Girona

Reconeixement a la persistència

El mig del Girona, Àlex Granell, rep el premi al millor jugador del futbol català de la federació catalana

El protagonisme a primera divisió suposa el punt àlgid d’una dilatada i treballada trajectòria

El millor jugador del futbol català del 2018 és Àlex Granell. Així ho ha determinat el procés de votació en què han participat els clubs i els federats i federades de la FCF, i també un jurat format per representants polítics del món de l’esport, el president de la federació catalana, Joan Soteras, i directors i periodistes dels principals mitjans de comunicació que ofereixen informació esportiva a Catalunya. L’actual capità del Girona ha aconseguit un percentatge del 34,9%, i s’ha imposat per només tres punts al davanter del Vila-real i exjugador de l’Espanyol, Gerard Moreno (31,4%). També aspiraven al premi els futbolistes del Barça Sergio Busquets i Jordi Alba i el davanter del Madrid, i fins fa pocs mesos de l’Olympique de Lió, Mariano Díaz. Granell agafa el relleu com a millor futbolista català de Sergi Roberto, guanyador la temporada passada. El jugador del Girona rebrà el premi dimarts que ve en la Gala de les Estrelles, que es farà a l’antiga fàbrica d’Estrella Damm.

De baix, a dalt de tot

Àlex Granell es va mostrar fa pocs dies orgullós d’estar entre els candidats a millor jugador català en categoria masculina i, finalment, el màxim reconeixement ha anat a parar a les mans del capità del Girona. En la seva elecció ben segur que ha tingut un pes important la bona campanya feta amb l’equip blanc-i-vermell en el seu any del debut en la màxima categoria del futbol estatal, però també hi ha tingut un paper decisiu la trajectòria d’un futbolista que ha crescut en les diverses categories territorials. L’escalada ha viscut el seu moment àlgid amb l’arribada al món professional, primer, i a l’elit d’aquest esport, més tard, sempre vestint la samarreta de l’equip de la seva ciutat natal, el Girona.

En el debut dels gironins a primera divisió hi va haver un munt de futbolistes que també es van estrenar en aquesta categoria. Entre ells hi havia Àlex Granell, que ben ràpidament es va consolidar en els equips titulars de Pablo Machín. En aquest primer any entre els millors, el migcampista dels de Montilivi va jugar 34 partits, va acumular 2.847 minuts i va marcar un gol. Aquest any continua sent una peça clau del projecte que ha encetat Eusebio des de la banqueta.

Abans d’arribar a la primera divisió i al futbol professional, però, Àlex Granell va conèixer de ben a prop les categories territorials catalanes: des del Farners –encara de juvenil i tenint minuts a primera regional–, passant pel Palafrugell, a primera catalana; el Banyoles, el Manlleu, l’Olot i el Llagostera, a tercera divisió, fins al Prat, en la 2a divisió B. En aquest camí cap al somni de poder-se dedicar plenament al futbol, Granell va viure moments en què l’objectiu s’acostava –el Cadis de Raúl Agné el va anar a buscar quan tenia pocs minuts a Llagostera per intentar pujar de 2a B a 2a A– i també s’allunyava, com la frustració de baixar a tercera divisió amb el Prat en la temporada 2013/14. Les portes del món professional els hi va obrir el Girona l’estiu del 2014 quan l’aleshores director esportiu, Oriol Alsina, el va convertir en el primer fitxatge del nou projecte dels de Montilivi. A Girona, l’escenari ha canviat però tothom ha vist en Àlex Granell un migcampista apte per al futbol professional i amb un gran compromís i capacitat de treball. Al premi col·lectiu de l’ascens a primera divisió, ara s’hi afegeixen els reconeixements individuals a una carrera marcada per la persistència. Si el vestidor del Girona l’ha convertit en el capità, el futbol català el considera el seu millor jugador.

Catalunya, ben present

Més enllà de la seva magnífica trajectòria als terrenys de joc, Àlex Granell s’ha caracteritzat per parlar clar i mostrar orgullós la seva catalanitat. Per la Diada, per exemple, a les xarxes socials va comentar “Feliç Diada a tots els catalans i catalanes i a tots aquells que, tot i no ser nascuts a la nostra terra, estimin Catalunya. Visca el poble català, la seva cultura, la seva llengua i la seva gent. Catalunya al cor.” El capità del Girona també va piular en el primer aniversari de l’1 d’octubre: “Passarà el temps i passaran els anys però mai oblidarem ni el que van veure els nostres ulls ni el que va patir la meva gent.”

En aquest sentit, i tornant a la vessant esportiva, en més d’una ocasió ha remarcat que per ell seria tot un orgull poder vestir la samarreta de la selecció catalana en un terreny de joc. De fet, Àlex Granell ja ho va fer el 2012, quan era futbolista de l’Olot, jugava en la tercera divisió i va ser seleccionat per jugar el campionat estatal amb la selecció catalana amateur. Amb aquell combinat, l’ara millor jugador del futbol català va aconseguir el títol estatal en derrotar en la final Astúries per 1-2, i la victòria els va donar un bitllet per competir a Europa.

ELS ORÍGENS

És l’únic jugador que ha guanyat el premi que no s’ha format ni al Barça ni a l’Espanyol

LA LLISTA FA GOIG

S’ha imposat a noms com els de Jordi Alba, Gerard Moreno, Mariano o Sergio Busquets
42
partits
acumula en la màxima categoria Àlex Granell. Hi va debutar el 20 d’agost del 2018.

A PRIMERA DIVISIÓ

34,9
és el percentatge
de vots que ha obtingut Àlex Granell i que li ha permès guanyar el premi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)