Girona

La consolidació buscant el pas qualitatiu cap a Europa

El rival. El Celta visitarà Montilivi invicte i amb la intenció d’encadenar el tercer triomf que li permeti assentar-se a la part alta. Els gallecs tenen l’objectiu i el desig de jugar l’Europa League

Després d’allargar la seva particular travessia pel desert a segona A durant quatre temporades consecutives –entre la 2007/08 i la 2011/12–, el Celta de Vigo viu actualment un moment dolç i, de nou, plenament consolidat a la màxima categoria del futbol estatal. El club gallec encadena set campanyes a primera i somia en fer el salt qualitatiu cap a Europa per engrescar una mica més a la seva afició. L’inici de curs del conjunt blau cel convida a l’eufòria de l’entorn de l’entitat, i és que, sumar set punts dels primers nou possibles i encadenar en l’actualitat dues victòries, l’última contra el totpoderós Atlético a Balaídos (2-0) està a l’abast de pocs. Per tot això, el Celta arriba a Montilivi amb ganes de continuar engreixant la casella de triomfs i consolidant les bases del projecte encomanat a Antonio Mohamed, un tècnic argentí sense experiència al futbol europeu però amb un llarg currículum dirigint equips a l’Argentina i Mèxic.

El pas fugaç d’Unzué per Vigo va obligar a l’àrea esportiva del club ha fer un gran canvi i apostar per l’escola sud-americana caracteritzada per un futbol passional, d’alta pressió i de clara tendència ofensiva. I és que, lluny queda el futbol de toc, la sortida des del darrera i la possessió d’Unzué, que no va acabar de quallar al Celta i a la plantilla que disposava. Amb el ‘Turco’ Mohamed, amic de la infància de Diego Simeone, la intensitat i la pressió en camp contrari són innegociables, uns ítems que van de meravella a jugadors com Iago Aspas, Maxi Gómez, Pione Sisto o la medul·lar formada per Lobotka i Fran Beltran. Mohamed ha utilitzat en els dos últims duels que han acabat amb victòria del seu equip un 3-4-2-1 habitualment amb Hugo Mallo i Júnior Alonso com a carrilers –el paraguaià li ha guanyat la partida al gironí David Juncà per l’esquerra que va patir una inoportuna lesió al final de la pretemporada– i tres centrals sud-americans com els argentins Facundo Roncaglia i Gustavo Cabral i un dels fitxatges, el mexicà Néstor Araujo.

El Celta ha canviat de registre amb el relleu a la banqueta entre Unzué i Mohamed, que no ha tingut cap dubte d’aplicar els seus mètodes i estil per a una plantilla força competitiva tot i ser el tretzè club amb el pitjor límit salarial de primera divisió.

CANVI D’ESTIL

El futbol de toc d’Unzué queda lluny de la pressió i la intensitat del Turco Mohamed

TERCERS EN LA TAULA

El Celta ha firmat un inici de lliga que convida a l’eufòria de tot l’entorn del club

3-4-2-1

Mohamed ha aplicat aquest sistema en les dues victòries consecutives

BONA PLANTILLA

L’entitat gallega compta amb una gran plantilla tot i tenir el tretzè pitjor límit salarial

Iago Aspas i Maxi, l’artilleria més pesada

El Celta ha aconseguit durant el mercat estival mantenir la columna vertebral i els jugadors més decisius de l’anterior campanya. Tot i els rumors típics del període de fitxatges, el conjunt gallec ha assegurat la continuïtat dels seus màxims golejadors el passat curs, Iago Aspas, autor de 22 dianes, i Maxi Gómez, autor de divuit gols més –entre els dos van fer 40 dels 59 de tot l’equip–. Els dos atacants de referència del Celta són el principal perill per als defenses rivals, però, Pione Sisto, un gran assistent i expert en el joc entre línies també és un futbolista decisiu i amb desequilibri. En el doble pivot, fent d’escuder del jove Fran Beltran, per qui el Celta va pagar la clàusula de rescissió de 8 milions al Rayo Vallecano, Lobotka també continua sent un dels motors de l’equip tot i els cants de sirena de clubs com el PSG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)