Girona

Un bon calaix, com a mínim

El partit als EUA. El Girona garantirà uns ingressos extres amb els quals no comptava, però jugar contra el Barça de local en un escenari que no és Montilivi redueix les possibilitats esportives

Un cop conegudes les opcions que l’LFP i el Girona posaran a disposició dels abonats gironins si el duel entre els blanc-i-vermells i els blaugrana del 26 i 27 de gener és l’escollit per jugar-se en territori americà, el debat està servit. Entre l’afició de Montilivi hi ha opinions de tots colors, però el que sembla un fet irrefutable és que, si el Girona acaba jugant a Miami contra el Barça, els beneficis econòmics per a l’entitat que presideix Delfí Geli estan assegurats i seran considerables. Després caldrà veure què passa al terreny de joc i quina és la reacció a llarg termini de la massa social gironina, i un cop hagi passat tot plegat, el club de Montilivi podrà fer una valoració de si l’aventura americana li ha valgut la pena o no.

Els números, clars

Si el Girona acaba sent l’escollit per enfrontar-se al Barça als Estats Units, els números del club, ja prou controlats, rebran una injecció d’allò més important. De fet, aquest és el principal motiu que l’entitat blanc-i-vermella vegi amb bons ulls la idea de travessar l’Atlàntic per jugar un partit de lliga. Encara sense xifres oficials, tot indica que el benefici seria com a mínim de quatre milions d’euros, mig milió més del que s’ha ingressat a través dels 9.000 abonats dels club.

D’altra banda, l’aparador de jugar contra el Barça als EUA –un país amb una població de 325 milions de persones– és difícilment quantificable pel que fa a ressò mediàtic. El que sembla clar és que al City Football Group –un dels principals accionistes del Girona– li interessa promocionar el projecte gironí en un territori on té una de les franquícies més importants, el New York City.

Si l’econòmica pot ser l’àrea més beneficiada, l’esportiva i la social se’n podrien ressentir. D’una banda, perquè el Girona disputarà un partit menys com a local que els seus rivals. Sumar punts contra el Barça seria també complicat a Montilivi, però sense els ànims de l’afició ni la confiança de jugar al seu terreny de joc, la dificultat de l’objectiu encara és molt més gran. A més, el Girona haurà de fer front a tres desplaçaments –a Sevilla, contra el Betis; a Miami i a Eibar– en quinze dies, amb el desgast i els inconvenients que això pot suposar pel que fa a recuperació física i preparació dels partits. Finalment, de cara al curs vinent caldrà veure quina és la reacció dels molts abonats decebuts i enfadats amb el fet que el Girona-Barça es disputi als Estats Units. Tornant de nou als números, hi hauria d’haver un nombre de baixes d’abonats molt important per tal que la jugada americana no sortís a compte al Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)