2a divisió A

Beneficiaris de la inflació

2a divisió A. La creixent despesa en fitxatges ha provocat que les grans inversions que van fer els clubs l’estiu passat siguin retornades amb beneficis: el Barça i l’Osasuna lideren la tendència

Sovint tenir bon ull en el mercat implica un èxit esportiu i també econòmic. La responsabilitat creix a mesura que s’incrementa la despesa, però també és cert que hi ha més números d’encertar-la si es tenen més diners. Aquesta és la tendència que s’observa arran de l’entrada dels diners en drets de televisió a la segona divisió A. Els diners per fitxar comencen a córrer i això provoca també que els clubs treguin més beneficis pels traspassos, ja sigui venent a primera divisió o a l’estranger.

Tres dels quatre fitxatges que van costar més diners el curs passat a la segona divisió han donat o donaran beneficis econòmics als seus equips. El Barça està rebent ofertes per José Arnaiz i Ruiz de Galarreta per sobre del que en van pagar l’estiu passat, tot i que no es descarta una cessió, perquè són actius molt interessants per al futur. El cas d’Arnaiz és extrem, perquè durant la temporada diversos equips es van plantejar pagar la seva clàusula de rescissió (20 milions); finalment, la seva pubàlgia ha fet rebaixar les pretensions.

Inversions

El mercat està vivint una inflació a causa dels diners dels drets de televisió i això repercuteix directament en les inversions de fitxatges. Entre les dues darreres temporades a segona A, els clubs s’han gastat uns14,5 milions d’euros, mentre que en el conjunt de les darreres set temporades, la despesa total va ser de 12,47 milions d’euros, tot segons dades del portal especialitzat Transfermarkt.

Enguany els clubs no han gastat (4,35) tant com el curs passat (10,22) en què l’aportació del Barça B va esmicolar els registres, ja que els blaugrana, tot i el descens, van destinar més de 4 milions d’euros a traspassos.

BENEFICIS

Arnaiz (Barça) 3,4 milions
El Leganés està disposat a pagar 6 milions d’euros. Benefici projectat: 2,6 milions d’euros
Quique (Osasuna) 1,5 M
El Dépor va pagar la clàusula de 1,7 milions d’euros. Benefici: 200.000 euros.
Aridane (Osasuna) 1,5 M
Es queda.
Galarreta (Barça) 700.000
Las Palmas i un grapat d’equips de primera el volen, però no ha transcendit cap xifra perquè també podria marxar com a cedit.
Jaime (Còrdova) 500.000
Està a punt de sortir del Còrdova o bé cedit o amb la carta de llibertat. Benefici projectat: -500.000 euros.
Ondoa (Sevilla B) 500.000
Interessa a quatre clubs francesos (Nantes, Amiens, Tolosa i Metz) i la seva clàusula és de 3 milions d’euros. El Sevilla no ha demanat una compensació però sí un percentatge de revenda. Benefici projectat: 2,5 milions d’euros.
Gallar (Osca) 400.000
Es queda a primera divisió. El seu valor de mercat és de 800.000 euros. Benefici projectat: 400.000 euros.
Jona (Còrdova) 400.000
Ha marxat cedit al Lugo, gratis. Benefici projectat: -400.000 euros.
David R. (Osasuna) 350.000
Es queda.
Romera (Cadis) 350.000
Podria marxar cedit cap a l’Almeria. Benefici projectat: -350.000 euros.

DESPESA

Arnaiz i Galarreta interessen a primera i el Barça en pot treure rendiment
Els blaugrana van invertir el curs passat més de 4 milions d’euros en traspassos

RÈCORD

Els clubs de segona han gastat 12,47 milions en traspassos des de l’estiu del 2017
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)