Girona

El defensa immune als canvis

Juanpe manté amb Eusebio la confiança plena que li tenia Machín i encadena 24 partits jugant-ho tot

El canari admet que se senten més còmodes amb el sistema de tres centrals però que la idea ha de ser igual amb tots

Ni els vuit punts de sutura que va necessitar per tapar la sagnia després del cop de colze de Javi García han aturat Juanpe Ramírez. El canari és un dels tres futbolistes del Girona –amb el seu company a l’eix Bernardo i el porter Bounou– que no s’han perdut ni un minut dels primers 630 de lliga. Res d’extraordinari per a l’exjugador del Valladolid, fix des que va arribar a Montilivi. Juanpe tenia la confiança absoluta de Pablo Machín i, lluny d’afectar-li el canvi d’entrenador, es manté intocable a la defensa, sigui amb l’esquema de tres centrals o amb línia de quatre al darrere. Eusebio Sacristán li va fer saber de seguida que el volia com un dels pesos pesants i, superada la incertesa del mercat d’estiu, Juanpe no descansa.

“Em sento amb confiança”, reconeix. “El mister ja m’ho va dir en la pretemporada, que era important per a ell i que em necessitava al 100%. Jo intento treballar cada setmana per –si em toca jugar– oferir el màxim i aportar el que ell em demana.” Amb els tres duels seguits en vuit dies, Juanpe acumula 24 partits seguits –entre els 17 últims del curs passat i els set de l’actual– jugant els 90 minuts. De fet, dels últims 42 partits de lliga, només se n’ha perdut un (a Màlaga, per sanció) i ha estat sempre titular i no ha estat mai substituït. Des que va arribar a Girona, la temporada 2016/17, Juanpe ha participat en 76 partits, i d’aquests, 74 de sencers. Només va entrar des de la banqueta contra el Nàstic –sortia d’una lesió– i en l’estrena a primera contra el Màlaga –els últims cinc minuts–, després d’haver arrossegat problemes durant la pretemporada.

Tres centrals o dos

L’empat a Osca, després que Eusebio recuperés després del descans –amb avantatge en el marcador–l’esquema amb tres centrals, ha reobert el debat sobre l’esquema de joc. Juanpe té clar amb quin dibuix se senten més còmodes: “Amb el dibuix amb què jugàvem altres anys, perquè és el que ja teníem molt assimilat tota la plantilla.” El canari, però, es mostra obert a la voluntat d’Eusebio: “El mister vol la idea de joc del que vam veure en la primera part, que és la que millor ens va en molts moments, per dominar i descansar amb la pilota.” I continua: “Al final, hi hagi un esquema o altre, la idea ha de ser la mateixa de jugar, combinar i arribar a dalt de la manera més neta possible. Per a nosaltres, és el mateix una cosa que l’altra. Hem d’intentar mantenir la nostra idea, que és jugar amb tranquil·litat, tal com ens demana el mister.” Juanpe, acostumat a jugar al perfil esquerrà dels tres centrals tot i ser dretà, sol passar a la dreta (amb Bernardo a l’altre costat) quan Eusebio forma línia de quatre homes al darrere.

El Girona ha superat la primera setmana carregada de partits amb dos punts de nou de possibles. “Era una setmana complicada, amb dos equips [el Barça i el Betis] exigents. Havíem d’estar molt forts. Sortim satisfets sobretot perquè després d’aquests tres partits ara tenim tota la plantilla”, va valorar Juanpe, que dona molta importància al duel contra l’Eibar: “Estem en un bon moment com a equip, tot i que no es reflecteixi en els resultats, i ho hem d’aprofitar. La majoria dels objectius s’assoleixen a casa i hem d’intentar aconseguir els tres punts com sigui”.

PROTAGONISTA

El ‘mister’ ja em va dir en la pretemporada que era important per a ell i que em necessitava al 100%. Treballo per aportar el que em demana

EN XIFRES

0
cops
ha estat substituït des que juga a Montilivi. Dels seus 76 partits amb el Girona, 74 són sencers
Estem més còmodes amb el sistema que ja coneixíem, però el ‘mister’ té la idea de dominar i descansar amb la pilota
630
minuts
de lliga ha jugat, tots els de les set primeres jornades, com el porter Bounou i el central Bernardo
24
partits sencers
ha enllaçat amb el Girona: els 17 últims del curs anterior i els set de l’actual
41
dels últims 42
partits ha jugat sencers el canari. Es va perdre per sanció el Màlaga-Girona del gener
2
cops
ha sortit des de la banqueta Juanpe (un a segona A i un a primera) des que és a Girona
Ha estat una setmana dura. Tenim coses per aprendre que ens aniran bé. Ara ens hem de centrar en l’Eibar
Juanpe Ramírez
defensa del girona
Sigui quin sigui el sistema, hem d’intentar jugar amb tranquil·litat i arribar a dalt de la manera més neta possible
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)