2a divisió FEF

Un rival per a l’optimisme

Propici. L’Olot, instal·lat en una dinàmica positiva, rep el València Mestalla, l’equip amb el qual té el millor balanç en la categoria –quatre victòries, tres empats i una derrota en vuit partits

L’Olot rep diumenge el València Mestalla al municipal. Els de la Garrotxa intentaran mantenir la bona trajectòria de l’inici del curs –són segons després de sumar vuit dels primers dotze punts en joc– i, de retruc, continuar amb la ratxa magnífica davant la seva afició –no hi han perdut des de l’1 de novembre del 2017–. El filial del València s’ha convertit darrerament en un rival que aporta bones notícies als olotins, i és que els dos últims duels en terres garrotxines s’han saldat amb dues victòries locals. De fet, només el primer precedent entre els dos clubs va acabar amb triomf dels valencianistes (0-3), que van presentar-se a la cita amb futbolistes prometedors, ara ja una realitat, com Portu, Gayà o Rober.

La tensió del curs passat

Pel que fa al precedent més recent de la temporada passada, la tensió i la pressió amb la qual afrontava el matx l’Olot va agarrotar els de Garrido, que tancaven la jornada i abans del xiulet inicial del col·legiat estaven en zona de descens a conseqüència dels resultats positius de la resta de rivals. Finalment, Marc Mas va decantar la balança a favor dels olotins, que sumaven tres punts d’or en la cursa per a la salvació, ja en la jornada 36. “Necessitàvem guanyar com fos ja que els rivals van sumar punts i ens vèiem obligats a sumar també nosaltres. Això ens va generar angoixa però ho vam superar amb nota. Enguany no hi ha aquests components, però volem encara amb més força els tres punts perquè ens faran falta més endavant”, explica el tècnic de l’Olot, Raúl Garrido.

Potència i recursos

El València Mestalla arriba enguany a Olot amb sis punts i amb jugadors de gran habilitat i potencial tècnic, com ara el coreà Kangin Lee, Uros Racic –pel qual el València ha pagat dos milions d’euros– o Merentiel, Centelles i Álex Blanco. “Són tots ells jugadors molt joves, amb talent i dotats tècnicament que voldran demostrar la seva vàlua. Els hem observat, ja sabem quin tipus d’equip són i estem capacitats per fer front a un rival molt bo”, sentencia l’entrenador valencià de l’Olot, Raúl Garrido.

LES REACCIONS

Enguany no hi ha el component de tensió del curs passat però volem amb més força els tres punts
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
Curs 2013/14
Olot-València Mestalla 0-3
Delgado (33’); Manu Molina, de penal (45’), i Cifo (82’)
Curs 2014/15
Olot-València Mestalla 0-0
Curs 2015/16
Olot-València Mestalla 2-0
Diego Jiménez (64’) i Sana (89’)
Curs 2017/18
Olot-València Mestalla 1-0
Marc Mas (54’)

A l’Antonio Puchades, encara amb millors resultats

Poc acostumat a acumular victòries a fora de casa en les cinc temporades que fa que competeix a segona B, l’Olot sí que ha convertit l’estadi Antonio Puchades de la ciutat esportiva del València a Paterna en un camp propici. En els quatre precedents que s’han disputat amb els valencianistes com a locals, els olotins no han perdut cap partit. En el curs de l’estrena, el 2013/14, ja amb Arnau Sala com a tècnic, els garrotxins van vèncer (0-3) i la campanya següent Rodri va estrenar-se a la banqueta amb un altre triomf (1-3). En les dues darreres temporades, l’Olot ha empatat a Paterna. El curs 2015/16, a zero amb Santi Castillejo a la banqueta, i el curs passat 1-1 en el que tot just era el tercer partit amb Raúl Garrido.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)