Girona

Apareix la Marca Espanya

El Girona-Barça. Els dos clubs catalans i la LFP, com a ambaixadora honorífica de la Marca Espanya, demanen autorització a la FEF per poder traslladar el partit al gener als Estats Units

LaLiga va anunciar ahir, 11 de setembre, que va enviar una carta signada a la Federació Espanyola de Futbol demanant l’autorització perquè el Girona-Barça del dissabte dia 26 de gener es pugui traslladar als Estats Units, concretament a Miami.

L’entitat que presideix Javier Tebas (un dels signants de la carta juntament amb el president del Girona, Delfí Geli, i el del Barça, Josep Maria Bartomeu) exposa que ja s’havien completat “amb èxit” alguns passos previs que requerien l’acord dels principals protagonistes, i que una de les següents finestres a superar era rebre el vistiplau de la RFEF, que presideix Luis Rubiales, que fa poc era el cap visible de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), entitat que precisament s’ha mostrat en contra d’exportar un partit de la lliga espanyola de primera divisió als Estats Units.

En el comunicat, LaLiga especifica que tant ella com els clubs “treballaran amb les principals institucions governamentals espanyoles, així com altres federacions i entitats esportives, per fomentar el futbol espanyol i els seus valors com a vehicle de promoció de la Marca Espanya a Nord-amèrica”.

LaLiga, que recentment va ser nomenada ambaixadora honorífica de la Marca Espanya, també va exposar que va arribar a un acord amb Aficiones Unidas (entitat que aglutina les federacions de penyes) pel que fa al pla de compensació que rebrà l’abonat que ja havia pagat aquest partit en el carnet anual.

Dins aquest context, LaLiga i l’empresa Relevent han ofert als abonats del Girona quatre alternatives de compensació: viatge gratis a Miami amb entrada al partit; cap de setmana a Miami per 450 euros amb viatge, dues nits d’hotel i entrada al partit; entrada gratuïta en el Barça-Girona del 21 de setembre al Camp Nou (en aquesta oferta ha desaparegut el retorn del 20% del preu del carnet), o devolució del 40% del preu de l’abonament del curs actual, 2018/19.

El Girona, quiet

Mentre que Jordi Cardoner va donar ahir el punt de vista del Barça, el club de Montilivi no ha fet cap més moviment més enllà del comunicat oficial que va emetre dijous, en què va dir que “acceptava la proposta” de jugar el partit als Estats Units: “Entenent que és una gran possibilitat d’expansió i de creixement no només per al Girona sinó també per a la nostra ciutat i el nostre territori.”

El Barça, “molt d’acord” amb el partit als EUA

X. SOLÉ

El vicepresident primer del Barça i màxim responsable de l’àrea social del club, Jordi Cardoner, va recordar que el partit als Estats Units “s’ha de fer en concòrdia, amb el vistiplau de totes les parts”, i s’hi va mostrar totalment a favor: “El Barça, com a club, està d’acord en el fet que el partit a Miami es jugui. És un partit que ens permet tenir una tribuna; és interessant, beneficiós i positiu per al futbol i per a la nostra entitat.” Cardoner, a més, va destacar el fet que el club blaugrana sigui un dels escollits, ja que suposa “un reconeixement de LaLiga al Barça i és per estar orgullós que es pensi en el Barça com a pioner en aquest partit”. També va assegurar que el club facilitarà avantatges als socis i aficionats que hi vulguin assistir, “no només als d’aquí, també als americans, que són molts”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)