Girona

Amb el Tottenham i la lliga al cap

Un gol de penal de Portu desequilibra a favor del Girona un partit més aviat apagat a Sabadell

Pedro Porro va destacar en un partit en què Eusebio va recuperar el dibuix dels tres centrals

SABADELL 0 GIRONA 1

SABADELL:Roberto, Òscar Rubio, Aleix Coch (David Acebo, 61’), Migue, Valentín, Ángel Martínez (Joan Castanyer, 88’), Adri Cuevas, Pedro Capó (Carlos Cobo, 61’), Néstor Querol (Pol Ballester, 61’), Gato (Casals, 89’) i Arturo (Èdgar, 61’). GIRONA:Iraizoz; Pedro Porro (Aday, 72’); Èric Montes (Juanpe, 72’), Alcalá (Bernardo, 72’), Carles Planas (Muniesa, 72’); Giorgi (Timor, 65’), Pere Pons (Moha Keita, 62’), Aleix Garcia (Granell, 62’); Coris (Portu, 62’), Andzouana (Borja García, 62’)i Soni (Choco Lozano, 62’). GOLS:0-1 (71’) Portu, de penal.ÀRBITRE:Català Ferran.T.G.:Aday (75’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:2.084 espectadors. El Sabadell, que d’inici només tenia obert l’accés a tribuna, va obrir el gol nord a causa de l’afluència de públic. A la llotja hi havia l’expresident del Sabadell Joan Soteras, que assumeix la presidència de la federació catalana arran de la marxa d’Andreu Subies.

A 48 hores del partit més atractiu de la pretemporada, el Costa Brava contra el Tottenham Hotspur, el Girona va enllestir amb un gol de penal de Portu la visita a la Nova Creu Alta, en la presentació del Sabadell davant de la seva afició. Eusebio Sacristán va deixar a la banqueta la majoria dels futbolistes amb més recorregut a primera. Una nova oportunitat per als més joves, que ja n’acumulen unes quantes aquest estiu entre l’absència dels mundialistes –Stuani i Mojica no van ser encara a Sabadell– i la de fitxatges. Eusebio va tornar a apostar d’inici pel 4-3-3, però la vocació ofensiva de Pedro Porro, situat d’entrada com a lateral, el van convertir més en carriler que en defensa. De fet, Eusebio va acabar transformant el dibuix –en fases de la primera meitat i ja de manera molt marcada en el començament de la segona– en el dels tres centrals propi de Machín, amb Èric Montes, Alcalá i Carles Planas. Al mig, Pere Pons i Aleix Garcia van jugar més avançats que GiorgiKochorashvili, que debutava amb el primer equip. Soni, que va tornar a jugar en punta, no va ser prou diligent en la primera arribada, després d’una passada d’Aleix (9’).

El Sabadell, amb un onze més definit, tenia ganes de fer un bon paper i va començar mirant de sortir amb rapidesa després de robar la pilota. Després d’una centrada xut estranya de Pedro Porro (20’), el primer xut entre els tres pals va ser de Sebas Coris, que va rebre a la frontal i va provar una rematada amb l’esquerra, molt tímida, aturada per Roberto (25’). Porro, molt participatiu en atac tot i començar fent de lateral, va fer una centrada boníssima que Soni, des de dins l’àrea, no va poder connectar amb potència (27’). La primera rematada amb cara i ulls dels arlequinats va ser en un córner curt, amb centrada de Gato i cop de cap d’Arturo, massa encreuat (33’). Poc després, el davanter va demanar mans d’Alcalá a l’hora de treure un xut seu. A l’altre costat, Aleix va habilitar Pedro Porro, que va trepitjar l’àrea, s’ho va pensar i va acabar fent un xut que el porter local va escopir.

En una fase final de la primera part un pèl més oberta, el local Pedro Capó no va endevinar el xut, i el visitant Soni, assistit per Andzouana, va fallar la rematada.I Gato ho va provar amb el cap després d’una bona acció pel costat esquerre. Al límit del descans, Coris no va poder controlar una bona passada a l’espai de Giorgi. Tot i les arribades, la majoria de perill relatiu, la primera part va acabar sense gols.

En la segona meitat, les internades de Pedro Porro –ja com a carriler indiscutible i sense preocupacions defensives– per la banda dreta continuaven marcant el ritme del partit. Una acció seva va acabar amb una volea d’Aleix que un defensa vallesà va treure (52’). Un cop de cap d’Èric Montes va precedir el reguitzell de canvis d’uns i altres. Només d’entrar, Portu va buscar el 0-1 –assistit per Porro, és clar– però va trobar bona resposta de Roberto Gutiérrez (67’). El murcià va acabar desequilibrant el marcador, però des del punt de penal i xutant pel mig, després d’unes mans d’Òscar Rubio (71’).

Més tancat en terreny propi, al Sabadell li va costar estirar-se. L’àrbitre es va estalviar un segon penal a l’àrea local, per agafada a Choco Lozano (78’). El Sabadell també en va reclamar un, per un contacte entre Aday i Gato, en una de les escasses aparicions a l’àrea dels blanc-i-vermells. La següent va ser de David Acedo, amb un xut un pèl desviat (80’). Migue es va atrevir amb un xut de falta directa des de la frontal, que va acabar a córner (87’).

EL GIRONA

Dos dies abans de jugar contra el Tottenham, va formar un onze ple de joves

EL MÉS ACTIU

Pedro Porro, molt profund per la banda dreta, va acaparar el protagonisme

DOSIFICANT

Eusebio va anar fent entrar futbolistes del primer equip a partir del minut 60

EL RIVAL

El Sabadell hi va posar ordre, però li va faltar estirar-se i fer treballar Iraizoz

Felipe, amb molèsties, s’ho perd

El partit d’ahir a la Nova Creu Alta va servir de presentació oficial del Sabadell davant de la seva afició. Abans del duel, hi va haver la sortida individual dels futbolistes, i una de les ovacions més fortes se la va endur Felipe Sanchón, màxim golejador de l’equip la temporada passada. Felipe, però, es va perdre el partit contra el seu exequip, per culpa d’unes molèsties musculars que aconsellaven no forçar. Els altres dos exjugadors del Girona que són ara al Sabadell sí que van jugar, i en l’onze inicial. Migue González, capità dels vallesans, va participar en els parlaments previs a la seva afició, juntament amb el tècnic Toni Seligrat, i va jugar a l’eix de la defensa. Al mig hi havia Ángel Martínez, gironí i exjugador del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)