Girona

Entre els assajos i els neguits

L’equip d’Eusebio juga avui el penúltim amistós de pretemporada, que serà el primer per als mundialistes Mojica i Stuani

L’àrea esportiva té limitat el marge de maniobra, però viu moments de gran incertesa per si algun futbolista paga la clàusula de llibertat i canvia d’aires

El mercat anglès, una de les grans amenaces, abaixa la persiana demà a les sis de la tarda

El Girona jugarà avui a Reus el penúltim amistós de pretemporada –s’està intentant entrar amb calçador un duel contra el Getafe dissabte a Alcorcón– sense que s’hagi vist ni una sola cara nova respecte al curs anterior, més enllà dels cinc futbolistes del filial que s’entrenen des del primer dia sota les directrius d’Eusebio. La novetat al municipal reusenc (a les vuit del vespre) serà la sortida a escena dels mundialistes Johan Mojica i Cristhian Stuani, que es van incorporar al grup la setmana passada tot i que no van jugar contra el Tottenham. Després de l’entrenament d’aquest matí, Eusebio decidirà si s’endú a Reus tots els disponibles o si realitza una convocatòria. L’expedició marxarà al migdia perquè la intenció és dinar a Reus i descansar unes hores a la tarda en un hotel. L’equip buscarà enllaçar el cinquè triomf després de la doble victòria a l’Índia (0-6 contra el Melbourne i 0-5 contra el Kerala), el duel a Sabadell (0-1) i el trofeu Costa Brava (4-1).

La Premier, amenaça

No són hores fàcils per a Quique Cárcel. El director esportiu té dues dates al cap i la més imminent –i perillosa– és la de demà. Aquest dijous, a les sis de la tarda, la Premier abaixa la persiana dels fitxatges i fins que no s’hagi superat aquesta hora, Cárcel no respirarà tranquil.

Els clubs anglesos són els més poderosos econòmicament perquè també són els que tenen el repartiment més equitatiu dels ingressos televisius i poden pagar algunes clàusules sense ni despentinar-se (el Bournemouth, per exemple, s’endurà el migcampista del Llevant Jefferson Lerma pagant 30 milions al club valencià).

Amb el mercat anglès incandescent, hi ha diversos jugadors del Girona en el punt de mira que, en el cas d’abandonar l’equip de Montilivi, suposarien uns ingressos rècord per al club, però al mateix temps un maldecap estratosfèric per a Quique Cárcel.

Un dels jugadors que fa més por que marxin és Portu, que per prestacions i edat (26 anys) és un futbolista que està a moltes agendes malgrat que va signar el passat mes d’abril un contracte fins al 2022. Els 20 milions de clàusula serien oxigen, però no és gens fàcil trobar en el mercat un futbolista de les característiques del murcià. I amb diners a la caixa, qualsevol recanvi que el Girona vulgui també el pagarà car.

Un cas similar és el de Juanpe (27 anys i també lligat fins al 2022). La seva clàusula és inferior, de 12 milions. I tot i que el Sevilla el vol, el canari també té perfil Premier. El curs passat va ser el defensa més golejador de primera divisió i aquesta pretemporada ja va fer fressa, amb gol inclòs, contra el Tottenham.

També perilla Stuani, tot i que els clubs es rumien més invertir 16 milions en un futbolista de 31 anys. De tota manera, l’uruguaià va exhibir un moment dolç durant tot el curs passat a Montilivi i va signar 21 gols, més d’un 40% dels de l’equip.

L’altre mundialista, el colombià Johan Mojica, té una clàusula de rescissió de 20 milions d’euros. Si algun equip la fa efectiva significarà econòmicament un negoci rodó per al Girona, que aquest estiu ha desemborsat 5 milions d’euros al Rayo Vallecano per aconseguir en propietat l’esquerrà.

Tot condicionat

Amb el milió d’euros que el Girona rebrà del Valladolid per Rubén Alcaraz, Quique Cárcel continua amb el marge limitat per fitxar. El director esportiu pot millorar l’oferta a jugadors que estiguin lliures, però no es pot plantejar pagar cap traspàs dels imports de Muniesa (3,5 milions) o l’esmentat Mojica. Per tot plegat, les arribades estan gairebé focalitzades en el que arribi del City, que de moment només ha renovat el préstec d’Aleix Garcia.

Els últims retocs

Quan falten només nou dies perquè la lliga comenci –el Girona-Valladolid alçarà el teló de la temporada 2018/19– i 23 dies perquè el mercat es tanqui, Eusebio no té ni de bon tros la plantilla tancada. El tècnic disposa a hores d’ara de 19 futbolistes, un del qual és Coris, sobre qui el club ha de decidir el seu futur. L’escenari ideal per al tècnic és que no surti ningú i apuntalar dues o tres posicions estratègiques, després que s’hagi donat per fet que el seu Girona s’assemblarà ben poc al de Machín en dibuix i en filosofia. Els extrems, per exemple, són un dels dèficits a corregir.

NOMS PROPIS

La sortida de jugadors com Portu, Juanpe o Stuani seria un problema cabdal

EUSEBIO

Sospira perquè no surti ningú i per apuntalar la plantilla amb dues o tres peces

NOUS CONCEPTES

Amb el nou dibuix i la seva filosofia de futbol, Eusebio ha aparcat del tot el sistema Machín
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)