2a divisió A

Amb la màxima ambició

El Llagostera, comandat una altra vegada per Oriol Alsina, afronta la temporada amb l’ascens a 2a B com a gran repte

El Figueres, en l’any del centenari, buscarà ser més regular per acostar-se a la zona noble

La nova temporada de tercera divisió aixeca el teló aquesta tarda. Comença un viatge de 42 jornades arreu de la geografia catalana en què la demarcació gironina manté com la temporada anterior dos representants. El Figueres continua un curs més a la categoria, ja en són vuit de consecutius, mentre que el Llagostera, després del seu descens de segona divisió B, substitueix un Palamós que va descendir a primera catalana. Empordanesos i gironins afronten el nou curs amb il·lusions renovades i plens d’ambició en una categoria plena de bons conjunts com la tercera.

Retorn

El Llagostera torna a tercera i ho farà, de nou, amb Oriol Alsina com a comandant de la nau blaugrana. El tècnic maresmenc s’asseu a la banqueta amb l’ascens a segona divisió B com a gran repte. Els gironins han confeccionat una plantilla de garanties, combinant experiència i força cares noves. Del curs anterior continuen jugadors importants com el porter Marcos Pérez, el defensa Lucas Viale, el migcampista Pitu i el davanter Sergi Arimany. Al seu costat s’hi han afegit peces contrastades amb experiència en categories superiors com ara el davanter Sascha (Ontinyent), que està a cridat a ser una de les principals armes ofensives de l’equip. També han incorporat jugadors que coneixen la categoria com Maik, Cunill, Gil Muntadas, que procedeixen del Figueres, i Marc Medina (Palamós). També hi haurà espai per als joves jugadors del planter com Arnau Campeny o de la mateixa tercera com Èric Jiménez (Vilassar).

Il·lusió i joventut

Un Figueres il·lusionat amb el centenari vol fer enguany un pas endavant i acostar-se a la zona noble de la classificació. Si ho volen aconseguir, necessiten ser més constants en aquesta nova etapa.

La Unió ha confiat en Joan Esteva per liderar l’equip. El tècnic barceloní tindrà a la seva disposició una plantilla jove, però amb talent. A banda de Subi (Palamós), les incorporacions fetes pels figuerencs no superen els 25 anys, com Èric Vilanova (Pobla de Mafumet). El migcampista afronta la seva tercera etapa al club i ha de ser un dels jugadors importants en la zona de creació de l’equip.

A part de Vilanova i Subi han arribat jugadors com Tena (Europa), Àlex Campos i Gelmà (Palamós), Murillo (Manchego) o Álvaro (Granollers). La veterania anirà a càrrec de Sergi Romero, Ritxi Mercader, Joan Pons i Canal. Joventut i experiència per a una Unió amb ganes de fer coses grans aquest curs a tercera divisió.

AMBICIÓ

El Llagostera ha creat una plantilla de garanties per intentar el retorn a la segona B

NOVA ETAPA

Joan Esteva ha aterrat aquest estiu a Vilatenim per liderar el curs del centenari

El Figueres debuta avui al camp de l’Horta (20 h)

Un dels duels d’avui que serviran d’estrena de la temporada serà el del Figueres, que igual que el curs passat visitarà l’Horta en la primera jornada (20 h). Els figuerencs esperen no repetir el resultat del curs passat, i és que tot i no merèixer-ho van acabar perdent per la mínima (1-0). La Unió, a la qual durant la pretemporada li ha faltat acabar d’afinar la punteria per treure millors resultats, ja va jugar contra els barcelonins a Vilatenim en la copa Catalunya i també va perdre (0-1). “Serà un partit molt diferent. És un estadi de dimensions molt diferents, però és cert que aquell dia ells van ser millors, i ara esperem estar millor després de tenir molt més rodatge en la pretemporada”, analitza el tècnic Joan Esteva, que viurà el seu debut en lliga com a entrenador del Figueres i espera complir el tòpic d’entrenador nou, victòria segura. “Hem fet una millora les últimes setmanes i esperem que ens serveixi per treure un resultat positiu”, explica el tècnic, que tindrà les baixes importants de Carles Tena, Èric Torres i Marc Gelmà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)