Reus

De nosa a dosi d’autoestima

Reus. La copa no atreu gens un equip roig-i-negre mancat d’efectius, però el triomf al Sadar reforça anímicament una plantilla que manté la idea de joc i fa pinya enmig de les dificultats

Al Reus no li feia cap gràcia la primera eliminatòria de la copa, una competició que gairebé preferiria no afrontar tenint en compte la manca d’efectius, amb quatre jugadors importants –Vítor, Tito, Yoda i Cuenca– no inscrits i un altre de rescindit –Lekic– pels problemes amb el límit salarial. “La copa no ens fa cap bé però l’hem de jugar amb dignitat i competint al màxim. Si no, podríem sortir amb un marcador molt advers i seria pitjor”, va dir Xavi Bartolo després d’un resultat bastant inesperat: el Reus es va imposar dimecres al camp de l’Osasuna i continua endavant en la competició (1-2): “D’entrada la copa no ens atreia per la manca de jugadors. Ara estem contents, tot i que a la llarga no sé si serà beneficiós o no”, prosseguia Bartolo, sincer en la seva opinió sobre la competició però reiterant que la lluitaran al cent per cent, encara que suposi un risc de lesions o cansament afegit. De fet, al Sadar, Bartolo va admetre que patia més pels problemes físics dels seus homes o per una possible pròrroga, que “hauria sigut catastròfica”, que per la classificació. Bartolo està satisfet de la feina dels del filial –Gonzalo Pereira, Adri Arjona i Alfred Planas van jugar tot el partit–, conscient que han de continuar sent importants.

Per damunt de tot, Xavi Bartolo està content de la resposta dels seus futbolistes en una situació complicada. Malgrat les mancances, el Reus manté la filosofia de joc –intenta ser valent i protagonista, buscant la possessió de la pilota, tant jugant a fora com a casa o amb més o menys jugadors del filial–, ja que es percep una identificació clara amb una idea consolidada des de fa uns anys. El vestidor, a més, ha fet pinya en relació amb els problemes dels que no poden jugar. Caldrà veure, però, fins a quin punt els reforçaments anímics sustenten el Reus o si la temporada se li acaba fent massa llarga.

LES REACCIONS

D’entrada la copa no ens atreia per la manca de jugadors. Ara estem contents, tot i que a la llarga no sé si serà beneficiós o no
La copa no ens fa cap bé, però l’hem de jugar amb dignitat i competint al màxim. Si no, seria pitjor
Xavi Bartolo
entrenador del reus

Pol Freixanet, l’heroi

“És una victòria que ens va molt bé com a equip”, deia després del partit contra l’Osasuna el porter Pol Freixanet, conscient que també va ser molt beneficiosa per a ell. La seva actuació, espectacular, va ser decisiva en la victòria del Reus, sobretot amb quatre grans intervencions en la primera meitat –algunes salvant gols pràcticament fets– i una altra en l’últim minut, ja amb 1-2. Pol Freixanet es va reivindicar al Sadar com a alternativa a Edgar Badia, que continuarà com a titular en la lliga però a partir d’ara conscient de la competència que té sota els pals. En principi, Badia constarà en l’onze inicial en el proper partit, demà mateix a Tenerife, en uns dies sense treva per al Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)