Girona

L’afició no dona l’esquena

Per percentatge d’aforament, el camp del Girona és el cinquè de primera divisió que més s’ha omplert en l’arrencada de lliga (81,5%), només superat per El Alcoraz, el Ciutat de València, Mestalla i el Nuevo Zorrilla

Després de les visites del Valladolid i el Madrid, la mitjana d’assistència a l’estadi és d’11.800 espectadors

La visita del Real Madrid era una garantia absoluta d’èxit a les graderies de Montilivi, però contra el Valladolid també es van superar els 10.000 espectadors un divendres. I la realitat diu que, després que dinou dels vint equips de primera hagin disputat almenys un partit com a locals, Montilivi és el cinquè estadi de la categoria que més percentatge d’aforament ha omplert, amb un 81,5%. El Alcoraz, un dels escenaris més petits, va viure ahir al vespre l’estrena històrica a l’elit –l’Osca va jugar els tres primers partits a fora per obres–i es va enfilar fins al primer lloc en percentatge d’ocupació, superant el Ciutat de València, que va tenir un plat fort com és ara un Llevant-València. També superen el 80% Mestalla (el València té una afició nombrosa i la visita de l’Atlético sempre és un argument per afegir-hi) i el Benito Villamarín (ja ha passat pel camp del Betis el gran rival dels verd-i-blancs, el Sevilla).

Els dos camps amb més aforament (Barça i Madrid) han tingut una arrencada al ralentí. Va ser molt pobra l’entrada del Barça-Alavés (52.356 espectadors, un 52,4%) i especialment els 48.346 del Bernabéu en un Madrid-Getafe. Tot i això, el camp amb pitjor percentatge va ser el RCDE Stadium, malgrat que el València és atractiu. L’Espanyol va ocupar un 45,4% de l’aforament (18.391 espectadors i més de 22.000 seients per omplir). La Real Sociedad debuta avui a casa, contra el Barça, perquè feia obres a l’estadi.

El llistó, alt

No serà fàcil que Montilivi mantingui la mitjana d’11.800 espectadors en els partits del Girona com a local. Tot i que els dos propers rivals són força atractius, les dates i els horaris no conviden gaire. Contra el Celta, el partit es jugarà dilluns que ve a les 9 del vespre. A favor del Girona jugarà la set de futbol que pugui tenir l’aficionat blanc-i-vermell, que farà disset dies que no veu el seu equip i vint-i-dos dies que no el veu a Montilivi. I contra el Betis el duel està programat per al dijous dia 27 a les 10 del vespre. Curiosament, el Girona tancarà les jornades 4, 5 (al Camp Nou) i 6 de lliga. La temporada passada, l’afluència mitjana a Montilivi va ser de 10.400 espectadors.

1.400 MENYS

El curs passat, a l’estadi, la mitjana d’assistència va ser de 10.400 espectadors

DOS MALS HORARIS

Els pròxims dos partits a Montilivi (Celta i Betis) són un dilluns a les 9 i un dijous a les 8

A L’ALTRE EXTREM

La mitjana de l’Espanyol (45,4%) i del Getafe (49,2%) no arriba a la mitja entrada

PER OBRES

L’Osca tot just va debutar ahir com a local i la Real Sociedad ho farà aquesta tarda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)