2a divisió FEF

La visita més especial

Retorn. Jose, Xumetra, Carles Mas, Hèctor, Marc Mas i Masó trepitjaran amb l’Olot un estadi de Montilivi de vells records per a ells per disputar-hi el duel gironí de segona B contra el Peralada

L’Olot visitarà diumenge l’estadi de Montilivi, un dels vint escenaris on es disputen partits de la màxima categoria del futbol estatal, per enfrontar-se al Peralada, l’altre representant gironí en la categoria. Per al club, els seus aficionats, que es preveu que es desplacin en massa, i els jugadors dirigits per Raúl Garrido, el duel contra el filial del Girona serà diferent i especial, però més ho serà per als sis futbolistes de la plantilla amb passat al club blanc-i-vermell. Jose Martínez, Jordi Xumetra, Carles Mas, Hèctor Simón, Jordi Masó i Marc Mas ja saben el que és trepitjar la gespa de Montilivi per jugar-hi un partit oficial amb el primer equip del Girona, l’amo de l’estadi que tornarà a viure un matx de segona B deu anys i gairebé tres mesos després –l’últim va ser el duel de l’eliminatòria decisiva d’ascens a segona A contra el Ceuta, el 15 de juny del 2008, un partit inoblidable per als aficionats de l’equip gironí.

Al bàndol olotí hi juguen dues autèntiques institucions del Girona com Jose Martínez i Jordi Xumetra, integrants de la plantilla que va aconseguir la fita d’accedir al futbol professional, la primera pedra de l’actual club, a primera i en constant evolució. “Van ser molts anys al Girona i molts partits per la banda dreta de Montilivi. Em vindran grans records en sortir al camp, ara un escenari reformat i de primera. Serà especial per al club, l’afició i tots els jugadors”, comenta Jose Martínez, amb 250 partits entre lliga (tercera divisió, segona divisió B i segona divisió A) i eliminatòries d’ascens amb l’entitat gironina. Xumetra també reviurà records dels seus canvis de ritme per la banda de l’estadi gironí, un camp que el va veure fer eclosió com a futbolista i li va permetre arribar també a primera. “Al Girona hi he viscut la millor època com a professional. A més, com a rival no hi he perdut mai i espero que continuï sent així. Vaig pujar a segona A allà i vaig viure l’ascens a primera l’any passat com a rival”, diu el futbolista de l’Estartit.

En menor mesura

El matx serà igual d’especial per la magnitud de l’escenari i també pel seu passat al Girona per a futbolistes ara vitals a l’Olot com Carles Mas, Hèctor Simón, Marc Mas i Jordi Masó. Per al central banyolí, que ha jugat 26 partits amb els de Montilivi, tots a segona A, el matx servirà per reviure bons moments, però també la greu lesió al genoll que segurament va estroncar la seva trajectòria al club blanc-i-vermell. “Serà una sensació una mica estranya. Jugaré contra el filial del meu exequip. Veure com les instal·lacions i l’afició han crescut tant agrada; a més, el terreny de joc també estarà impecable i estic molt content de jugar-hi”, explica Carles Mas, debutant amb el Girona amb només 19 anys. Encara més joves quan van gaudir d’algun minut amb els gironins eren Jordi Masó (17 anys) i Marc Mas (16). “Em vaig formar al Girona i tornar a casa sempre és especial”, comenta el silenc Marc Mas. Per a Masó, Montilivi sempre serà l’escenari del seu debut en el futbol professional i dels grans duels gironins a plata amb el Llagostera. “A Montilivi vaig debutar en el futbol professional, que és el que havia somiat, i recordo els duels amb el Llagostera a segona A, tots molt intensos”, declara el polivalent Jordi Masó.

Igual d’il·lusionat, però sobretot pel fet de jugar en un camp de primera, estarà Hèctor Simón. El pas del de Llançà pel Girona va ser complicat a conseqüència de la falta d’oportunitats. “No vaig tenir ocasions i com a exjugador del Girona no és gaire especial el partit, però tinc ganes de veure l’evolució del camp”, sentencia el migcampista, que va jugar quatre partits en mitja temporada a Montilivi.

MONTILIVI I LA 2A B

L’estadi gironí no ha viscut cap partit del bronze des del Girona-Ceuta del 15 de juny del 2008
Estic molt content de jugar de nou a Montilivi. Serà una sensació estranya però molt especial
Carles Mas
central de l’Olot
Al Girona hi he viscut la millor època com a professional. A més, com a rival no hi he perdut mai
Jordi Xumetra
extrem de l’Olot
Van ser molts anys al Girona i molts partits per la banda dreta. Em venen molts records
Jose Martínez
central de l’Olot
Jose Martínez
8 temporades 250 partits
Jordi Xumetra
4 temporades 135 partits
Carles Mas
4 temporades 26 partits
Hèctor Simón
1 temporada 4 partits
Marc Mas
1 temporada 2 partits
Jordi Masó
1 temporada 1 partit
Serà un partit especial, allà vaig debutar en el futbol professional, que és el que havia somiat
Jordi Masó
Migcampista de l’Olot
Guardo bons records de la meva etapa al club i serà una motivació extra també per l’escenari
Marc Mas
davanter de l’Olot
La meva etapa no va ser productiva però sí que fa il·lusió veure com està ara un escenari de primera
Hèctor Simón
migcampista de l’Olot

Cinc jugadors del Peralada ja saben el que és

A la plantilla del Peralada hi ha cinc futbolistes que diumenge tenen possibilitats de jugar contra l’Olot i que ja han tingut l’oportunitat de jugar a Montilivi. Soni és l’únic que ho va fer en partit oficial, en els últims quatre minuts del duel de lliga contra el Betis el curs passat. El mateix Soni, Èric Montes, Giorgi i Andzouana van jugar a Montilivi aquesta pretemporada en el partit contra el Tottenham. I Álamo hi va jugar dos partits en la pretemporada 2016/17 contra l’Olympique de Marsella i el Nàstic. Pedro Porro, que demà estarà a Vila-real amb el primer equip, sembla difícil que jugui diumenge per fer créixer aquesta nòmina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)