Girona

QUIM BOADAS

Advocat i expresident del Girona

“Els anteriors dirigents vam salvar molts escac i mat”

“Sortir ben parats de la conversió en SAE, dels possibles descensos o el concurs de creditors van fer avançar el club i evitar la desaparició”

“Soc del Girona i només del Girona; ara la gent ho comença a entendre”

Joaquim Boadas va ser president del Girona entre l’abril del 2012 i el desembre del 2013. A més, l’advocat ha estat vicepresident, conseller i representant de la màxima accionista.

Descendent del fundador del club, expresident, aficionat... Tot el que envolta al Girona és especial per a vostè?
És clar. Evidentment és el club que porto a la sang. El fet d’haver estat president del club, que el primer president de la història fos el meu rebesoncle i més tard el meu avi... significa molt. Soc del Girona i només del Girona. Abans la gent no entenia que no fos de cap equip més; ara ja ho comencen a entendre més, per la repercussió que està agafant el club i per com creix.
N’ha viscut de tots colors com a president, vicepresident, conseller i representant de la màxima accionista?
Sí. Eren èpoques en què hi havien molts alts i baixos i econòmicament el club no anava bé. Hi havia poca empenta de la gent de Girona, i ara és una altra història. També era un objectiu que la gent s’involucrés, i s’ha aconseguit. Hi havia els socis de sempre i gent que lluitava pel club i pedalava. Era tot molt complicat, trobar patrocinadors, moure diners... Ara la situació és idíl·lica, estem a primera, però s’ha arribat aquí perquè els anteriors han picat molta pedra. Han passat moltes persones per l’entitat durant 88 anys, i se les ha de recordar totes, ja que sense la seva contribució no seríem on som ara.
Suposo que passeja amb orgull el fet de ser el president en un curs que va ser històric amb Rubi a la banqueta?
Vam estar a punt d’assolir un ascens històric. Va ser una temporada molt bona tot i els pocs recursos del club. Té molt mèrit el que es va fer lluitant contra equips com el Vila-real o l’Almeria, amb pressupostos molt més grans que els nostre. A conseqüència d’un joc brut que hi va haver no vam poder pujar, però ho vam viure intensament. Allà vam comprovar que pujar podia ser possible algun dia.
Actualment ser president deu ser un privilegi i no pas un maldecap, no?
La diferència respecte a abans és impressionant. Teníem pressupostos de 4 milions, i ara és de 50! Abans havíem de fer equilibris per fitxar jugadors i ara aspirem a fitxar jugadors de clubs europeus, internacionals amb les seves seleccions. El club està fent les coses bé, però abans també, i és que es van salvar molts escac i mat, com la conversió en SAE, descensos a segona B, descensos administratius, concurs de creditors, etc., i això va evitar la desaparició.
Ha gaudit del primer any del club a primera divisió?
Ha estat impressionant. Veure el Girona donant la cara a tot arreu, passant per damunt del Madrid a l’estadi de Montilivi... ni ens els millors somnis. El que hem viscut aquest primer any serà molt complicat d’oblidar. Cal anar amb la mateixa humilitat i pensar que el nostre somni sempre ha de ser jugar a primera i mantenir-nos com sigui.
El proper però, serà un curs clau i complicat afegit amb el canvi d’entrenador?
És complicat el segon any, el tercer, el quart... i el primer! L’objectiu és sumar 42 punts sense relaxar-se gens. Les declaracions a mig curs de Machín van desestabilitzar el vestidor, i allò va avançar la fi del seu cicle en el club. Fins que no acaba la temporada s’han de mantenir les portes tancades.
El mercat està molt aturat, no?, tot i això?
Si conservem la plantilla del curs passat que tants bons resultats ens ha donat, només cal apuntalar algunes posicions. En Quique Cárcel no fitxa per fitxar i sap molt bé el que fa.

La convocatòria de Joaquim Boadas

1. Un porter.
Josep Soldevila.
2. Un defensa.
Jose Martínez.
3. Un migcampista.
El triple pivot gironí (Pere Pons, Àlex Granell i Eloi Amagat).
4. Un davanter.
Delfí Geli.
5. Un entrenador.
Raül Agné.
6. Un president.
Albert de Quintana i de León (fundador i primer president del club) i Albert de Quintana Vergés (president).
7. El millor partit que ha vist a Montilivi.
Contra el Madrid (2017/18).
8. El millor record a l’estadi.
L’ascens a primera divisió, un somni fet realitat.
9. El pitjor malson.
L’ascens frustrat a primera el 2013 per la compra de partits.
10. L’ADN gironí, en quin jugador es reflecteix?
Eloi Amagat.
11. Montilivi o un altre estadi en un altre indret?
Montilivi.
12. Quina capacitat hauria de tenir l’estadi del Girona?
Uns 20.000.
13. Visualitza la ciutat esportiva o continuarà sent un somni impossible?
La visualitzo. No tindrà res a envejar a la d’altres clubs.
14. Li agrada la nova samarreta?
Soc molt clàssic, i és innovadora, però m’hi acostumaré.
15. Recuperaria la samarreta de la senyera?
Sí. La vam presentar la junta quan jo era president.
16. Què li sembla el canvi de Machín per Eusebio?
Em sembla positiu. Machín ja va manifestar que aspirava a una oferta irrebutjable, i per a mi el tècnic ideal és aquell que creu que aquesta oferta irrebutjable és la del Girona.
17. Expliqui’ns una anècdota.
Quan va acabar el partit de la primera eliminatòria de play-off contra l’Alcorcón el 2013 la propietat em va comunicar que s’alliberarien els seients per al duel contra l’Almeria per falta de temps. M’hi vaig oposar, però es va fer igualment. Em va saber greu i vaig rebre insults injustament. Aquell partit es va començar a perdre a fora del camp, els dies previs.
18. El moment més important de la història del club?
L’ascens a primera, tot i que n’hi ha diversos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)