Girona

A l’aparador per la porta gran

Estrella. Portu va fer una actuació sideral contra el Tottenham, amb un gol i dues assistències, que podrien reactivar l’interès d’algun club que aposti fort pel seu fitxatge

Un gol, dues assistències i la participació directa en el quart i últim gol de la nit. Aquest va ser el bagatge que Portu va deixar dissabte contra el Tottenham (4-1) en el trofeu Costa Brava i que va servir, una vegada més, perquè fos ovacionat pels més de 7.000 espectadors que hi havia a Montilivi. L’únic interrogant és si l’afició gironina el podrà ovacionar moltes més vegades, ja que amb actuacions com les de dissabte el mitjapunta murcià no deixa de cridar l’atenció de molts clubs que se’l miren de reüll, sospesant si aposten fort per ell o no.

La veritat és que Portu ha tornat de les vacances en un estat de forma excepcional, el mateix que va demostrar durant la major part del curs passat –va afluixar una mica en el tram final de temporada, dins la línia de tot l’equip– i que el va fer entrar fins i tot a les travesses per anar al mundial. Després d’agafar ritme en els dos primers partits a Manchester, l’atacant va recuperar l’olfacte golejador contra el Melbourne amb dues dianes, a les quals n’hi ha sumat dues més aquesta setmana –una a Sabadell i la de dissabte– per situar-se com el pitxitxi de la pretemporada amb 4 gols. De ganes de marcar no n’hi faltaven, perquè l’últim gol que havia celebrat va ser al febrer, contra el Celta.

Amb aquest bon rendiment que Portu ha recuperat no és estrany que el Girona no acabi d’estar tranquil, ja que encara queden molts dies perquè algun equip es desperti i aposti fort pel fitxatge del mitjapunta murcià. Amb uns 20 milions d’euros de clàusula, la seva continuïtat no està ni de bon tros assegurada i a Montilivi tothom ho sap. Per això, després del partit contra el Tottenham, ni el jugador ni el director esportiu Quique Cárcel van tancar la porta a la seva sortida, una actitud idèntica a la que totes les parts han mantingut des que Portu va renovar fins al 2022 al mes d’abril. L’única premissa, en què també coincideixen club i jugador, és que ha d’arribar una oferta que sigui beneficiosa per a les dues parts. De fet, el Girona és molt conscient que necessita vendre i Portu és el seu bé més preuat, al davant de jugadors com ara Juanpe i Stuani, a qui el club tampoc descarta vendre si arriba una bona oferta, de manera que només una xifra molt propera a la clàusula de rescissió serviria als gironins per compensar la pèrdua futbolística.

Això sí, qui menys tranquil està és Eusebio, que a dues setmanes de començar la lliga veu com no pot estar convençut que un dels puntals de l’equip continuarà a les seves ordres d’aquí a un mes. El tècnic de La Seca ja va insistir en la prèvia del partit contra el Tottenham que confia que no hi hagi cap sortida, i que només entendria la marxa d’algun jugador si sortís una oportunitat molt bona. Dissabte, després de l’exhibició de Portu, només es va poder refermar en aquesta idea.

LA PORTA OBERTA

Ni el jugador ni Quique Cárcel descarten la seva sortida si arriba una bona oferta per a les dues parts

EFECTIU

4
Gols
ha marcat Portu en la pretemporada i ha recuperat l’olfacte golejador que havia perdut des del febrer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)