Girona

Debilitats sense recompensa

El rival. L’Eibar visitarà Montilivi amb una plantilla més feble que el curs passat després de perdre tres jugadors vitals que acabaven el contracte: Juncà (Celta), Inui (Betis) i Dani García (Athletic)

L’Eibar ha començat la temporada sent un equip irregular; amb un mal inici perdent contra l’Osca (1-2) i el Getafe (2-0), una revifada amb les victòries contra la Real (2-1) i el Leganés (1-0), i unes dues últimes jornades en què ha mostrat mancances contra l’Espanyol (1-0) i el Sevilla (1-3). En la dissetena posició els bascos veuen a prop la zona de descens, però, conscients que la temporada és molt llarga, l’objectiu a hores d’ara és trobar la manera de treure suc a una plantilla que ha canviat notablement respecte a la del curs passat, no tant pel nombre de canvis com per la seva rellevància.

Rellevants i anticipades

Respecte a la plantilla de la temporada passada que va endossar un 8-2 de global al Girona, l’Eibar ha perdut cinc jugadors de pes: Inui, Dani García, Capa, Iván Alejo i Juncà. L’única bona notícia és que gairebé totes les va saber abans d’acabar la temporada passada i ha tingut temps de planificar els seus relleus.

La gran desgràcia del conjunt basc és que per tres d’ells no n’ha obtingut ni un sol euro a canvi perquè acabaven el contracte i van marxar lliures. Inui, la gran estrella de l’equip, va fitxar pel Betis; Dani García, el capità i referent, se’n va anar a l’Athletic, i Juncà, un recanvi de garanties a la defensa, va fitxar pel Celta. De qui sí que l’Eibar va obtenir benefici va ser de Capa, al qual va traspassar per tres milions a l’Athletic, i d’Iván García, que va fer les maletes cap a Getafe a canvi de quatre milions.

En fase de creixement

Per suplir les nombroses baixes l’Eibar s’ha reforçat amb futbolistes sense gaire experiència a primera divisió –només Sergio Álvarez, Bigas i Hervías ja hi havien jugat–. Per això sembla evident que el conjunt basc necessita unes jornades més d’adaptació i perquè Mendilibar trobi la fórmula que els porti als resultats. Per això, de moment els jugadors més utilitzats són els que ja hi eren el curs passat, amb l’excepció de Pere Milla i en les últimes jornades De Blasis. Tot i això, el tècnic ha deixat clar que confia en tota la plantilla i per això només el porter suplent, Asier Riesgo, i Jordi Calavera no han estat titulars en cap de les set primeres jornades de lliga.

Un dels grans hàndicaps que té l’Eibar aquesta temporada és la falta d’un home gol en la plantilla, i és que dels quatre davanters de la plantilla –Kike, Sergi Enrich, Charles i Marc Cardona– no n’hi ha cap que sembli que hagi de superar els deu gols per temporada. De moment, l’Eibar només n’ha marcat sis i han quedat repartits entre sis jugadors diferents.

CONTINUÏTAT

La majoria dels que acaparen més minuts formaven part de la plantilla el curs passat

ROTACIONS

Dels 23 jugadors de la plantilla, ja n’hi ha 21 que han estat titulars en algun partit

AMB POC GOL

És un dels equips que menys gols fa i no té cap jugador que n’hagi fet dos

PERFIL BAIX

Aquest estiu han arribat jugadors amb projecció i han marxat els més contrastats

L’Eibar més catalanitzat tot i la marxa de Juncà

En la plantilla de la temporada passada Juncà i Joan Jordan eren la representació catalana en el conjunt basc, però aquest estiu, encara que Juncà hagi fet les maletes cap a Vigo, la plantilla s’ha catalanitzat molt després de l’arribada de quatre catalans més. Dos d’ells, Jordi Calavera i Pere Milla, estaven cedits a l’Sporting i al Numància, respectivament, i ara s’han guanyat el lloc, tot i que Calavera encara no ha arribat a debutar. Els altres dos catalans que han arribat a l’Eibar aquest estiu són Marc Cucurella i Marc Cardona, que han arribat en qualitat de cedits pel Barça. De moment no han participat gaire, però Marc Cardona es va poder estrenar com a golejador a primera amb el gol del triomf contra la Real (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)