Girona

La Premier passa de llarg

Sense vendes. L’amenaça de la marxa de futbolistes del Girona cap a la lliga anglesa es va esvair ahir al vespre. Per contra, també s’ha perdut l’opció de vendre a un mercat molt potent

La Premier League va posar ahir a la tarda el punt final al mercat de fitxatges i cap dels conjunts que competeixen en el futbol anglès va pescar en l’últim dia en el vestidor del Girona. En les últimes setmanes, havia agafat força la possibilitat que jugadors que el curs passat van destacar vestint la samarreta blanc-i-vermella, com podien ser Stuani, Juanpe, Portu o Mojica, cridessin l’atenció d’algun club que milita a la Premier League, segurament, la competició de més nivell competitiu amb més potencial econòmic en l’actualitat. Al final, però, el mercat de fitxatges anglès es va tancar sense moviments de sortida a Montilivi.

Dues lectures a Girona

El tancament del mercat d’una lliga tan forta econòmicament com l’anglesa segur que ha deixat sensacions oposades als despatxos del Girona. D’una banda, la notícia més positiva és que una de les grans amenaces compradores per a tots els equips de primera divisió s’ha quedat sense marge de maniobra i això vol dir que les possibilitats que marxin jugadors gironins que tan bé van rendir el curs passat es veu disminuïda. Tot i això, a l’aparador encara queden noms com Portu i Juanpe, seguits des de fa mesos per diversos clubs de la mateixa lliga espanyola.

D’altra banda, la direcció esportiva no ha amagat que una venda important aquest estiu els donaria marge de maniobra econòmica en la recta final del mercat de fitxatges. Amb la fi del mercat anglès, però, s’aixequen de la taula un reguitzell de clubs amb capacitat per pagar imports elevats com s’ha demostrat en el cas dels fitxatges de Lerma, del Llevant, i Diego Rico, del Leganés, futbolistes pels quals el Bournemouth ha pagat 28 i 12 milions, respectivament. A tres setmanes de la fi del mercat de fitxatges a l’Estat espanyol, doncs, el Girona manté el bloc del curs passat i les seves principals estrelles, però també és conscient que s’endureixen les negociacions per comprar i vendre.

LA XIFRA

28
milions d’euros
ha pagat el Bournemouth per Lerma al Llevant, una xifra molt elevada

La via de les cessions del City es manté oberta però amb menys probabilitats

A diferència dels últims cursos, l’única connexió en forma de cessió entre el Manchester City i el Girona ha estat el retorn d’Aleix Garcia. El poc moviment entre els dos clubs vinculats per una part de la propietat sobta si es repassen les operacions que s’havien produït els últims anys. En la 2015/16, en van arribar quatre; en la 2016/17, tres, i en la 2017/18, sis. En total, tretze futbolistes lligats pel City han passat per Girona en les últimes quatre temporades. Ara, amb el tancament del mercat de fitxatges a Anglaterra, la possibilitat de rebre futbolistes cedits pel club anglès es manté fins al 31 d’agost, però les probabilitats es redueixen perquè hauran de ser jugadors que ja hagi incorporat i que tingui en plantilla l’entitat ‘citizen’. Dins d’aquest perfil, encaixarien jugadors com ara Douglas Luiz –ha fet una bona pretemporada a Manchester– o d’altres joves promeses del City que volen tenir minuts. Ahir, però, alguns noms, com ara Nmecha, ja van ser cedits a altres clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)