Girona

Stuani és únic

L’uruguaià es converteix en el primer jugador del Girona que lidera tot sol la llista de màxims golejadors en el futbol professional

A gol per partit de mitjana, progressa a un ritme força superior al del curs passat, en què va acabar entre els cinc millors

La petita gira que la selecció uruguaiana farà a Corea i el Japó aprofitant la segona aturada en la lliga tindrà la presència del màxim golejador de primera divisió. No és Luis Suárez, que s’ha estalviat el viatge per uns problemes físics i que tot just acumula tres gols. Tampoc Maxi Gómez, que n’ha fet quatre. El gran protagonista uruguaià de l’arrencada de la competició és Cristhian Ricardo Stuani, que continua col·leccionant mèrits i rècords des que va arribar l’estiu del 2017 a Montilivi. Amb el doblet de gols contra l’Eibar, el primer que és insuficient perquè el Girona puntuï, Stuani s’ha situat tot sol com a màxim golejador de primera divisió. El portuguès André Silva, que es va quedar sense marcar en el Sevilla-Celta, va perdre el lloc preferent. I Leo Messi, que va fer un gol a Mestalla, es queda amb sis. Ningú és capaç de seguir el ritme de Stuani, que s’ha convertit en el primer futbolista del Girona que lidera tot sol la classificació de màxim golejador des que el club competeix en la Lliga de Futbol Professional.

Arrencades amb inspiració de futbolistes com Gabri (2008/09), Peragón (2010/11) o Felipe Sanchón (2014/15) els situaven a prop dels màxims golejadors de segona A, però sense acabar d’arribar a dalt de tot. El mateix Stuani va compartir, gràcies a les dues dianes amb què va il·luminar Montilivi contra l’Atlético en l’estrena de primera, el primer lloc amb el seu company de selecció Maxi Gómez. Ara, amb vuit jornades disputades, la productivitat va més enllà de l’anècdota. I el futbolista de Tala, que progressa a un ritme d’un gol per partit de mitjana, ha quedat sol al capdamunt.

En sis jornades

Stuani acumula vuit gols en vuit jornades, i això que va tancar les dues primeres sense veure porteria. En l’estrena de la lliga, contra el Valladolid, Eusebio va decidir fer-lo jugar d’inici tot i que s’havia perdut bona part de la pretemporada un cop va tornar del mundial. Al cap d’una setmana, en canvi, va ser suplent contra el Madrid i es va haver de conformar amb mitja hora llarga. A partir de la tercera jornada, Stuani va obrir el llum a l’estadi de la Ceràmica, en recollir una passada de Borja García i superar amb molta classe Asenjo. El gol va ser suficient per celebrar la primera victòria de l’era Eusebio, just abans de la primera aturada. En tornar del parèntesi, Stuani va ser clau contra el Celta amb dos dels tres gols (3-2) abans de visitar el Camp Nou, on es va convertir en un dels pocs futbolistes capaços de marcar-hi dos gols en un mateix partit. La inspiració de l’exjugador de l’Espanyol va quedar frenada contra el Betis, però es va reprendre amb el 0-1 a Osca –el seu únic gol del curs des del punt de penal– i els dos que va marcar dissabte passat contra l’Eibar, el de cap amb assistència brillant de Porro i el de més suspens, després que l’àrbitre esperés durant tres minuts el veredicte del VAR.

Els 21 gols amb què va acabar la temporada passada, el seu rècord en una màxima categoria, li deixaven el llistó molt alt. El ritme, però, és superior en la segona temporada com a blanc-i-vermell. En les vuit primeres jornades del curs passat, Stuani havia marcat quatre gols, tot i que n’hi va afegir un cinquè en el seu vuitè partit disputat (es va perdre el Girona-Barça de la sisena jornada i el Deportivo-Girona de la novena). El seu vuitè gol va arribar en la 14a jornada, el 4 de desembre –gairebé dos mesos més tard que en el curs actual– contra l’Alavés.

Els 21 gols que va marcar el de Tala la temporada passada a primera divisió ja superaven els registres del pitxitxi del Girona en qualsevol de les nou temporades anteriors en la Lliga de Futbol Professional. A Stuani, li van servir per acabar com a cinquè màxim golejador de la categoria, darrere de Leo Messi (34), Cristiano Ronaldo (26), Luis Suárez (25) i Iago Aspas (22). En les nou temporades seguides a segona A, el millor lloc final en la llista de golejadors el va assolir Ferran Corominas, tercer amb 18 gols el curs 2011/12 darrere de Leo Ulloa (28) i Iago Aspas (23).

Desgast a Àsia

L’únic futbolista que ha marcat tres doblets a primera no tindrà descans, perquè se’n va amb l’Uruguai, que jugarà contra Corea del Sud a Seül i contra el Japó a Saitama. A més del desgast del viatge, fa la sensació que Stuani acumularà més minuts a les cames que en les anteriors cites de la selecció, no només per l’estat de gràcia que viu amb el Girona sinó també perquè Luis Suárez no ha viatjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)