Girona

Cap on anar, la gran incògnita

Després de vuit jornades, el Girona encara no ha descobert si li interessa més controlar els partits tenint el domini de la possessió o jugar més a l’expectativa del rival

Quan s’ha deixat veure la idea d’Eusebio de tenir la pilota, contra tres equips de la seva lliga –Valladolid, Osca i Eibar–, el Girona no ha guanyat

Després de les primeres vuit jornades de lliga ja s’ha pogut comprovar que el Girona, de moment, viu en la indefinició pel que fa a l’estil de joc que ha de mantenir. Nou partits de pretemporada –incloent el primer a porta tancada contra el Peralada– i vuit jornades –17 partits en total– haurien de servir a qualsevol equip per tenir les idees molt clares, però la realitat és que per al Girona no ha estat suficient. De fet, el mateix Eusebio ho va reconèixer en la roda de premsa posterior al partit contra l’Eibar: “Hem de definir millor la nostra proposta perquè els jugadors la tinguin més clar al camp i se sentin més segurs.”

Tenir la pilota, sense premi

La marxa de Pablo Machín al Sevilla després d’acabar la temporada passada va trastocar molts plans a Montilivi, però la direcció esportiva estava decidida a trobar un tècnic que donés continuïtat al projecte i que no fes grans retocs. Tot i això, l’arribada d’Eusebio portava el Girona a fer un pas endavant a l’hora de controlar els partits a base de possessió, però els resultats no han acompanyat aquesta proposta. En la primera jornada contra el Valladolid, el Girona va tenir un 67,9% de la possessió, una autèntica barbaritat. El marcador, però, un 0-0 que va resultar decebedor contra un nouvingut que arribava amb moltes baixes. Aquell no va ser un cas aïllat, i és que les altres vegades que el Girona ha proposat un partit on tenir el control de la possessió el resultat no ha acabat acompanyant. A Osca, on els gironins van acabar amb un 48% de la possessió tot i dominar-la un tram important del partit, els d’Eusebio van tornar a firmar un decebedor 1-1, i en l’últim partit contra l’Eibar, els gironins van acabar perdent tot i tenir un 52% de la possessió.

El model de la victòria

A banda d’aquests tres enfrontaments, el Girona no ha portat la batuta en cap partit i no ha arribat a tenir ni el 36% de la possessió. Tot i estar a l’expectativa del rival i jugar amb foc en molts moments, curiosament ha estat aquests dies quan han arribat els resultats. Contra el Madrid només va servir per tenir uns minuts de glòria, però contra el Vila-real i el Celta el Girona va aconseguir la victòria tot i tenir un 34,2% i un 33,6% de la possessió, respectivament. L’empat obtingut al Camp Nou amb un 32,7% de la possessió va ser el colofó.

D’ocasions sempre n’hi ha

Més enllà del resultat, el Girona ha mostrat sensacions similars amb les dues propostes, sobretot a l’hora de generar perill, i és que ha tingut les mateixes ocasions –13 xuts a porta és el límit– quan ha tingut un 67,9% de la possessió (contra el Valladolid) i quan ha tingut només el 34,2% (contra el Vila-real). La principal diferència és en les ocasions que rep, que com menys pilota té més n’hi genera el rival, però a l’hora de la veritat, amb l’equip ordenat defensivament, la gran majoria tenen poc perill.

La filosofia d’Eusebio, molt menys visible que en la Real Sociedad

Eusebio Sacristán va arribar a la Real Sociedad per substituir David Moyes, i des del primer dia va quedar clar que al conjunt donostiarra li convenia tocar la pilota com no feia amb el tècnic anglès. Per això, el domini de la possessió i el bon toc de pilota van ser els principals senyals d’identitat de l’equip. De fet, en les tres temporades que el de La Seca va estar a la Real –la primera i l’última no van ser senceres–, l’equip va guanyar la possessió en la majoria de partits i va acabar la temporada amb una mitjana del 51,6%, 54,8% i 55,1% els cursos 2015/16, 2016/17 i 2017/18, respectivament. La gran mostra de l’aposta per tenir la pilota va ser en el segon curs, quan la Real va guanyar la possessió al Barça a Anoeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)