Girona

Douglas Luiz sembla un altre

El migcampista brasiler torna a Montilivi amb les il·lusions renovades i convençut que pot ser un jugador molt important per al Girona

“Amb Machín, crec que jo no seria aquí”, va dir el futbolista, que va elogiar Pep Guardiola: “M’ha donat confiança i motivació per continuar endavant”

Amb nou look i les il·lusions absolutament renovades, Douglas Luiz ha encetat una segona etapa a Montilivi amb la convicció que serà absolutament diferent de la primera. Malament rai si el brasiler no supera el llistó del curs 2017/18 (una única titularitat i 304 minuts repartits amb comptagotes). “No va ser una bona temporada, però la meva mentalitat ha canviat”, va assegurar el migcampista.

“Amb Machín, crec que jo no seria aquí”, va afegir-hi. És evident que no hi va haver feeling entre el tècnic i el futbolista, que no va jugar ni un minut en les deu últimes jornades de lliga i pràcticament va desaparèixer del mapa en tota la segona volta (2 minuts a La Rosaleda, 20 al Camp Nou i 2 a Montilivi contra el Deportivo). “Per haver continuat amb l’anterior entrenador, les coses haurien d’haver canviat molt”, va admetre el brasiler, que en els cercles més íntims ja havia afirmat que difícilment jugaria més en el Girona.

Reactivat per Pep

En la pretemporada amb el Manchester City i sota la mirada i el marcatge de Pep Guardiola, el brasiler va recuperar la il·lusió que va perdre a Montilivi. L’absència de mundialistes del City el va afavorir, però tot i això va convèncer el tècnic de Santpedor. “És qui m’ha donat confiança i motivació per continuar endavant”, va dir Douglas, que ara estaria probablement en la primera plantilla del Manchester City si no hagués topat amb problemes burocràtics que li van impedir obtenir el permís de residència.

Quan el Girona va tornar a preguntar per ell, Douglas en principi s’hi va resistir. Va parlar amb Cárcel. Fins i tot amb Eusebio. “Per telèfon. Em va agradar. Em va semblar una persona directa i franca”, va reconèixer. Douglas també hi ha acabat posant de la seva part: “Vull pensar en positiu i vinc amb una altra mentalitat. Espero que, en l’aspecte personal, no es repeteixi una temporada com la passada”, va afegir-hi l’exjugador del Vasco de Gama.

Polivalència al mig

Tot i que Guardiola l’ha situat de 4, al davant de la defensa, Douglas Luiz es veu en qualsevol lloc del centre del camp. “Em veig a qualsevol lloc del mig, però jugaré on em posi l’entrenador”. Sí que espera, obviament, molt més protagonisme que la temporada passada, de la qual va dir que també li havia servit d’aprenentatge malgrat la mala experiència: “En tota la meva carrera m’he sentit un jugador important, però l’any passat també vaig aprendre a conviure amb una situació totalment nova per a mi”, hi va afegir el brasiler, que tot just ha fet tres entrenaments amb el grup i tot just ahir va tenir els primers minuts en un partit d’onze contra onze en l’amistós que es va improvisar contra el Peralada.

Douglas ja té tota la documentació en regla per poder debutar dilluns contra el Celta –el Girona va haver de donar de baixa el coreà Paik per poder inscriure el brasiler, ja que tenia cobertes les tres places d’extracomunitaris–, però s’haurà de veure si és un arribar i moldre o si Eusebio opta per donar continuïtat a l’onze que es va imposar en l’última jornada de lliga al camp del Vila-real.

EL NOU ‘MISTER’

“Vaig parlar amb ell [Eusebio] per telèfon. Em va semblar franc i directe”

EL LLISTÓ A SUPERAR

El curs passat es va quedar amb una titularitat i catorze estonetes (304 minuts)

EL CURS PASSAT

“Vaig viure una situació que no havia viscut mai. Jo sempre havia estat important”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)