Girona

L’últim, l’exemple a seguir

Els precedents. El Girona ha rebut el Celta en sis ocasions a Montilivi i només ha estat capaç de sumar els tres punts en una, el curs passat en plena ratxa de victòries com a local

Els camins del Girona i el Celta van viure sempre molt separats fins que en els últims deu anys s’han encreuat en diferents ocasions i els gallecs han visitat Montilivi en sis ocasions. En totes, els objectius dels de Vigo aquella temporada eren sobradament més ambiciosos que els dels gironins, cosa que explica que sigui un rival que gairebé sempre ha tret un resultat positiu de Montilivi. Per això el balanç del Girona contra el Celta és pobre, amb només una victòria, dos empats i tres derrotes.

Amb Eusebio de rival

Entre els precedents dels enfrontaments entre el Girona i el Celta a Montilivi destaquen els dos partits de la temporada 2009/10, i és que al conjunt gallec el dirigia l’avui tècnic dels gironins, Eusebio Sacristán, que havia agafat l’equip al final del curs anterior. En aquell curs els dos equips es van enfrontar primer en la copa –amb Cristóbal Parralo a la banqueta del Girona– en una eliminatòria que va acabar amb victòria clara del Celta per 1-3 gràcies als gols de Iago Aspas, Michu i Saulo –Tortolero va maquillar el resultat al final–, i després en lliga –amb Narcís Julià com a tècnic després de la destitució de l’andalús– en un duel on els de Vigo van tornar a guanyar tot i fer-ho per la mínima (1-2) amb els gols d’Aspas i Botelho, que va fer el definitiu 1-2 després de l’empat de Jordi Matamala.

El curs 2009/10 va ser el segon que Girona i Celta van coincidir a 2a A. En la temporada anterior el Girona va estar a punt de sumar els tres punts a Montilivi, però un gol de Ghilas en el minut 78 va acabar suposant l’empat a dos definitiu –Òscar Álvarez i Igor havien capgirat el gol inicial de Dinei–. El Girona-Celta també va acabar amb empat en la temporada 2010/11 en un matx on Català va avançar el Celta i Luso va fer el gol de l’empat en la segona part. L’últim Girona-Celta a 2a A va ser el curs 2011/12, quan els gallecs van guanyar 0-1 amb un gol de Túñez.

La primera, a primera

L’única gran alegria està ben guardada en la memòria de l’afició del Girona, i és que fa poc més de mig any que els gironins van aconseguir un triomf importantíssim contra el Celta a Montilivi (1-0). Amb els dos equips lluitant per Europa en la jornada 26 de lliga, els de Machín van decidir el partit amb un gol matiner de Portu (13’) –l’últim del mitjapunta fins a dia d’avui– que va servir per sumar la cinquena victòria consecutiva com a local en una ratxa que s’acabaria després del sisè triomf. Amb aquell partit de referència, el Girona intentarà avui repetir victòria contra el Celta perquè no quedi com un cas aïllat i per sumar un segon triomf consecutiu que el faria escalar posicions en la classificació.

DOBLE RACIÓ

El curs 2009/10, amb Eusebio dirigint el Celta, el Girona va perdre en lliga i en copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)