Girona

Nova proposta, nou rol

Aleix Garcia confia que farà un pas endavant en el seu segon curs a Girona, convençut que la seva idea de joc lliga molt més amb la d’Eusebio que amb la de Machín

El mig cedit pel City creu que el tècnic castellà preferirà jugar amb la línia de quatre al darrere

Tot just ahir al matí el Manchester City va fer oficial per les xarxes socials la cessió, però Aleix Garcia treballa des del primer dia amb el Girona. Difícilment ho hauria fet si hagués continuat Pablo Machín, que el va tenir molt apagat. Res a veure amb el que confia viure a partir d’ara el d’Ulldecona, convençut que s’entendrà molt més bé amb Eusebio Sacristán. El Girona sempre va mostrar la voluntat d’allargar la cessió i el migcampista, amb el canvi de tècnic, també s’hi va posar bé. “Vaig estar pendent del que podia sortir. Quique Cárcel em va dir que li agradaria que tornés, i crec que és una gran oportunitat. I més amb aquest entrenador, a qui li agrada molt més jugar amb la pilota, igual que a mi”, explicava després de l’entrenament d’ahir a La Vinya. “I a part d’això, vaig estar molt bé aquí i l’afició sempre em va donar suport. Em sento un gironí més.”

Aleix Garcia confia fer un pas endavant en continuïtat i protagonisme: “Espero tenir moltes oportunitats amb Eusebio. Durant la pretemporada n’estic tenint i crec que estic fent un gran treball. M’esforçaré al màxim per tenir oportunitats.” El migcampista d’Ulldecona està convençut que Eusebio dotarà l’equip d’una proposta diferent de la de Machín. Per començar, en els dos últims partits ja ha mantingut inalterable la línia de quatre al darrere. “Crec que sí, que li agrada jugar amb quatre. Quan vam començar, volia provar els cinc defenses, però teníem alguna cosa que crec que no li acabava d’agradar. Però bé, l’equip està preparat per jugar amb quatre i amb cinc i adaptar-nos al que ens demani.” Amb la idea de no perdre algunes senyes d’identitat: “La proposta canviarà segur, perquè Eusebio la voldrà canviar. Però la nostra manera de jugar no canviarà. Amb intensitat, hem de ser un equip pesat, i després mirar de fer el màxim nombre de gols possible.”

En el 4-3-3, Aleix té una posició més avançada que quan feia de pivot. “Vaig parlar amb Eusebio i em vol veure en aquesta posició més avançada. Em falta acostumar-m’hi una mica, però em sento bé i crec que ho estic fent bé.” Sí que té clar que vol un rol de més pes que el de l’estrena a primera: “Al final, és l’entrenador qui ha de decidir. Em veig molt més fort que la temporada passada. Ara ens coneixem tots i tots comencem de zero perquè l’entrenador és nou. Aquests dies hem de demostrar que estem preparats per començar la lliga de titulars.”

Un tracte més proper

Més enllà dels matisos i dels nous conceptes tàctics que estan rebent en la pretemporada, l’arribada d’Eusebio Sacristán ha suposat un canvi en el dia a dia d’un vestidor que s’havia acostumat a Pablo Machín, que va acumular més de quatre anys a Montilivi. Aleix, que va arribar a Girona ara fa un any, valora la diferència de tracte entre Machín i Eusebio: “Crec que l’any passat ja hi havia molt bon ambient, però és veritat que ara el tracte és molt més d’amistat. La figura d’Onésimo [segon entrenador] també ajuda moltíssim la plantilla, i creiem que sí, que el tracte és molt millor que l’any passat.”

LA XIFRA

7
partits titular
d’Aleix en tot el curs passat, en què va acumular 849 minuts en 20 partits diferents
Em veig molt més fort que el curs passat. El ‘mister’ em vol veure més avançat i em sento bé. Espero tenir oportunitats

EL PROTAGONISTA

Suposo que algun fitxatge vindrà, però estem tranquils. La plantilla és la mateixa i vam fer una gran temporada
Aleix Garcia
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
La proposta canviarà segur, perquè el tècnic en té una altra, però no la manera de jugar ni la intensitat. Hem de ser un equip pesat
Cárcel em va dir que li agradaria que tornés. Crec que és una gran oportunitat, i més amb aquest entrenador, a qui li agrada molt més jugar amb la pilota
Vaig tenir moments baixos, però qui m’envolta em va ajudar i l’afició sempre em va donar suport. Em sento un gironí més

“Si ve Brahim, serà un encert”

X.M.

Aleix Garcia és de moment l’únic futbolista cedit pel Manchester City, que ha d’activar-ne més. Un dels que més agrairien rebre al Girona és Brahim Díaz, un mitjapunta malagueny que encaixaria bé a l’equip d’Eusebio. Ho té clar el futbolista de la plantilla blanc-i-vermella que més coneix el malagueny. “Crec que és un jugador amb molt de desequilibri i que ens aniria bé perquè és jove, té ganes de jugar i de demostrar la seva capacitat. Si ve, serà un encert i ens ajudarà”, va comentar Aleix Garcia. Brahim acaba el contracte al juny i el Manchester City treballa per renovar-lo. Pendent de les arribades procedents del City, i sense haver fet cap fitxatge (més enllà de confirmar les compres de Marc Muniesa i Johan Mojica), la plantilla mira de relativitzar l’absència de cares noves al vestidor. “Estem tranquils. La plantilla és la mateixa, vam fer una gran temporada i no necessàriament ha de canviar. Suposo que algun fitxatge arribarà, però estem tranquils en aquest sentit, perquè si juguem amb la mateixa intensitat que l’any passat segur que tot anirà bé”, va comentar ahir Aleix Garcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)