Nàstic

Sense resposta a Gijón

Nàstic. Els grana, planers i poc perillosos en atac, perden contra un Sporting resolutiu, que va aprofitar la feblesa defensiva rival per avançar-se (24’) i que va sentenciar abans del final (81’)

SPORTING 2 NÀSTIC 0

SPORTING:Mariño; Geraldes, Álex Pérez, Babin, Molinero; André Sousa, Cofie, Hernán Santana (Nacho Méndez, 77’); Álvaro Jiménez (Robin Lod, 69’), Djurdjevic (Neftali, 65’) i Carmona.NÀSTIC:Bernabé; Kakabadze, Fali (Djetei, 46’), Josua, Abraham; Sebas Coris (Abeledo, 77’), Rocha, Javi Márquez, Tete Morente: Uche (Manu del Moral, 62’) i Manu Barreiro.GOLS:1-0 (24’) Hernán. 2-0 (81’) Robin Lod.ÀRBITRE:Pérez Pallas.T.G.:Als locals Djurdjevic, Álvaro Jiménez i Hernán, i al visitant Abraham.PÚBLIC:21.586 espectadors.

Tous en defensa, planers en la construcció i poc perillosos en atac. Després d’un primer partit de lliga en què va mostrar bones maneres, sobretot gràcies a la intensitat, el Nàstic va presentar més dubtes en el segon, ahir a El Molinón, on va caure de manera clara contra un Sporting molt més segur i, sobretot, resolutiu en atac. Els grana no van tenir resposta als gols dels locals, el primer d’Hernán aprofitant la falta de contundència de la defensa grana (24’) i el segon de Robin Lod en una bona acció dels jugadors de refresc de l’equip asturià (81’). La primera victòria haurà d’esperar.

El Nàstic no s’acaba de trobar còmode en defensa, una línia en què José Antonio Gordillo ha sorprès en l’arrencada de la lliga fent jugar un migcampista, Fali, de central, i acompanyant-lo de Josua en comptes de Djetei i Arzo, amb més minuts en la pretemporada. De fet, Arzo no ha anat convocat en cap dels dos primers partits, de manera que, a més de la recent incorporació de Cadamuro, no es pot descartar abans del 31 d’agost un altre reforç per a l’eix de la defensa. Per acabar-ho d’adobar, Fali es va fer mal tot sol al genoll dret en els primers minuts i ja no es va trobar còmode fins que va haver de ser substituït per Djetei en el descans. Potser per les molèsties que sentia va perdre la pilota en el minut 24 i va propiciar un atac vertical de l’Sporting. André Sousa va posar la pilota a l’àrea i Josua Mejías la va rebutjar malament, als peus d’Hernán, que no va perdonar. El gol premiava la major intencionalitat de l’Sporting en un partit en què hi havia poc control al mig del camp i pilotes ràpides buscant els davanters dels dos equips. Els asturians connectaven millor.

El Nàstic no va xutar entre els tres pals en tota la primera meitat i pràcticament tampoc ho va fer en la segona. De totes maneres, va portar el ritme del joc en la primera fase de la segona meitat, però no va poder inquietar Mariño més enllà d’una centrada de Coris mal rematada per Morente i un xut de Rocha. Després del canvi forçat en defensa, Gordillo va buscar amb els altres dos refrescar l’atac –van entrar Manu del Moral i Abeledo–, però van tenir poca incidència en el joc, al contrari que els substituts introduïts per Rubén Baraja, que van ser clau en el segon gol local: Nacho Méndez arriba a la línia de fons i fa una centrada enrere que Robin Lod remata a la primera. El Nàstic va abaixar definitivament els braços.

No hem entrat bé en el partit. Hem regalat pilotes i hem estat imprecisos en les passades i en la sortida, com ara en el primer gol
Falten efectius, sobretot a la defensa i al mig del camp. Per això no puc fer gaires variants