Girona

Una lluita per renéixer

El Bolton Wanderers no passa el seu millor moment en els seus 144 anys d’història. El club fundat el 1874 va ser un dels dotze primers equips que van disputar per primera vegada la lliga anglesa, però després d’encadenar onze temporades consecutives en la màxima categoria del futbol anglès, la Premier League, entre els cursos 2001/02 i 2011/12, intenta digerir el cop dur que va suposar el descens a la Championship. I és que, quatre campanyes més tard, els trotters, com es coneix l’equip, van tocar fons i van baixar a la League One, immersos, a més, en un procés d’administració judicial. Les brases, per sort, van durar només un any ja que el curs 2016/17 van pujar de nou a la Championship, no sense deixar enrere els patiments –l’any passat van sovintejar el descens i van acabar en la 21a posició final.

L’època d’or del club de Burnden Way va ser durant els anys vint, en què l’entitat va aconseguir tres FA Cup. Amb diverses dècades sense èxits esportius, l’arribada de Sam Allardyce a la banqueta el 1999 va tornar a revifar el Bolton, que va aconseguir la seva millor classificació en la Premier el curs 2004/05, amb un sisè lloc que li va permetre jugar la UEFA el curs següent. Sense Allardyce i ja amb Sammy Lee primer, i Gary Megson després, els anglesos van aconseguir arribar als vuitens de final de la UEFA després d’eliminar l’Atlético en els setzens de final.

Actualment, el Wanderers lluita per renéixer en una categoria ferotge, plena de clubs històrics i competitius, com la Championship. Sabedors que tornar a la Premier League ara per ara és una utopia, l’equip dirigit en l’actualitat per Phil Parkinson té una plantilla que combina joventut i experiència, en la qual destaquen el jugador format al Bolton Josh Vela o l’exjugador del Newcastle Samuel Ameobi. Per al matx contra el Girona, Parkinson podrà veure les últimes incorporacions i provar diversos jugadors de l’equip filial.

L’ACTUALITAT

Amb problemes econòmics, el Bolton espera refer-se i no patir tant a segona
Porter
Ben Alnwick 31 anys
Jake Turner 19
Defenses
Mark Little 29
Andrew Taylor 31
Mark Beevers 28
Stephen Darby 29
David Wheater 31
Pawel Olkowski 28
Migcampistes
Josh Vela 24
Sammy Ameobi 26
William Buckley 28
Craig Noone 30
Jack Earing 19
Jason Lowe 27
Erhun Oztumer 27
Davanters
Adam Le Fondre 31
Connor Hall 20
Calyton Donaldson 34
Yanic Wildschut 26
Entrenador
Phil Parkinson 50
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)