Girona

Pedro Porro, la troballa

El futbolista nascut fa 18 anys a Don Benito està convencent Eusebio aquesta pretemporada i cada setmana hi ha menys dubtes que el seu debut a primera és a tocar

L’extrem extremeny se n’ha sortit també molt bé al lateral, i apunta a competència per a Ramalho i Aday i una pedra a la sabata per a Coris

Seduït pel projecte de Montilivi, Pedro Porro va arribar l’estiu passat al Girona i fa un mes tampoc no va voler saber ben res d’altres clubs que li han trucat a la porta enlluernats per la temporada que va fer en el juvenil de divisió d’honor (15 gols) i les tres estonetes de què va disposar a segona B amb el Peralada (3 gols). El Real Madrid i el Vila-real li van obrir les portes per jugar en el filial, però el Girona, que també té el segon equip a la categoria de bronze, li va oferir fer la pretemporada amb la plantilla de primera divisió abans de vestir-lo de verd-i-blanc. Suficient per decantar la balança i perquè Porro s’avingués a firmar –fa poc més d’un mes– un contracte fins al 2022 que possiblement requereixi una revisió urgent ateses les prestacions que està donant aquest futbolista nascut fa 18 anys a Don Benito.

El lloc i el moment

En el 4-1-4-1 utilitzat per Àlex Marsal al juvenil de divisió d’honor, Porro era la peça desequilibrant per la dreta de l’atac, on va aportar gols i assistències. L’extremeny ha fet també fressa en la pretemporada de la primera plantilla i Eusebio se l’està mirant amb molt bons ulls. Ha destacat com a extrem, però també ha fet un molt bon paper quan el tècnic de Valladolid l’ha situat al lateral dret.

Sense Maffeo a la plantilla i amb Eusebio Sacristán retocant el dibuix (dels tres centrals a la defensa de quatre), Porro encaixa al lateral i també a la mitja punta, tot i que aquí la palla va cara perquè la competència es diu Portu.

Al lateral, Pedro Porro haurà de jugar-se les garrofes amb Aday Benítez (com ell, pot jugar de lateral i també més avançat) i Jonas Ramalho (el basc defensa millor que l’extremeny, però ataca pitjor). El damnificat en aquesta demarcació fa tota la pinta que serà Sebas Coris, que ha enllaçat un parell de lesions que compliquen la seva presència en la primera plantilla (es va trencar als 21 minuts del primer partit a Anglaterra contra el Bolton, no va viatjar a l’Índia i tampoc va jugar contra el Sabadell ni el Tottenham). És possible que la troballa de Porro faci que Cárcel es replantegi no reforçar aquest lloc.

El límit de deu partits

Pedro Porro podria alternar el Girona a primera divisió i el Peralada a segona B, però hi ha limitacions. Si el futbolista jugués deu partits a la màxima categoria, ja no podria tornar a baixar a jugar a segona B amb el Peralada i s’hauria de quedar definitivament en el primer equip. També és de calaix que el Girona haurà de fer tard o d’hora la fitxa de professional al futbolista, que a primera divisió té un cost d’uns 40.000 euros que repercuteixen en els equips on el protagonista ha jugat en la seva etapa de formació.

Un agost delicat

Amb una plantilla que ara mateix és de 19 jugadors després del traspàs al Valladolid de Rubén Alcaraz, al Girona fa més por que es produeixi una sortida no desitjada que no pas l’absència de cares noves. El director esportiu ja té clar que amb el compte enrere del tancament del mercat ja activat –a la lliga espanyola, el 31 d’agost–, cada dia que passa és un neguit perquè el Girona no té el control dels clubs que puguin estar interessats a pagar la clàusula de jugadors com Portu, Juanpe o Stuani. L’únic que té clar Quique Cárcel és que no hi haurà negociacions per rebaixar la clàusula, però cada dia que passa el marge es redueix. Si no hi ha sortides, el Girona en farà prou amb dos o tres retocs, entre els quals el que ha d’arribar via City.

LA SITUACIÓ

Si jugués deu partits amb el Girona no podria tornar a jugar amb el Peralada

EL CONTRACTE

Al juliol va signar fins al 2022, però no es descarta una altra revisió i un nou acord
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)