2a divisió A

Punt d’assentament

El derbi. El Reus i el Nàstic signen l’empat en un duel amb els grana més còmodes en el primer temps, amb gol d’Albentosa, i els roig-i-negres més dominadors en el segon, amb empat de Linares

REUS 1 NÀSTIC 1

REUS:Edgar Badia; Shaq Moore, Catena, Mikel Villanueva, Borja Herrera; Gus Ledes, Juan Domínguez (Bastos, 79’), Mario Ortiz; Alfred Planas (Adri Arjona, 67’), Linares i Fran Carbia (Enri, 85’).NÀSTIC:Isaac Becerra; Iván López, Albentosa, Cadamuro, Abraham; Sebas Coris (Omar Perdomo, 82’), Fali, Javi Márquez (Rocha, 62’), Tete Morente; Luis Suárez (Manu Barreiro, 65’) i Uche.GOLS:0-1 (20’) Albentosa. 1-1 (50’) Linares.ÀRBITRE:De la Fuente Ramos.T.G.:Als locals Linares i Mikel Villanueva, i als visitants Tete Morente, Fali, Manu Barreiro i Cadamuro.PÚBLIC:4.195 espectadors.

El Reus i el Nàstic són dos equips en procés d’assentament. Tots dos intenten deixar enrere els problemes de l’inici de temporada, els dels roig-i-negres causats per l’afer dels jugadors no inscrits i els dels grana, per les dificultats d’un projecte que comença. I, en aquest camí, l’empat que van signar en el derbi d’ahir significa per a tots dos un punt de creixement. El Nàstic va estar més còmode en el desordre de la primera meitat, amb gol d’Albentosa en un córner (20’), i el Reus i el seu joc posicional van ser més protagonistes en la segona, amb l’empat de Linares (50’). El resultat fa un pèl més bona per al Nàstic la victòria de set dies enrere contra l’Osasuna, la primera i única del curs, i al Reus li serveix per continuar sense perdre en segona A contra el seu gran rival territorial.

El Reus, buscant combinar des del darrera, amb Gus Ledes iniciant les jugades entre els centrals, i el Nàstic ben col·locat, refiant-se de les pilotes robades per posar en joc els futbolistes ofensius i les bandes, van mostrar de seguida les credencials. El pla del Nàstic va funcionar, per exemple, en una transició ràpida que va deixar Uche amb metres per davant amb avantatge, però no va ser prou ràpid i va xutar desviat (6’). El del Reus, en dues jugades en què va guanyar l’esquena a la defensa rival, amb Shaq Moore (8’) i Borja Herrera (12’) mancats de convicció per finalitzar bé les accions. Quan el Reus semblava més assentat, i de domini creixent, un córner forçat per Tete Morente va significar el 0-1. El va servir Javi Márquez al punt de penal, on Albentosa va saltar més que ningú per rematar de cap. La pilota va acabar al fons de la xarxa després de tocar en Shaq Moore (20’). El Nàstic va aprofitar la inèrcia del gol per pressionar i mantenir endarrerit un Reus tocat. Les pèrdues de pilota dels roig-i-negres en l’elaboració donaven aire als grana, ara més còmodes i amb Coris i Morente participatius. L’andalús ho va provar amb dos xuts llunyans ben resolts per Edgar Badia. El Reus va tornar a prémer l’accelerador en el tram final del primer temps, amb una rematada de Carbia davant Becerra, que es va endur un cop (43’). La picabaralla posterior va ser una de les poques mostres de la tensió que hi sol haver en els derbis.

Tot i que la segona part va començar amb un parell d’aproximacions dels visitants –en una, una cursa de Coris, es va demanar falta sobre el grana quan entrava a l’àrea–, el Reus va marcar en la primera acció destacada, una jugada brillant: paret entre Juan Domínguez i Alfred Planas, centrada precisa del barceloní, mal posicionament de la defensa grana i rematada a gol, a la primera, de Linares (50’). Hi ha una llei no escrita en segona A segons què quan la segona part avança amb empat i els dos equips tenen motius per conformar-s’hi, el marcador no se sol moure. I així va ser, amb un Reus dominador però sense riscos ni grans ocasions –de destacada, només una de Linares, que es va orientar bé la pilota i va xutar desviat en bona posició (78’)– i un Nàstic més preocupat a defensar-se que a buscar la porteria rival.

CONFORMISME

A partir de l’hora de joc, es va fer evident que el punt no era per a ningú un mal botí

RATXA REUSENCA

El Reus continua sense perdre en segona A contra el seu gran rival territorial

Tres lesionats d’última hora

Els dos equips van patir absències d’última hora. En el cas del Reus, una hora abans del partit es va informar que Ricardo Vaz té un doble trencament al quàdriceps de la cama dreta, mentre que Àlex Carbonell no va poder jugar per culpa d’una contusió. Les dues baixes es van unir a la de David Querol, lesionat de llarga durada. Adri Arjona i Enri, habituals en les convocatòries a causa dels jugadors no inscrits, van completar la banqueta. Pel que fa al Nàstic, unes molèsties musculars sense importància van impedir que Manu del Moral, autor del gol de la victòria en l’anterior jornada contra l’Osasuna, pogués jugar. Javi Jiménez, Josua Mejías, Ramiro Guerra i César Arzo són els altres lesionats del conjunt grana.

Ambient de festes majors

El calendari va decidir que el derbi es disputés amb les dues ciutats en plena festa major, la Misericòridia a Reus i Santa Tecla a Tarragona. Com un acte més dels respectius programes festius, el duel es va viure amb ambient i passió a la graderia i sense incidents. Alguns càntics amb paraules malsonants, contestats des de la megafonia amb crides al respecte entre aficions, van mantenir viva la tensió, més latent en una primera meitat intensa. En la segona, en paral·lel al decreixement del ritme dins del terreny de joc, hi va haver més calma a les grades.

Van ser 4.195 espectadors que van assistir al partit, amb uns 300 del Nàstic. Només l’habitual cordó de seguretat entre aficions va impedir el ple total.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)