2a divisió A

Un trofeu i mil matisos

Copa. L’eliminatòria d’avui és una càrrega per al Reus i el Nàstic, mentre que el Lleida, el Sant Andreu i el Badalona esperen continuar progressant per jugar contra un rival de primer nivell

osasuna reus

OSASUNA:Juan Pérez; Lillo, Flaño, David García, Endika; Perea, Imanol García; Olavide, Roberto Torres, Kike Barja; i David Rodríguez.Baixes:Juan Villar, Fran Mérida i Sergio Herrera (lesionats).REUS:Pol Freixanet; Bastos, Olmo, Catena, Guerrero; Juan Domínguez; Alfred Planas, Juan Domínguez, Ricardo Vaz, Carbonell; i Rubén Enri.Baixes:Querol (lesionat) i Shaq Moore (selecció).CAMP:El Sadar (20 h).ÀRBITRE:Soto Grado (La Rioja).

villanovense badalona

VILLANOVENSE:Barrantes; Márquez, Muñoz, Espín, Romero; Borja, Pajuelo; Raíllo, Poley, Xavi Puerto; i Carrasco.BADALONA:Perales; Albarrán, Estellés, Moyano, Dani Hernández; Marc Carbó, Nana; Robert Simón, Boniquet, Giva; i Natalio.Baixes:Moha (lesionat).CAMP:Romero Cuerda (20.45 h).ÀRBITRE:González Hernández (castellanolleonès).

còrdova nàstic

CÒRDOVA:Carlos Abad; Loureiro, Aythami, Luis Muñoz, Quezada; Blati, Aguado, Jaime Romero, Javi Galán; Andrés Martín i Piovaccari.NÀSTIC:Becerra; Pol Valentín, Djetei, Arzo, De Nova; Brugui, Javi Márquez, Fali, Abeledo; Luis Suárez i Manu Barreiro.Baixes:Mejías, Ramiro Guerra, Barreiro i Javi Jiménez (lesionats).CAMP:Nuevo Arcángel (22 h).ÀRBITRE:Arcediano Monescillo (castellanomanxec).

lleida compostel·la

LLEIDA ESPORTIU:Pau Torres; Leto, Trilles, Soriano, Joan Oriol; Quintero, Calavera, Albístegui, Peeters; Artiles i Alpha.Baixes:Xemi, Almagro i Cheng (lesionats) i Tano (selecció).COMPOSTEL·LA:Anxo Pérez; Seoane, Casas, Adrián López, Naveira; Mon, Ubeira; Perera, Josiño, Miki; i Abelenda.Baixes:Alberto Freire, Rubén i Samu (lesionats).CAMP:Camp d’Esports (20 h).ÀRBITRE:Baiges Dones (aragonès).

sant andreu gernika

SANT ANDREU:Segovia; Llamas, Juanma, Noguera, David López; Alcover, Víctor, Juanan, Felipe; Kuku i Elhadji.Baixes:Guerrero, Carroza i Josu (sancionats) i Óscar Muñoz (lesionat).GERNIKA:Altamira; Kevin, Aimar, Carracedo, Ander Larruzea; Otiñano, Gorka Larruzea; Gadiaga, Abaroa, Garai; i Pradera.CAMP:Narcís Sala (20.30 h).ÀRBITRE:Ripoll Solano (balear).

Una molèstia, una plataforma on donar minuts als jugadors que en tenen menys o una oportunitat per enfrontar-se a un equip de primer nivell, viure una nit il·lusionant i fer caixa. La copa és una competició que es viu de mil maneres depenent de la categoria i les circumstàncies dels equips que hi participen. Per al Reus, per exemple, aquest trofeu és un autèntic maldecap. Amb una plantilla en quadre per culpa dels problemes amb les inscripcions en la Lliga, Xavi Bartolo preferiria evitar aquesta competició i centrar-se en la lliga, ja que prou equilibris ha de fer. La copa, però, s’ha de jugar, i servirà perquè el lleidatà faci rotacions i doni minuts a qui menys ha participat fins ara. L’escenari, això sí, és d’allò més exigent, ja que toca visitar el feu d’un Osasuna que va començar malament en la lliga però ha reviscolat amb un triomf.

El Nàstic també haurà de fer quilòmetres. El conjunt grana, deprimit per la mala arrencada en la lliga –l’equip és cuer amb 1 punt–, visita un Còrdova que també ha començat molt malament –2 punts– amb la fita d’aconseguir una classificació que insufli optimisme a l’equip. Gordillo veu la cita com una oportunitat per fer jugar els menys habituals, i també creu que l’eliminatòria anirà bé perquè la plantilla vagi assimilant quina és la idea futbolística que vol aplicar a l’equip.

Il·lusió entre els humils

Si entre els equips de segona divisió A la copa fa més nosa que favor, quan es baixa una o dues categories, aquesta competició guanya atractiu. A l’horitzó hi ha un caramel: jugar contra un rival que competeix a Europa. Això sí, per fer-ho cal superar aquesta eliminatòria i la pròxima.

El Lleida, per exemple, va viure la temporada passada un idil·li amb la competició i, després d’eliminar el Terol, avui espera mantenir la bona línia contra un Compostel·la que arribarà força desgastat per un viatge llarguíssim. El Sant Andreu, per la seva banda, intentarà tornar a eliminar un segona B. Els quadribarrats, que van superar el Cornellà, rebran la visita del Gernika. Qui arriba més descansat és el Badalona, que va quedar exempt de disputar la primera eliminatòria i se les haurà directament amb el Villanovense. El llarg trajecte i el fet que la plantilla és molt nova seran els principals handicaps de l’equip.

2a divisió A:
Mallorca-Oviedo
x-x
Màlaga-Almeria
x-x
Alcocón-Extremadura
20 h
Osasuna-Reus
20 h
Saragossa-Nàstic
21 h
Còrdova-Nàstic
22 h
Tenerife-Cadis
22 h
Albacete-Lugo
demà (20 h)
Numància-Sporting
demà (20 h)
Elx-Granada
demà (22 h)
Las Palmas-Rayo
demà (22 h)
2a divisió B:
Ebre-Múrcia
18 h
Ontinyent-Jaén
19.30 h
Lleida-Compostel·la
20 h
UCAM-Racing
20 h
Sant Andreu-Gernika
20.30 h
Calahorra-Castelló
20.30 h
Cultural-Fuenlabrada
20.30 h
Villanovense-Badalona
20.45 h
Melilla-Tudelano
20.45 h
Llorca-Unionistas
20.45 h
Cartagena-UD Logroñés
21 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)