2a divisió A

Resistència i efectivitat

Reus. Pol Freixanet, amb grans aturades, permet a l’equip roig-i-negre arribar al descans amb 0-0, i els gols de Fran Carbia (60’) i Juan Domínguez (68’) li donen la classificació, patida al final

OSASUNA 1 REUS 2

OSASUNA:Juan Pérez; Lillo, Miguel Flaño, David García, Endika (Clerc, 71’); Luis Perea, Iñigo Pérez (Rubén García, 61’); Olavide (Xisco, 71’), Roberto Torres, Kike Barja; i David Rodríguez.REUS:Pol Freixanet; Bastos, Gonzalo Pereira, Olmo, Guerrero; Mario Ortiz (Juan Domínguez, 61’), Àlex Carbonell, Adri Arjona; Ricardo Vaz (Catena, 72’), Fran Carbia (Linares, 67’) i Alfred Planas.GOLS:0-1 (60’) Fran Carbia. 0-2 (68’) Juan Domínguez. 1-2 (87’) Clerc.ÀRBITRE:Soto Grado.T.G.:Als locals Olavide i Roberto Torres.

El Reus es va encomanar a Pol Freixanet, a deu minuts d’inspiració i a l’èpica d’uns últims instants de patiment per aconseguir la classificació per a la següent eliminatòria de la copa. Després de les aturades del manresà en la primera part, Carbia (60’) i Juan Domínguez (68’) van fer els gols de l’equip roig-i-negre en la segona.

El Reus, amb tres futbolistes del filial en l’onze inicial –Pereira, Arjona, Alfred–, va sortir força valent per mantenir l’Osasuna allunyat de la seva àrea, buscant tenir la pilota i amb la presència ofensiva aportada per Arjona, a la mitjapunta, i Carbia, Ricardo i Alfred, per davant. En va treure algunes faltes, que li van donar oxigen i un parell de bones oportunitats, sobretot un cop de cap d’Alfred de molt a prop, desviat, a centrada d’Olmo (19’). Abans, però, els navarresos, més directes, ja havien avisat amb dues bones ocasions de gol –rematada de cap de Kike Barja i xut encreuat de David Rodríguez– molt ben resoltes per Pol Freixanet, que va tornar a ser providencial rebutjant amb els peus un cop de cap de David García en un córner (24’) i un xut d’Iñigo Pérez davant seu (32’). El Reus continuava sense renunciar a la pilota, però topava amb un Osasuna ben situat i perillós quan robava la pilota. Abans del descans, Bastos va pescar una bona pilota al segon pal, però va xutar alt (42’).

La segona meitat va començar amb un Osasuna menys agressiu i amb les dues primers arribades a l’àrea rival protagonitzades pel Reus, sobretot una centrada d’Adri Guerrero que no va trobar rematador. Poc després, en un contracop molt ben gestionat per Adri Arjona, Fran Carbia es va situar a la línia de fons i va fer una centrada que, després de rebotar en el cos de Miguel Flaño i en el seu, va descriure una paràbola en direcció a la porteria que va superar Juan Pérez (60’). Només vuit minuts més tard, Juan Domínguez, que acabava d’entrar al camp, va recollir un rebuig dins l’àrea per batre el porter local amb un gran xut col·locat a la mitja volta (68’). L’Osasuna, tocat, va trigar a reaccionar. Ho va fer en els últims minuts, en què va marcar gràcies a Clerc (87’) i va mantenir el setge buscant l’empat. Els locals, però, van tornar a topar amb la inspiració de Pol Freixanet, sobretot en un cop de cap de Miguel Flaño (90’). El Reus va haver de suar i patir per mantenir l’1-2, amb diversos córners i el porter local com un davanter més.