Girona

Prieto Iglesias, àrbitre a la gespa

Els col·legiats. L’àrbitre navarrès serà l’encarregat de dirigir l’enfrontament del Girona contra l’Eibar, un duel que tindrà en el VAR Cordero Vega, el col·legiat que va ser corregit dues vegades pel videoarbitratge diumenge a Osca

El partit d’aquest dissabte al migdia a Montilivi (13 h) contra l’Eibar serà arbitrat des de la gespa per Prieto Iglesias. L’àrbitre del col·legi navarrès, de 37 anys, ha tornat a la màxima categoria del futbol estatal aquest any després d’un parèntesi de dues temporades en la categoria de plata. Anteriorment, del 2013 al 2016, ja havia dirigit enfrontaments de primera divisió. Tot i haver-se disputat només set jornades, Prieto Iglesias ja ha arbitrat el Girona aquest curs. Va ser a Vila-real, en la victòria dels gironins per la mínima (0-1). En aquell partit, el col·legiat va ser protagonista anul·lant a instàncies del VAR i de manera correcta per fora de joc un gol de Toko Ekambi que hauria suposat el 0-1.

L’historial de Prieto Iglesias dirigint partits del Girona és força llarg ja que els seus camins es van encreuar durant quatre temporades en la segona divisió A –en els cursos 2010/11, 2011/12, 2012/13 i 2016/17–, i s’han retrobat enguany a primera divisió. El balanç, però, no és gaire positiu per als blanc-i-vermells, que amb ell com a àrbitre han perdut set partits, n’han empatat dos i n’han guanyat dos més.

Amb tant o més pes

Si a la gespa el màxim responsable serà Prieto Iglesias, a Las Rozas i pendent del VAR hi haurà Cordero Vega, un fet que veient els últims partits del Girona en la lliga, en què el videoarbitratge ha estat clau, dona a l’àrbitre càntabre tant o més pes que el que té el principal.

Es produeix la coincidència que Cordero Vega va ser el col·legiat que va dirigir el Girona a Osca diumenge passat. En l’enfrontament, l’assistència del VAR va ser clau per convertir en penal dues faltes que el càntabre havia assenyalat fora de l’àrea. Cordero Vega, doncs, tindrà la responsabilitat de ser ara el factor corrector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)