Girona

El temor del segon any

El Girona afronta el seu segon curs a la màxima categoria sense ser ja la novetat, amb pocs moviments en la plantilla i amb un canvi important a la banqueta

Aconseguir la salvació ha de ser la màxima aspiració gironina

El Girona encetarà enguany el seu segon curs a la màxima categoria. Ja de peus a terra, ben desperts i conscients de les dificultats que hauran de travessar, els gironins afronten una temporada vital per al seu futur més pròxim i ambiciós. Superar el temut segon any a primera i iniciar el període de consolidació a la categoria és el principal objectiu de l’entitat de Montilivi, que, això sí, haurà de driblar obstacles de consideració per convertir el nou curs en un nou èxit per al club. El fet de deixar de ser la novetat a primera, haver-se desempallegat de la inèrcia de l’ascens i el gran canvi a la banqueta amb la marxa de Pablo Machín i el seu entramat tàctic cap al Sevilla posen en guàrdia tots els aficionats gironins, que afegeixen una dosi d’intranquil·litat a l’entorn a conseqüència de la falta de moviment pel que fa a les arribades a la plantilla.

Tot i que de cares noves de moment només n’hi ha una, la del recentment arribat Patrick Roberts en forma de cessió pel City, l’àrea esportiva del Girona ha fet un esforç per assegurar-se la continuïtat de peces que han de ser importants, com la de Marc Muniesa i Johan Mojica. Pels dos defenses, els gironins han fet un esforç per executar les opcions de compra als seus respectius clubs –3,5 milions pel lloretenc i 5 pel colombià–. Això i la continuïtat, tot i que no garantida, de Juanpe, Stuani i Portu, aquest amb un possible interès per part del Sevilla de Machín, a més de la renovació de Borja García i les anteriors d’Aday Benítez, Àlex Granell, Pedro Alcalá o Pere Pons, han limitat l’actuació de Quique Cárcel, que lluitarà fins al darrer dia del tancament del mercat per incrementar la quota actual de dinou futbolistes de la plantilla que dirigirà Eusebio Sacristán. I és que el City podria tenir de nou un paper clau en la planificació esportiva gironina, amb l’interès de Brahim Díaz i la tornada de Douglas Luiz, dos futbolistes que poden aportar el que el val·lisoletà busca.

Que el nou tècnic i l’equip lliguin bons resultats en l’inici de la competició per tal d’esvair els fantasmes que el rodegen serà vital. Els gironins en podrien tenir prou superant en la primera jornada el Valladolid, un rival directe amb el mateix objectiu que els blanc-i-vermells. De moment, la pretemporada ha deixat veure llums i ombres amb el triomf contra el Tottenham (4-1) com a clar exemple cap al bon camí.

FEINA PER FER

L’àrea esportiva haurà de continuar treballant per fitxar jugadors amb la lliga començada

MOLT IMPORTANT

El Girona buscarà la salvació per així iniciar el període de consolidació a la categoria

Tot un repte per a Eusebio Sacristán

L’exentrenador del Celta, el Barça B i la Real Sociedad afrontarà la nova aventura a la banqueta del Girona amb l’objectiu de fer oblidar el seu antecessor, Pablo Machín. El de La Seca ho tindrà complicat, i és que amb el de Gómara el Girona ha firmat uns quatre últims anys i mig brillants. Una de les principals incògnites en els primers passos d’Eusebio a la banqueta blanc-i-vermella serà el sistema que acabarà utilitzant. Amb Machín, el 3-4-2-1 ha estat gairebé innegociable, però amb Eusebio durant la pretemporada hi ha hagut versatilitat i treball a través del 4-1-4-1 o el 4-3-3. El que sembla segur és que amb el nou entrenador, el tracte amb la pilota, la sortida des del darrere i l’intent de controlar i portar la iniciativa seran trets indispensables de l’equip i els seus components, que han de guanyar la confiança del nouvingut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)