Una vulnerabilitat poc vista

El Girona ha encaixat deu gols en cinc partits a Montilivi, on només ha tancat la porteria el dia del debut contra el Valladolid

En els cinc primers partits a casa del curs passat n’havia rebut dos menys (8), però el calendari feia força més pujada

Montilivi és un camp d’extrems, de ratxes. I al Girona li toca ara gestionar la cara B i esperar que arribin temps millors. Contra l’Eibar va encaixar la tercera derrota en cinc partits a casa, que aviat està dit. Però encara hi ha una dada que fa més mal i que, posada en context, fa aflorar les limitacions defensives dels d’Eusebio. Són els deu gols encaixats a l’estadi pels blanc-i-vermells, a raó de dos per partit. Aquesta sagnia només té un precedent en els onze cursos del Girona a la Lliga de Futbol Professional i va ser a Plata la temporada 2011/12, quan amb Raül Agné al capdavant l’equip va rebre gols en els cinc partits a Montilivi (Elx, 1-4; Valladolid, 1-1; Las Palmas, 4-2; Osca, 1-1 i Cartagena, 0-2) en un any que va ser de patiments extrems. Curiosament, Agné signa també l’inici més sòlid del Girona a Montilivi, amb dos gols encaixats (Salamanca, 0-1 i Rayo, 1-1) i tres porteries a zero (Alacant, 3-0; Resal Sociedad, 0-0 i Saragossa, 1-0) en els cinc primers partits com a local.

Pitjor que en l’estrena

Tot i que al Girona li va costar a arrencar la temporada passada, l’equip va encaixar dos gols menys (8) en els cinc primers partits a Montilivi, per on van passar l’Atlético (2-2), el Màlaga (1-0), el Sevilla (0-1), el Barça (0-3) i el Vila-real (1-2). La productivitat de punts va ser la mateixa que ara –quatre de quinze, amb una victòria, un empat i tres derrotes–, però es evident que el calendari feia força més pujada que no pas l’actual. A més, el Girona estava a punt d’esmenar-ho tot i carregar-se d’adrenalina ja que el proper equip que el va visitar va ser el Real Madrid (2-1).

Moltes fuites

De les deu pilotes que Bounou ha hagut de recollir a la seva porteria a Montilivi, tres han estat després que Bale, Benzema i dissabte passat Charles l’enganyessin des del punt de penal. També n’hi ha un quart de llançament directe, que va ser el cop franc de Iago Aspas. D’aquests deu gols, quatre han estat en la primera part i sis en la segona. I la gran majoria pel costat esquerre de la defensa, la zona de Muniesa i Juanpe quan Eusebio juga amb tres centrals i el lloc del lloretenc i de Bernardo quan el tècnic dibuixa una defensa de quatre.

Un dels rocs a la faixa que encara pot tenir Eusebio i del qual pràcticament no n’ha pogut disposar és el dels tres jugadors que no han tingut cap minut en la lliga perquè acaben de sortir de sengles lesions. El tècnic recuperarà dos esquerrans de diferent perfil com Planas i Mojica i un dretà que pot jugar a l’eix i a banda com Ramalho.

ELS GOLS

Dels deu, quatre són a la primera part i sis a la segona, i tres han estat de penal

COMPARATIVA

Quant a gols, l’arrencada és idèntica a la del curs 2011/12, de patiments extrems

ELS GOLS EN CONTRA

0
gols
contra el Valladolid. L’únic partit sense encaixar del curs a casa.
1
gol
contra el Betis, que no va servir per evitar la derrota.
2
gols
contra el Celta, insuficients per als gallecs, que van fer el segon a tres minuts del final.
3
gols
contra l’Eibar, que van fer inútils els dos gols marcats pel Girona
4
gols
contra el Real Madrid, dos dels quals van ser de penal. Dels quatre, tres en la segona meitat.

Els internacionals marxen avui

Els tres jugadors del Girona que estan citats amb les seves seleccions –Bounou, Stuani i Choco Lozano– en l’aturada d’aquesta setmana s’incorporaran avui a la concentració. Qui farà més quilòmetres serà Cristhian Stuani, ja que Uruguai jugarà dos partits amistosos a Àsia; el primer el divendres a Seúl contra Corea del Sud i el segon el pròxim dimarts contra Japó a Saitama. El punta té moltes opcions de tenir minuts en els dos partits, i és que a part d’estar en estat de gràcia la selecció uruguaiana tindrà la baixa de Luis Suárez. En l’extrem contrari es troba Choco Lozano, ja que Honduras només jugarà un partit en aquesta aturada i serà dijous a Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys contra els Emirats Àrabs.

L’únic que jugarà partits oficials serà Bounou, que amb el Marroc disputarà un doble partit –divendres a casa i dilluns a domicili– contra Comores de classificació per la Copa d’Àfrica del 2019 –ara son segons de grup per darrere de Camerún.