Girona

Cinc milions al quiròfan

Johan Mojica es trenca el lligament encreuat anterior del genoll esquerre, haurà de ser operat i pràcticament dirà adeu a la temporada

El colombià havia de fer pujar el nivell del costat esquerre del Girona, que va pagar l’estiu passat al Rayo Vallecano el traspàs més alt per un futbolista

Era una de les esperances del Girona, que confiava aprofitar la segona aturada de la competició per acabar de posar en forma Johan Mojica, cridat a fer apujar el nivell de l’equip des del costat esquerre. El colombià, que dijous passat va oferir un paper òptim en els últims minuts de l’amistós contra el Tolosa, es veia cada vegada més preparat per debutar en competició oficial aquesta temporada, un cop superada una lesió muscular que es va fer durant la pretemporada. Tot es va apagar de cop en l’entrenament de dimarts. El mundialista es va fer una lesió molt greu, que probablement li impedirà tornar a jugar aquesta temporada. Mojica té un trencament al lligament encreuat anterior del genoll esquerre, segons va comunicar ahir el Girona, i haurà de ser operat. Un cop duríssim per al futbolista i un problema majúscul per al Girona, que confiava en l’aportació d’un jugador pel qual l’estiu passat va fer una inversió rècord de 5 milions d’euros.

Johan Mojica explicava dijous passat, després de l’amistós contra el Tolosa, que tenia molt bones sensacions i que confiava acabar de posar-se a punt per estar en condicions de jugar a Anoeta. Poc podia imaginar que, al cap de tres entrenaments més –l’equip va tenir descans el cap de setmana– es faria una lesió de tanta gravetat. El trencament del lligament encreuat anterior del genoll l’obligarà a passar per la sala d’operacions. Tot i que encara no hi ha terminis concrets, el colombià en tindrà com a mínim per sis mesos. I tenint en compte que la lliga de primera divisió s’acaba d’aquí a set mesos, el cap de setmana del 19 de maig, és possible que Mojica no arribi ni a temps de tenir participació activa durant aquesta temporada. Després de tornar del mundial de Rússia, en què va jugar tots els minuts de la selecció colombiana, Mojica només va jugar un dels partits de pretemporada, contra el Reus, abans de fer-se una lesió muscular que l’havia mantingut sense possibilitats ni de ser convocat en les vuit primeres jornades de lliga.

Un actiu trencat

Més enllà del factor humà i la preocupació pel futbolista, el trencament de Mojica és una notícia pèssima a tots els nivells per al Girona. Després de dues cessions productives a Montilivi, sobretot la segona –30 partits, 2.133 minuts i un nivell alt al carril esquerre en la temporada de l’estrena a primera–, el club va decidir, l’estiu passat, fer un esforç majúscul tenint en compte el seu context econòmic i va executar la clàusula preferent per quedar-se’l, a canvi de pagar 5 milions d’euros al Rayo Vallecano. El Girona va lligar Mojica amb un contracte per quatre temporades, fins al juny del 2022. I aquest mateix estiu, revalorat per la seva participació en el mundial, el Girona va valorar la possibilitat de fer negoci amb un traspàs, que finalment no va anar a més. Ara el context canvia radicalment.

El colombià, de 26 anys, haurà de superar un parèntesi molt dur. I el Girona haurà de saber gestionar la pèrdua del mundialista, que s’entreveia com una llum per reactivar el costat esquerre. Amb condicions ideals per al carril, Mojica també s’adaptava bé a una defensa de quatre, com va demostrar durant el mundial. Amb Aday, Muniesa i Carles Planas com a candidats al costat esquerre, el club rebrà l’autorització per fer un fitxatge, però limitat al mercat estatal.

AFEBLITS

Eusebio perd un element clau a la banda esquerra, ja fos de carriler o de lateral

LLARG TERMINI

Amb un contracte firmat fins al 2022, el colombià tindrà difícil jugar aquest curs

PER REACCIONAR

El Girona rebrà permís per fer un fitxatge, a dos mesos i mig del mercat d’hivern

SENSE NI DEBUTAR

Mojica s’ha trencat ara que veia molt a prop el retorn a la competició oficial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)