Girona

Molta possessió, poca malícia

El Girona no tradueix amb una victòria el domini gairebé absolut contra el Valladolid i s’ha de conformar amb un empat després de no trobar durant els 90 minuts la clau de l’àrea de Masip

Els d’Eusebio van estar impermeables en defensa, però van quedar atrapats en la teranyina plantejada pel rival

girona 0 valladolid 0

VALLADOLID:Masip; Moyano, Calero, Kiko Olivas, Nacho; Borja Fernández, Anuar (Verde, 71’), Keko, Toni Villa (Míchel, 87’), Rubén Alcaraz; i Chris Ramos (Oscar Plano, 64’). GIRONA:Bounou; Pedro Porro, Bernardo, Juanpe, Muniesa; Timor (Pere Pons, 74’), Granell, Aleix Garcia (Choco Lozano, 62’); Borja García, Portu i Stuani (Roberts, 81’). ÀRBITRE:Cuadra Fernández.T.G.:al local Àlex Granell (6’) i al visitant Rubén Alcaraz (86’).T.V.:cap.PÚBLIC:10.368 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Demà farà un any que Montilivi va apujar les revolucions fins a límits mai vistos amb l’estrena del Girona a primera divisió contra l’Atlético de Madrid. Ahir, en la reestrena, el desenllaç va ser el mateix –empat– però tot el que va envolar el partit contra el Valladolid va ser molt diferent. No hi va haver gols. Ni ocasions. Ni aquells moments de màxima efervescència a la graderia que fan empetitir el rival a Montilivi. Va ser un partit més aviat pla, fins i tot previsible. El Valladolid va construir un mur i el Girona s’hi va estavellar una vegada sí i una altra també. La possessió va ser tan alta com estèril. La imaginació no va aflorar a tres quartes parts de camp. L’estratègia tampoc no va funcionar. Ni tan sols va ser necessària la intervenció del VAR perquè no hi va haver polèmica i perquè gairebé tot el que va passar durant 90 minuts va passar lluny de les àrees. Bounou pràcticament no va haver d’intervenir, però Masip, que va veure el partit més de prop que el marroquí, gairebé que tampoc. Va ser un 0-0 com una catedral.

Possessió estèril

No hi va haver sorpreses ni en l’esquema ni en l’onze d’Eusebio més enllà que Stuani va ser l’escollit en el lloc de Choco Lozano en la punta de l’atac. Tampoc hi va haver cap canvi de guió sobre el que hi havia dibuixat a la pissarra, amb un Girona dominador i amo de la pilota (va arribar al 70% de possessió en la primera part) i un Valladolid estacat al darrere amb dues línies de quatre, jugant a veure-les venir i assumint riscos mínims en atac.

El Girona va jugar quasi tota la primera part a la parcel·la visitant, però va tenir poca presència en l’àrea. Aprofitant la profunditat de Pedro Porro, va buscar progressar molt més per la dreta que no pas per l’esquerra. Tot i això, l’aglomeració de futbolistes visitants prop de l’àrea va dificultar les maniobres dels homes de segona línia com Portu, Granell i sobretot els dos Garcia, Aleix i Borja. Les oportunitats van anar cares i els blanc-i-vermells tampoc van acabar de treure suc de l’estratègia, no tan ben executada com de costum per Granell. Stuani es va barallar amb Calero i l’exgironí Kiko Olivas, que el van mantenir a ratlla i lluny del seu hàbitat natural com és l’àrea.

Al Girona li va faltar verticalitat. El Valladolid va apilonar vuit homes prop de la frontal i va tapar totes les escletxes. Només Porro va trobar metres per endavant per la banda dreta, però les seves centrades van morir a les mans de Masip o al cap dels centrals. Kiko Olivas va oferir un màster de col·locació i solvència. Va ser més incisiu el jove extrem de 18 anys que no pas Portu, massa atabalat i revolucionat. El murcià va córrer de vegades més que la pilota i la precipitació també li va costar més d’una falta en atac. Per l’esquerra, el Girona pràcticament no ho va intentar. Muniesa va seleccionar molt les pujades i Borja García, massa enganxat a la banda, amb prou feines va aparèixer. Tampoc Aleix, l’home que havia de donar les passades definitives. La defensa del Valladolid va ser una teranyina en la qual el Girona hi va caure de quatre grapes.

Tots els esforços del Valladolid en defensa els va pagar en atac. A Bounou no li van fer ni pessigolles. Juanpe i Bernardo van llegir totes les jugades millor que els davanters rivals. Només Toni Villa es va atrevir amb Porro, però ningú no el va ajudar. Alcaraz va executar millor les accions a pilota parada que Granell, però la defensa local va estar imponent.

Sense millora

S’esperava més del Girona en el segon acte. Els de Sergio González no van variar ni un centímetre el pla establert, i Eusebio ho va intentar fer a còpia de canvis. Primer va posar en dansa Choco Lozano, que va caure al costat esquerre. El moviment va permetre que Borja García es desenganxés de la línia de banda i el madrileny es va trobar molt més a gust per dins. Va ser una amenaça constant a tres quartes parts de camp, però no va estar del tot fi en l’última passada ni en la rematada.

Amb l’entrada poc després de Pere Pons, el Girona es va intentar guardar les espatlles en un moment en què la pausa de Rubén Alcaraz en el mig del camp hauria pogut jugar una mala passada als gironins. El de Sant Martí Vell va ajudar a mantenir l’equilibri defensiu, i el bon to que van continuar mantenint els dos centrals va permetre que els visitants continuessin sense donar senyals de vida en atac.

Tot i estar lluny de la seva millor forma, Stuani va tenir dues vegades l’1-0 després de dues assistències de Borja i sobretot de Muniesa (passada de la mort). L’uruguaià va ser rellevat a deu minuts del final per Patrick Roberts, a qui se li van veure detalls però li va faltar temps. El Girona va intentar accelerar les accions en el tram final i Portu no va arribar per centímetres a una centrada de Granell al 94’.

SENSE PUNTERIA

Pràcticament totes les ocasions van ser locals, però Masip va intervenir poc

L’ESTRATÈGIA

El Girona tampoc no va aprofitar les accions a pilota parada, la majoria mal executades

ELS DEBUTANTS

Bona primera part de Pedro Porro i detalls de Roberts, però amb pocs minuts

SENSE POLÈMICA

Estrena plàcida del VAR en un partit net i sense cap acció dubtosa a dins les àrees
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)