Girona

Amb deures per fer

El Girona disputa avui a Alcorcón (20 h) contra el Getafe l’últim partit de preparació abans de l’inici de lliga

Encara sense cap nou fitxatge i amb diversos dubtes en la composició de l’onze, Eusebio farà proves contra un rival de primera divisió

Quan queda menys d’una setmana per al debut del Girona en la lliga –serà divendres que ve a Montilivi contra el Valladolid (20.15 h)–, l’equip que entrena Eusebio Sacristán afronta l’últim partit de preparació de la pretemporada. El duel serà aquest vespre al camp de l’Alcorcón, però contra el Getafe, un rival de primera divisió, sempre complicat i amb una proposta de joc molt madurada en les últimes campanyes pel seu entrenador, José Bordalás. Així doncs, l’enfrontament serà una verdadera prova de foc per al projecte gironí, que si bé és cert que manté el bloc del curs anterior –encara no ha arribat cap fitxatge i no han marxat peces importants–, també ho és que es troba en plena metamorfosi respecte de l’anterior etapa amb Pablo Machín a la banqueta. A sis dies del debut en la lliga, doncs, la plantilla del Girona té l’oportunitat de polir diversos aspectes i fer provatures tot i que encara hi ha deures per fer, sobretot als despatxos.

Retocs a sobre del verd

Contra el Getafe és molt probable que Eusebio ja doni algunes pistes sobre la formació del primer equip titular que utilitzarà en competició oficial. El que sembla clar, superada la pretemporada, és que el 3-4-2-1 que ha caracteritzat els blanc-i-vermells ja no serà el sistema predilecte dels de Montilivi, i que el 4-3-3, i principalment la línia amb quatre defensors prendrà el protagonisme a la defensa de tres centrals. En aquesta parcel·la, la defensiva, és on apareix el primer gran dubte del nou entrenador, i en concret al lateral dret. Aday seria l’opció més lògica per rendiment del curs passat, trajectòria i experiència, però el de Sentmenat arrossega una sanció i no podrà jugar contra el Valladolid. Això explicaria que Eusebio estigui fent rotacions amb Pedro Porro en aquesta posició, i que la joventut de l’extremeny, que ha brillat en la pretemporada, no sigui un impediment per situar-lo com a titular en la lliga. Ramalho, ara lesionat, seria una altra opció.

El Girona també té un front obert a la porteria. Bounou va acabar sent indiscutible el curs passat, però amb l’estrena d’una nova temporada, amb nou entrenador a la banqueta i amb el rendiment similar durant la preparació tant del marroquí com de Gorka Iraizoz, la pugna per situar-se a sota els pals es torna a obrir.

A banda dels últims retocs en posicions específiques, el duel d’avui contra el Getafe també ha de servir per acabar de polir el rendiment de l’equip com a conjunt. El Girona ha estat capaç de fer estones de molt bon joc –com per exemple en els partits a l’Índia i, sobretot, contra el Tottenham– combinades amb altres partits més grisos. Tant les actuacions més positives com les més discretes han servit per aprendre al llarg de la pretemporada, però d’aquí a una setmana no es podran tenir dubtes.

I els reforços?

En l’apartat dels deures per fer, segur que aquesta és la carpeta en què més es treballa als despatxos, ja que a una setmana de l’inici de la lliga, el Girona és l’únic equip de primera divisió que encara no ha fitxat. Eusebio ja ha explicat que no té pressa perquè arribin reforços i pot estar satisfet que, de moment, no li hagi marxat cap de les estrelles del curs passat, però també és evident que calen incorporacions per tal de tenir més fons d’armari –per exemple al lateral dret– i més alternatives principalment als llocs ofensius. Mentre l’opció de fitxar a través d’un traspàs ha quedat condicionada per l’escàs marge econòmic després de pagar per quedar-se en propietat Mojica i Muniesa, la via de les cessions del Manchester City també continua sorprenentment aturada. De moment, de les moltes opcions que el club citizen tenia sobre la taula, només Aleix García ha acceptat la proposta de tornar a Montilivi per agafar rodatge en una competició d’elevada exigència com és la primera divisió. El mercat anglès es va tancar dijous a la tarda, sense que l’entitat que dirigeix des de la direcció esportiva Txiki Begiristain fitxés cap jugador amb la intenció de cedir-lo al Girona, com sí que va passar el curs passat. A més, l’equip skyblue va cedir a darrera hora a altres equips britànics noms interessants com Nmecha o Arzani. Ara sobre la taula hi queden perfils com Douglas Luiz, Patrick Roberts, Brahim Díaz o Zíntxenko.

Un rival conegut

Tal com va passar el curs passat, el Girona i el Getafe s’enfronten en l’esprint final de la pretemporada. Els del sud de Madrid mantenen el bloc i la filosofia del seu tècnic, i després de ser un dels equips revelació de la temporada passada juntament amb els gironins, l’equip blau s’ha reforçat amb noms interessants, com el mateix Mata, els porters Chichizola i David Soria o el defensa català Ignasi Miquel. D’altra banda, de moment ha pogut mantenir futbolistes destacats, com Djené.

El partit també servirà a José Bordalás per acabar d’ajustar les peces al terreny de joc de cara al debut en la lliga. El Getafe tindrà una estrena de la màxima exigència en la lliga, ja que serà al camp del Real Madrid. Durant la pretemporada, la plantilla madrilenya ha aconseguit un balanç de tres victòries, tres empats i cap derrota en sis partits, però el més destacat és que en aquesta mitja dotzena d’enfrontaments només ha encaixat un gol.

EL GETAFE

Amb una idea de joc interioritzada del tot, serà un rival molt exigent per als gironins

SENSACIONS

El Girona vol trobar de nou la bona versió que va oferir contra el Tottenham

LA PORTA, OBERTA

A una setmana de l’inici de lliga, la plantilla no està ni de bon tros tancada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)