Reus

El Reus acusa LaLiga d’excedir-se en el control financer

Futbol. Joan Oliver assumeix la responsabilitat del cas però considera que l’organisme ha aplicat criteris massa estrictes al club

Joan Oliver s’ha declarat “el màxim responsable” de la impossibilitat d’inscriure fins a quatre jugadors en aquest mercat d’estiu per al Reus, un serial que ha durat setmanes i que ha acabat amb Vitor Silva, Karim Yoda, Tito Ortiz i Isaac Cuenca sense fitxa. El màxim accionista del club roig-i-negre ha explicat que la responsabilitat és seva ja que “evitar que aquestes coses passin és part de les meves atribucions”. Oliver ha demanat disculpes als jugadors, al cos tècnic, a l’afició i a la secretaria tècnica del Reus, i ha criticat que LaLiga s’hagi excedit amb el control financer. Segons Oliver, el Reus treballava, com en temporades anteriors, amb un límit salarial de quatre milions d’euros per conformar la plantilla però LaLiga els va informar el 16 d’agost que el límit havia de ser de 2,8 milions després que el club reusenc no pogués justificar els ingressos previstos ja que “ena aplicaven criteris de control econòmic molt més estrictes”.

L’única forma de resoldre la situació era, llavors, un dipòsit de tres milions d’euros, i el Reus es va posar a treballar per la via legal, tot i que també es treballava per trobar recursos financers per resoldre-ho, tot i que “sense èxit”.

Joan Oliver ha explicat, a més, que tot es va destapar amb la incorporació d’Isaac Cuenca. El futbolista ha explicat que LaLiga va vetar el seu fitxatge pel Reus afirmant que no creia el contracte ja que el caché del jugador és més alt que el del contracte que es va presentar a l’organisme. Oliver assegura que “és un acte de certa prepotència”, sobretot perquè ho van argumentar “si Buffon vol jugar gratis al Girona FC, no li deixo perquè no li deixo”. Cuenca, segons ha explicat Oliver, estava disposat a cobrar el salari mínim per resoldre el problema, però LaLiga “no s’ho va creure”.

Ara doncs, amb el mercat ja tancat, Vitor Silva, Tito, Isaac Cuenca i Karim Yoda s’entrenaran amb el Reus i es mantindran a l’espera que trobar una solució que els permeti inscriure’ls en el mercat d’hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)