Girona

L’aventura va prenent força

El Girona anuncia que accepta la proposta de la LFP de jugar el partit contra el Barça als Estats Units, pendent encara de l’oficialitat

El club blanc-i-vermell argumenta que és “una gran possibilitat d’expansió per al club, la ciutat i el territori”

Queden uns quatre mesos i mig per arribar-hi, i només setze dies per a una de les cites (el Barça-Girona al Camp Nou) que ha de servir com a compensació, però la Lliga de Futbol Professional continua sense fer oficial que la visita del Barça a Montilivi es traslladarà a Miami. La sintonia entre la Lliga i els clubs, però, és bona. I el Girona, que encara no s’havia pronunciat, va confirmar-ho en un comunicat fet públic ahir al vespre, en què reconeixia que ha acceptat la proposta. “Entenem que és una gran possibilitat d’expansió i de creixement no només per al Girona, sinó també per a la nostra ciutat i el nostre territori”, diu el comunicat. “Aquesta acció seria un pas més dins de la voluntat i la il·lusió de competir en l’elit del futbol després de l’esforç que tots hem fet en aquests últims anys”, hi afegeix.

El Girona treballa conjuntament amb la Lliga, que no ha parat per fer realitat la seva voluntat –firmada ja en un contracte per quinze anys amb l’empresa Relevents– d’exportar partits. “La Lliga, en col·laboració amb tots dos clubs, treballa per fer el pròxim Girona-Barça el 26 gener als Estats Units”, diu un document que ha fet arribar la patronal a l’agrupació de federacions de penyes. No només hi ha definit l’escenari –el Hard Rock Stadium de Miami– i el dia –dissabte 26 de gener–, sinó fins i tot l’hora: 14.45 h a Miami, a les 20.45 h hora d’aquí.

Per fer realitat l’aventura americana, però, Javier Tebas ha de superar diversos obstacles. Primer va ser el sindicat de futbolistes, l’AFE, que s’hi va oposar. Tampoc s’hi ha posat bé d’entrada el president de la federació espanyola, Luis Rubiales. La federació és un dels ens que ha de donar el vistiplau a la disputa del partit, però tot fa pensar que serà qüestió d’asseure’s a negociar condicions. De fet, la federació ja va fer el pas (i molt recent) d’exportar una competició, la supercopa, disputada el 12 d’agost passat a Tànger. A més de la federació espanyola, la LFP necessita l’autorització del Consejo Superior de Deportes, la Concacaf (l’organisme que dirigeix el futbol a l’Amèrica del Nord, l’Amèrica Central i el Carib) i la FIFA. Molts fronts oberts per a la Lliga, que ha d’accelerar els passos perquè comença a córrer el risc que caduqui una de les compensacions –la tercera– que té preparada per als abonats del Girona.

AMB DIA I HORA

La Lliga va fent passos i el té fixat per al dissabte 26 (20.45 h) al Hard Rock Stadium

AUTORITZACIONS

Per exportar el partit és necessari rebre el permís de la FEF, el CSD i la FIFA

CORRE PRESSA

El Barça-Girona, una de les propostes de compensació, és el 23 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)