Girona

El primer interessat

Javier Tebas explica que el Girona, a través de Ferran Soriano, es va oferir a participar en l’aventura americana

El president de la LFP valora en “un 90%” les possibilitats d’exportar el duel contra el Barça a Miami i deixa anar que no hi vol política

Un cop el Girona va reconèixer amb un comunicat que havia acceptat la proposta de traslladar el partit contra el Barça a Miami, perquè ho veu com “una gran possibilitat d’expansió”, el president de la Lliga de Futbol Professional va revelar que el club de Montilivi s’hi havia posat bé de seguida. De fet, Javier Tebas, el gran impulsor de la iniciativa, va explicar en una entrevista a Onda Cero que el Girona s’havia ofert mitjançant Ferran Soriano, màxim responsable executiu del City Football Group, un dels accionistes principals del club blanc-i-vermell. “Aquest tema del Girona es va tractar més des dels Estats Units. Stephen Ross [propietari dels Miami Dolphins] i Relevent [l’empresa que va firmar l’acord per quinze anys amb la LFP] tenen contactes amb el Manchester City, una part important del Girona, i ens manifesten que el Girona hi està interessat”, va dir Tebas. “Ferran Soriano coneix Ross, i en el plantejament diuen: «Que sapigueu que el Girona pot ser un equip que s’hu pugui agafar.» Ho mantenim amb discreció, perquè no és un tema gens fàcil.”

Tebas va explicar també que té “un 90%” de convenciment que podrà fer efectiva la idea de dur el Girona-Barça a Miami. Té encara feina per fer, perquè necessita permisos de la federació espanyola, el Consejo Superior de Deportes, la UEFA i la Concacaf. “Dilluns em reuniré amb Aganzo [AFE]. Un cop estigui solucionat el problema amb els aficionats i els jugadors, començarem amb els permisos.” Tebas va assegurar que el contracte firmat amb Relevent no els obliga a exportar partits cada any, i que els clubs tampoc hi estan obligats. “El més important no són els diners, sinó entrar en el mercat. Si no hi vas i no el treballes, no el tens.”

El president de la LFP, que va assegurar que les compensacions als abonats del Girona les assumirà l’empresa Relevent, va deixar oberta la possibilitat que soni l’himne d’Espanya abans del partit. Però va indicar: “No volem que hi hagi política”. I hi va afegir: “Els aficionats del Barça als Estats Units no fan apologia de l’independentisme. No creem un incendi on no n’hi ha. Tots volem que sigui una festa del futbol.”

FEINA PER FER

Dilluns es reuneix amb l’AFE i ha de demanar permís a la FEF, el CSD, la UEFA i la Concacaf
El tema del Girona es va tractar més des dels Estats Units. Relevent té contactes amb el City i ens van dir que el Girona hi estava interessat
La gent es pensa que hi aniran tots els independentistes d’aquí i això no passarà. Com ho faran? Llogant vaixells de creuer?
El Girona té una part accionarial del City, i ens diuen: que sapigueu que el Girona pot ser un equip que pugui agafar-s’hi
Diu que no tenen l’obligació de fer un partit a l’any i que per als clubs és voluntari anar-hi

POLÍTICA I SÍMBOLS

Tebas deixa oberta la possibilitat que soni l’himne d’Espanya abans del partit a Miami
S’haurà de complir el protocol dels Estats Units, i allà sonen i es respecten els himnes
Javier Tebas
PRESIDENT DE LA LFP
Quan en vam parlar a la Lliga, van sortir bastants clubs del perfil del Girona que s’oferien, perquè ho veuen com una oportunitat

Rubiales: “El que ha firmat Tebas és inútil”

X.M.

Una de les autoritzacions que fan falta a la Lliga de Futbol Professional per exportar el Girona-Barça a Miami és la de la federació espanyola. El seu president, Luis Rubiales, ha tingut diversos episodis de confrontació amb Javier Tebas, i d’entrada no s’hi ha posat bé. “Javier Tebas ha parlat amb tothom menys amb les persones amb qui havia de parlar. És una falta absoluta de respecte deslleial i incomprensible”, va explicar el president de la federació espanyola, en una entrevista a The Guardian. “No hem rebut ni una sola trucada. No he vist el contracte, amb la qual cosa no puc dir gran cosa, però el president de la FIFA protegeix la competició estatal, i dur-la a un altre lloc representa una invasió”, va dir Rubiales, que hi va afegir: “Ha ignorat els jugadors i els clubs, firmant un contracte amb una empresa privada per un període llarg de temps. El que ha firmat Tebas és inútil. No té sentit sense la nostra autorització. Per tant, veurem què passa amb aquest partit”, va sentenciar Rubiales. La Lliga de Futbol Professional té previst reunir-se la setmana que ve amb la federació espanyola per arribar a un acord.

Roures ho veu “oportú i estratègicament correcte”

X.M.

Jaume Roures, soci fundador de Mediapro i membre del consell assessor del Girona, també ha valorat la proposta: “Em sembla un plantejament molt oportú i estratègicament correcte. S’hauran de fer passos, però desconec l’abast del que s’està fent”, va explicar en una entrevista a la COPE. Roures va negar que tingués cap vinculació directa amb el fet que el Girona-Barça sigui el partit escollit. “Entenc que el que vol fer la Lliga és dur un club gran, que estiri, i clubs d’una altra dimensió. Entre altres coses, perquè s’ha de compensar els socis d’aquests clubs.” El fundador de Mediapro dubta que la federació espanyola hi oposi resistència: “Si no hi ha problemes majors, per què hauria de dir que no? La supercopa es va jugar a Tànger, i es va suprimir un dels dos partits precisament perquè el Barça era als Estats Units. Si s’ha de remar pel futbol, em sorprendria molt que no s’hi donés suport.” De fet, Roures va explicar que s’està estudiant jugar una final de la Champions fora d’Europa. També relativitza la polèmica sobre la politització del partit: “Va suposar algun debat polític el Girona-Madrid? Hi va haver algun incident? No.”

Plantegen mesures de protesta

X.M.

La federació de penyes del Girona va demanar dimecres al Girona que es pronunciés. El club ho va fer ahir, però algunes penyes van mostrar després la seva disconformitat. La Jovent Gironí va ser de les més crítiques: “Ens sembla que és una de les decisions més errònies dels últims anys”, deia en un comunicat. “Començarem una campanya en contra de la decisió, amb protestes en els següents partits a casa. També volem fer una crida a l’afició i a la resta de penyes perquè s’uneixin a aquesta protesta i estiguin disposats a fer una vaga d’aficionats, si és necessari.” La penya Jandrista també demana que el partit es jugui a Montilivi i convida tothom “a manifestar-se pacíficament” per oposar-se a la iniciativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)