Reus

Un estiu per il·lusionar-se

Reus. L’equip roig-i-negre afronta l’inici de la lliga amb sensacions positives per la imatge i els resultats aconseguits en la pretemporada, en què només ha cedit una derrota en l’últim partit

Tot i que l’estiu va començar amb una sorpresa –la marxa d’Aritz López Garai, que tenia contracte amb el club–, el Reus afronta l’inici de lliga de diumenge a Las Palmas amb sensacions d’alló més positives. Són les que han deixat la pretemporada. Sense fer cap gran revolució, ja que al tècnic basc va substituir-lo el seu segon, Xavi Bartolo, el conjunt del Baix Camp ha ofert una imatge molt solvent en els partits de preparació. De fet, l’expedient és gairebé impecable. Només hi ha una única taca: la derrota de diumenge contra el València Mestalla.

L’aposta que ha fet el club ha estat clara: renovar la rereguarda –en bona mesura per la marxa de futbolistes importants– i apuntalar una línia ofensiva a la qual ha costat Déu i ajuda marcar gols en els primers dos cursos del Reus en el futbol professional. La medul·lar és la mateixa de la temporada passada. Les noves peces s’han adaptat força bé durant aquesta pretemporada i els números així ho demostren: l’equip ha guanyat cinc partits, n’ha empatat un i n’ha perdut un altre. Entre les victòries, a més, destaca la del primer trofeu Ciutat de Reus, en què els de Bartolo van superar per la mínima un rival de primera divisió, el Girona. El gol d’aquell partit, precisament, el va fer un dels fitxatges d’aquest estiu, el veterà davanter Miguel Linares, que ha esvaït els dubtes que havia generat la seva edat –farà 36 anys el mes vinent– convertint-se en el pitxitxi de l’equip en la pretemporada amb tres dianes.

Solidesa tot i els canvis

Una de les grans incògnites que planaven sobre la nova plantilla era com respondria la rereguarda, totalment renovada. Del curs passat només queda el capità, Jesús Olmo, i els altres sis defenses són nous. La seva resposta no hauria pogut ser més positiva, ja que l’equip només ha rebut dues dianes en set partits. De fet, destaca l’aportació ofensiva del lateral dret Shaq Moore, que ha marcat un parell de gols.

LES XIFRES DE LA PRETEMPORADA

Espanyol B - Reus 0-0
Peralada - Reus 4-0
Lekic, Linares, Shaq Moore i Alfred Planas
Reus - Lleida 2-1
Linares i Ernest Forgas / Catena, en pròpia porta
Reus - Cambrils Unió 2-0
Ernest Forgas i Shaq Moore
Reus - Reus B 2-0
Fran Carbia i Linares
Reus - Girona 1-0
Linares
València Mestalla - Reus 1-0
Álex Blanco
Màxims golejadors
Linares
3 gols
Shaq Moore
2 gols
Ernest Forgas
2 gols
5
victòries,
un empat i una derrota és el bagatge del conjunt entrenat per Xavi Bartolo en la pretemporada.
5
dianes
han marcat els fitxatges. Miguel Linares, n’ha fet tres i Shaq Moore, un parell.
11
gols
a favor i només 2 en contra. Tan sols es va rebre una diana contra el Lleida i el València Mestalla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)