Reus

Resistents a la metamorfosi

Reus. El club roig-i-negre encetarà el tercer curs a segona divisió A amb una plantilla molt reformada respecte a la que va aconseguir l’ascens fa dos estius: només en queden cinc futbolistes

No fer revolucions, només retocs. Aquesta ha estat la premissa que ha seguit el Reus des que fa un parell d’anys va fer el salt al futbol professional per primer cop en la seva història. Llavors, el club del Baix Camp va considerar que donar continuïtat al bloc que havia aconseguit la gesta de l’ascens era la millor recepta per mantenir-se a segona A. I l’aposta va rutllar. En el futbol, però, tot es mou. De llavors a ara han passat dues temporades i d’aquella plantilla que va pujar el 29 de maig del 2016, en la d’ara en queden pocs jugadors. Concretament cinc, que són ja pesos pesants dins el vestidor. És el cas d’Edgar Badia, Jesús Olmo, Vítor, Fran Carvia i Ricardo Vaz. Tota la resta han anat fent les maletes, començant pel tècnic Natxo González, que després de mantenir l’equip en el futbol professional va marxar al Saragossa. Aquest pròxim curs, això sí, dirigirà el Deportivo.

D’aquell grup de jugadors tutelats pel tècnic basc, precisament, n’hi ha ben pocs que juguin a segona A, més enllà dels que continuen al club roig-i-negre. Concretament, dos. El capità Ramon Folch, que l’any passat va marxar a l’Oviedo, i Alberto Benito, que també va fer les maletes i se’n va anar al Saragossa. Ells dos seran els únics membres d’aquella plantilla, juntament am Natxo González i també López Garai –llavors jugador i ara tècnic del Numància–, que visitaran el municipal de Reus.

Més recurrents han estat les emigracions. El futbol professional espanyol és un bon aparador i hi ha futbolistes d’aquell Reus en lligues de cinc països diferents. Qui competeix a més nivell és Cassama, que juga al Rio Ave de la primera divisió portuguesa. David Haro, d’altra banda, jugarà a la màxima categoria sueca; Ángel Martínez, a la superlliga grega; Fernando Rodríguez, a Indonèsia i Dinis, al filial del Mònaco. D’altra banda, hi ha tres jugadors que competiran a segona divisió B (Moyano, Edgar Hernández i Óscar Rico), un a tercera (Colorado) i tres que encara no tenen definit el seu futur (Rafa García, Migue Marín i Samuel).

POCS SERAN RIVAL

Només Benito i Ramon Folch, que van marxar l’any passat, juguen a segona divisió A

REPARTITS PEL MÓN

Hi ha jugadors d’aquella etapa a Grècia, Suècia, Indonèsia, França i Portugal
Edgar Badia
continua
Jesús Olmo
continua
Vítor Silva
continua
Fran Carbia
continua
Ricardo Vaz
continua
Benito
Saragossa (2a A)
Ángel M.
Asteras Trípoli (1a grega)
Moyano
Badalona (2a B)
Ramon Folch
Oviedo (2a A)
Colorado
Xerez Deportivo (3a)
David Haro
GIF Sundsvall (1a sueca)
Edgar Hernández
Sabadell (2a B)
Embela
UD Logroñés Promesas (3a)
Fernando
Mitra Kukar (1a indonèsia)
Rafa García
sense equip
Óscar Rico
Jumilla (2a B)
Dinis
Mònaco B (4a francesa)
López Garai
retirat (tècnic Numància)
Cassama
Rio Ave (1a portuguesa)
Jaume Delgado
retirat
Migue Marín
sense equip
Samuel
sense equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)