Girona

L’important comença en vuit dies

El Girona no acaba de rutllar contra el Reus, que rendibilitza amb una bona aplicació defensiva el gol de Linares (15’) i guanya merescudament el seu trofeu

Els d’Eusebio van dominar de manera molt estèril i els porters locals, Badía i Freixanet, amb prou feines van intervenir, tot el contrari que Gorka, que va ser el millor

REUS 1 GIRONA 0

GIRONA:Iraizoz; Eric Montes, Bernardo (Juanpe 77’), Alcalá, Mojica (Pedro Porro 46’); Giorgi (Timor 77’); Aday (Granell 77’), Pere Pons, Aleix Garcia (Borja García 77’), Kevin Soni (Choco Lozano 63’); i Stuani. REUS:Edgar Badía (Pol Freixanet 46’); Bastos (Moore 73’), Catena (Tito Ortiz 73’), Mikel Villanueva (Olmo 63’), Herrera (Guerrero 73’); Gus Ledes (Mario Ortíz 46’), Juan Domínguez (Pol Laporta 83’); Alfred Planas (Isaac Cuenca 46’), Víctor Silva (Carbonell 73’), Fran Carbia (Yoda 46’); i Linares (Lekic 73’) GOLS:1-0 (15’) Linares.ÀRBITRE:Ais Reig, del comitè valencià.T.G.: Al visitant Timor (83’).T.V.: Directa a Stuani (39’), del Girona.PÚBLIC:Uns 2.000 espectadors al camp del Reus.

Ni amb el 4-1 contra el Tottenham s’havien de tirar coets ni l’1-0 d’ahir a Reus és motiu per estripar gaire res. Fins i tot pot ser positiva la derrota, perquè també hi ha una regla no escrita que l’equip que fa una gran pretemporada –ahir els gironins haurien pogut encadenar la cinquena victòria– s’estavella a la lliga. I en el context actual, les coses realment importants per al Girona comencen d’aquí a vuit dies, que és quan s’alçarà el teló de la lliga de primera, precisament a Montilivi i amb el Valladolid de rival.

Stuani, amb mal peu

Eusebio va insistir en el 4-1-4-1, en el qual va destacar la presència dels dos mundialistes i la ubicació d’Aday, que té uns quants números per jugar més avançat que l’any passat. Amb Pere Pons i Aleix a davant de Giorgi, el Girona no va acabar de rutllar i va ser víctima de la velocitat del Reus, que li va guanyar unes quantes vegades l’esquena, començant per l’acció de l’1-0. En el gol local hi va haver una errada col·lectiva en el replegament i una d’individual d’Eric Montes, poc diligent a l’hora de tallar la centrada de Carbia que Linares va endreçar a les xarxes.

El Girona no se’n va sortir del tot bé en les transicions i l’única vegada que hauria pogut fer mal de debò –Aday i Aleix van realitzar una paret mil·limètrica–, al de Sentmenat se li va fer de dia quan Stuani li reclamava la passada de la mort. L’uruguaià va tenir una reestrena molt deficient i va veure la vermella directa per haver dit de tot a l’àrbitre per haver-se empassat una falta. Tampoc se li ha de tenir gaire en compte res a Stuani, que no va marcar en la passada pretemporada i es va acabar folrant a la lliga.

La balança d’ocasions va pesar més del costat del Reus, que va estar a punt de marcar el 2-0 dues vegades. Iraizoz va salvar la primera en un u contra u amb Linares en una falta assajada (23’) i Mojica va posar un peu molt oportú quan altre cop Linares s’havia quedat sol a l’àrea en posició de rematada (29’). El colombià va fer un dels seus típics partits mig estrafolaris, combinant esprints de velocista amb les desprogramacions tradicionals.

Amb un menys

L’entrada de Pedro Porro (Eusebio no va voler donar més de 45 minuts a Mojica) en el lateral dret (Eric Montes va passar a ocupar la posició de l’uruguaià) va donar una marxa més als gironins per la capacitat de desequilibri de l’extremeny. El Girona, però, va trobar a faltar la peça que li faltava a dalt i no va endevinar la fórmula per fer mal a un Reus molt sòlid i ben plantat.

Gorka Iraizoz va estar especialment fi a sota els pals. Va fer servir els reflexos per rebutjar un xut de Linares (54’) i una canonada de Yoda (58’) en un moment d’inspiració ofensiva del Reus.

La roda de canvis amb la segona part començada (el Reus en va fer set en tres fases) va tallar el ritme del partit. Eusebio va ficar al camp Choco Lozano abans de fer quatre canvis de cop per intentar canviar el signe del partit, però ni Granell, ni Borja García, ni Juanpe, ni Timor van tenir prou temps (només 13 minuts) per agafar les mides del camp. El tècnic va deixar sense jugar Portu, que va estar escalfant però no va saltar a la gespa. Potser perquè tampoc calia que el murcià mostrés el fantàstic estat de forma que va exhibir al Costa Brava.

El partit es va acabar a la parcel·la del Reus, però no pas a dins de l’àrea. Pol Freixanet amb prou feines va haver d’intervenir més enllà d’un parell de sortides en pilotes penjades. De la resta ja se’n van encarregar els seus defenses, sobris i ben situats, que van deixar un primera gairebé sense ocasions.

STUANI, EXPULSAT

Mala estrena de l’uruguaià, que va veure la vermella directa i va deixar el Girona amb deu durant 50 minuts

SENSE MILLORA

En la segona part, els gironins van pagar el fet de jugar amb un menys i van tenir poques arribades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)