2a divisió FEF

Eufòria justificada

En ratxa. L’Olot està firmant el seu millor inici en la categoria després d’encadenar el segon triomf a domicili i sumar vuit dels primers dotze punts. Els garrotxins són segons en la taula

L’Olot ha aconseguit un dels primers objectius que es va marcar durant l’estiu, que no era altre que allargar el moment dolç i la bona dinàmica iniciada en la segona volta del curs passat coincidint amb l’arribada de Raúl Garrido a la banqueta garrotxina. Després d’aconseguir la segona victòria consecutiva a domicili amb un gol de Marc Nierga en el tram final del matx a La Fuensanta contra el Conquense, l’equip de la Garrotxa acumula vuit punts dels primers dotze en joc, un fet que li ha permès enfilar-se fins a la segona posició de la taula, que comparteix amb el Lleida Esportiu i el Cornellà, amb el mateix balanç. Tot i que la plantilla olotina i el cos tècnic mantenen els peus a terra, conscients de la dificultat que presenta el grup, l’eufòria en l’entorn garrotxí s’ha desfermat davant els registres que està aconseguint l’equip, que està firmant el millor inici en les cinc campanyes en què ha militat a segona B.

Amb només quatre jornades, l’Olot ha sumat tants punts com el curs passat en sis o en la temporada que va significar el descens a tercera (el curs 2015/16) en onze jornades. Tot i que mantenen viva una ratxa impressionant d’onze mesos sense perdre davant la seva afició, els olotins encara no han guanyat com a locals –dos empats, contra el Cornellà (1-1) i l’Atlètic Llevant (2-2)–, però sí que s’han convertit, juntament amb el líder, l’Hèrcules, en l’únic conjunt que ha sumat els sis punts com a visitant. I és que els partits lluny de casa sempre han estat una xacra i un pes voluminós a l’esquena dels jugadors per culpa dels mals resultats –en la campanya del descens no hi van arribar a guanyar cap partit–, però el sis de sis actual ha alliberat totalment un Olot que per aconseguir dos triomfs en cursos anteriors ha necessitat 23 jornades, el passat, o 24 en la temporada d’estrena en la categoria.

Nierga es treu l’espina

El clar protagonista de la darrera victòria de l’Olot contra el Conquense va ser l’autor de l’única diana del matx, Marc Nierga. Després de jugar tres estones en els últims partits i de fallar alguna ocasió clara, sobretot en el duel contra l’Atlètic Llevant, el davanter olotí es va treure l’espina fent decantar el partit a favor del seu equip. “Estic molt content pels tres punts i pel primer gol oficial amb l’Olot. M’he tret l’espina de l’últim partit, en què vaig tenir alguna ocasió per fer gol. Els davanters vivim d’això i estic segur que la diana em donarà molta confiança de cara al futur, a mi i a tot l’equip”, comentava l’atacant al final de l’enfrontament a Conca. Nierga, un dels quatre fitxatges de l’Olot durant l’estiu, juntament amb Alan Baró, Pep Chavarría i Jaume Pol, necessitava el gol per confirmar la seves bones sensacions dins l’equip i assegurar així un total procés d’acoblament: “Estic convençut que l’aposta per tornar a casa ha estat bona per a la meva carrera. Treballo per jugar més i gaudir de més minuts i no pararé fins a aconseguir-ne més. La competència és alta i ja sé que la plantilla disposa de grans jugadors ofensius”, confirmava un Marc Nierga alliberat, com la resta dels seus companys d’equip.

EL PROTAGONISTA

Els davanters vivim del gol i estic segur que la diana em donarà confiança a mi i a tot l’equip
Marc Nierga
davanter de l’Olot
Estic molt content pels tres punts i pel primer gol oficial amb l’Olot. M’he tret l’espina de l’últim partit, en què vaig fallar alguna ocasió

Pujadas debuta a segona B

Oriol Pujadas va gaudir dels primers minuts en la categoria de bronze quan, amb el resultat ja de 0-1 a favor de l’Olot a La Fuensanta contra el Conquense, va sortir al terreny de joc en substitució d’Hèctor Simón. El migcampista de Manlleu va entrar en el minut 90 i va disputar tot el temps afegit de l’enfrontament, uns minuts importants per apuntalar el triomf, pressionar el rival i no deixar que es generessin ocasions en contra que fessin perillar els tres punts. “Per fi ha arribat el meu debut a segona B, una gran recompensa a l’esforç dels entrenaments. Soc molt més feliç per la victòria de l’equip que per mi. Soc un jugador d’equip i continuaré treballant per guanyar-me minuts i presència”, deia l’osonenc, que el curs passat va jugar cedit a la Jonquera i el Sant Jaume.