Girona

Marcar terreny és necessari

El Girona, més productiu fins ara a fora que a Montilivi, rep l’Eibar conscient ha de començar a guanyar regularitat i fiabilitat com a local

Els tres punts en joc tenen molt valor abans de la segona interrupció de la lliga

L’Eibar ha perdut quatre dels set partits i és a la part baixa, però només dos punts per sota

El calendari de primera divisió genera molts contrastos i el Girona, després de la primera setmana atapeïda, afronta aquest migdia l’últim partit abans d’una interrupció de setze dies, la segona per compromisos de seleccions. La setmana llarga de tres partits s’ha tancat amb un balanç més aviat pobre (2 punts de 9) i els gironins són conscients que els tres punts abans de la segona aturada tenen un valor molt alt. Arriba l’Eibar, un conjunt que ha arrencat de manera irregular però que té la possibilitat de superar els blanc-i-vermells en la classificació. I és el primer de tres visitants a Montilivi –després passaran el Rayo Vallecano i el Leganés– contra els quals mirar de fer-se fort és fonamental per al Girona. L’equip que prepara Eusebio Sacristán ha fet més punts a fora (5) que a casa (4) i sap que ha de començar a guanyar fiabilitat davant la seva afició.

No hi havia Eusebio, però sí la gran majoria de jugadors, que s’enfrontaran a un rival que els va atropellar de manera contundent i sorprenent la temporada passada. L’Eibar va golejar el Girona tant a Ipurua (4-1) com a Montilivi (1-4) i aquest migdia els blanc-i-vermells tindran l’oportunitat de redimir-se. En cos tècnic i plantejament –tenint en compte el doble joc d’Eusebio entre l’herència de Machín i la seva idea de joc–, han canviat menys els bascos, tot i que Mendilibar ha perdut futbolistes que havien agafat molt de pes com Inui, Dani García i Capa, a més de l’empordanès David Juncà. A Mendilibar, li agrada tenir equips amb molta intensitat i que busquen pressionar a camp contrari el rival, cosa que pot condicionar el plantejament d’Eusebio, que estudia tornar a apostar per la línia de quatre després d’admetre que no li va funcionar l’esquema de tres centrals a Osca.

El conjunt basc ha perdut quatre dels set partits de lliga. Va començar amb dues derrotes, abans d’encadenar tres bons resultats –dos triomfs a Ipurua i un empat de mèrit al camp de l’Atlético– i dues desfetes més, contra l’Espanyol i el Sevilla. Han fet un sol punt a fora, on només han celebrat un gol, al Wanda Metropolitano. De fet, és un dels equips menys inspirats davant de porteria, amb sis gols i cap futbolista amb més d’una diana. Mendilibar va deixar fora de la convocatòria Marc Cardona, Jordi Calavera i Pablo Hervías.

COMPTES PENDENTS

Els gironins reben un equip que el va atropellar en els dos duels del curs passat (4-1 i 1-4)

PER FER UN PAS

L’Eibar avui i més tard el Rayo i el Leganés posen a prova la solvència del Girona a casa

COM A VISITANT

L’Eibar ha fet un punt en tres sortides i ha marcat un sol gol, al Metropolitano

Festa familiar en el primer partit al migdia a Montilivi

X.M.

El Girona juga avui el primer de dos partits consecutius com a local en dissabte a la una del migdia –s’hi tornarà a trobar contra el Rayo Vallecano el dia 27, per Fires– després d’haver-se hagut d’acostumar a cites nocturnes, com la de l’últim duel contra el Betis, en dijous (22h), o la visita del Real Madrid, un diumenge encara més tard (22.15 h). Coincidint amb aquest nou horari de migdia, el club ha programat un Family Day, amb diverses activitats de franc prèvies a la disputa del partit. A partir de les 10 del matí, els voltants de l’estadi es transformen en una fan zone, amb inflables, tallers, sortejos i concursos. El Girona també ha ofert als abonats la possibilitat de comprar una entrada per a un menor de 12 anys per 5 euros. El club espera una bona assistència de públic en el cinquè partit a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)