Girona

ALBERT SÍRIA

DIRECTOR DE FUTBOL BASE DEL GIRONA FC

“Quan ell té la pilota, sempre passen coses”

“Vam ser àgils fitxant-lo, perquè després de l’estatal de seleccions sub-18 el volia tothom”

“El veig a primera: té gol, personalitat i s’ha culturitzat en hàbits professionals”

Albert Síria va veure per primer cop Pedro Porro a Madrid, el novembre de 2016, en un Escuela de Fútbol Barrio del Pilar-Rayo Vallecano B, de lliga estatal juvenil.

Devia tenir molt bones referències del futbolista, per anar a veure aquest partit...
Sí. Un contacte que tinc a Madrid em va dir que era un jugador molt interessant. Tot i que quan vaig veure aquell camp de mala mort i que Pedro era suplent em van venir tots els mals [riu]. Això sí, quan va sortir vaig trigar un minut a veure-ho clar. Va rebre una pilota, va trencar el central i va enviar un xut sec amb l’empenya que no va ser gol de miracle...
I ja en va tenir prou?
No. Vam recopilar més informació. El vam seguir durant el campionat d’Espanya de seleccions autonòmiques juvenils i el vam tancar abans de la segona fase, a Galícia. Sort que vam ser àgils, perquè després de la fase final que es va jugar a Saragossa ja el volia tothom, sobretot el Real Madrid i el Vila-real.
Es estrany, que un jugador així arribi a juvenil sense haver atret l’atenció, no?
De vegades has d’anar al fang per trobar-hi coses. La majoria de jugadors estan captats des d’alevins o infantils, però també hi ha excepcions. De tota manera, Pedro tampoc no era un desconegut. El Rayo ja s’havia fixat en ell i l’havia fitxat feia dos anys del Don Benito, tot i que per edat [17 anys] el feia jugar al juvenil B.
Li va costar, al Girona, convèncer el Rayo?
Al futbolista li va agradar el projecte que li vam explicar i el Rayo es va avenir a donar-li la baixa sense traspàs. Vam signar un contracte per objectius.
Amb el juvenil de divisió d’honor va marcar 15 gols i amb el Peralada va marcar tres gols a segona B en tres estonetes que va tenir en el tram final de lliga...
Això sol ja indica de quin tipus de jugador es tracta. Es un futbolista diferent, amb gol i amb molta personalitat. Quan té la pilota als peus sempre passen coses. Té al cap fer mal, i en fa.
El veu a primera o creu que li queda una etapa per fer en el Peralada?
El veig a primera sense cap dubte, però també ha d’entendre que tot és un procés que de vegades requereix temps. Però del que estic segur és que si el seu rendiment és òptim, al club no li tremolarà el pols.
D’extrem o de lateral?
Al juvenil va jugar d’extrem, però si guanya conceptes defensius pot jugar també de lateral o al carril sense cap problema.
L’ha vist progressar en un any al Girona o ja duia de sèrie l’etiqueta de futbolista de professió?
Penso que al Girona, Pedro ha crescut molt. Al juvenil, tant Àlex Marsal com tot el cos tècnic han ajudat que el creixement de Pedro hagi estat exponencial. I, a banda del treball de camp, el club també cuida molt l’aspecte nutricional, les tasques personalitzades. Tot plegat ha fet que s’hagi culturitzat molt en hàbits professionals. I el que dic per Porro val també per a Giorgi i per a la majoria de jugadors que estan en el futbol de base. La metodologia del primer equip està implementada a la base.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)