Girona

Amb limitacions o amb riscos

El dilema. Esperar fins al mercat d’hivern per substituir Johan Mojica permetria obrir el ventall, però les nou jornades fins al parèntesi de Nadal es poden fer molt llargues

La greu lesió al genoll esquerre de Johan Mojica genera un senyor maldecap al Girona. El colombià, que s’ha fet una ruptura al lligament encreuat anterior del genoll esquerre sense haver arribat a debutar aquesta temporada, tenia reservat un paper fonamental al costat esquerre de l’equip, ja fos com a carriler o com a lateral. El club ha de gestionar la pèrdua d’un actiu capital, i el primer que ha de decidir és si aprofita la possibilitat que té de fer un fitxatge fora dels períodes d’obertura del mercat. Per la lesió de llarga durada de Mojica, el Girona hi té tot el dret, però tenint en compte que només es pot fixar en el mercat espanyol, a més del d’aturats, al qual ja podia anar abans perquè tenia fitxes lliures. L’altra via és esperar fins al mercat d’hivern, en què se li obrirà molt més el ventall, sense cap restricció per anar a pescar a altres lligues. Un dilema per resoldre, perquè el mercat d’hivern no s’obre fins d’aquí a dos mesos i mig.

Amb Aday, Muniesa i Carles Planas –i solucions més imaginatives com ara Patrick Roberts–, el Girona té la possibilitat d’anar tirant endavant –com ha fet fins ara, perquè Mojica no ha ni debutat– i reservar els esforços per al mercat d’hivern, tenint en compte també les limitacions econòmiques de l’entitat. Els riscos, però, són evidents. No només perquè perd la possibilitat de reforçar-se de manera imminent per cobrir la lesió de Mojica, sinó per qualsevol contratemps que s’hi pugui afegir d’aquí a Nadal. A més, queden encara nou jornades (pràcticament una quarta part del campionat) fins que s’obri el mercat d’hivern. I tampoc res garanteix que en el primer partit del gener –hi ha quatre jornades més durant tot el mes– ja tingués un fitxatge a punt per jugar.

Sense Mojica, per qui el Girona va pagar a l’estiu 5 milions d’euros al Rayo, Eusebio perd la peça ideal per al carril esquerre. Tot i que el club revisarà el mercat de jugadors esquerrans, tampoc s’ha de descartar que, en funció de les possibilitats de mercat, acabi reforçant el carril dret. A l’estiu ja no va arribar cap lateral dret per cobrir la marxa de Maffeo, i ha estat Pedro Porro qui més s’hi ha establert.

9 JORNADES
9. Real Sociedad-Girona
dilluns 22 d’octubre (21 h)
10. Girona-Rayo Vallecano
dissabte 27 d’octubre (13 h)
11. València-Girona
dissabte 3 de novembre (18.30 h)
12. Girona-Leganés
dissabte 10 de novembre (20.45 h)
13. Espanyol-Girona
diumenge 25 de novembre (18.30 h)
14. Girona-Atlético
2 de desembre (*)
15. Athletic-Girona
9 de desembre (*)
16. Sevilla-Girona
16 de desembre (*)
17. Girona-Getafe
22 de desembre (*)

EL MARGE

Trobar una peça que encaixi no és gens fàcil, amb el mercat estatal i el de l’atur com a únics viables ara

EL PERFIL

L’equip perd el carriler ideal per l’esquerra, però no s’ha de descartar que el relleu sigui dretà

Gerard va arribar amb el mercat tancat

X.M.

El Girona ha viscut diverses lesions de llarga durada des que es va instal·lar a la Lliga de Futbol Professional. Menys habitual, però, és que el club hagi aprofitat el permís especial per reforçar-se. Lesions greus de genoll com ara les de Carles Mas (2015/16) i Jonas Ramalho (2014/15) van arribar al maig, en la recta final de temporada, i el Girona ja no es va reforçar. Tampoc ho va fer després de la lesió greu de Benja, el febrer del 2013. En la temporada més fatídica, amb fins a quatre lesions greus de genoll –Acuña, Ion Vélez, Richy i Dani Erencia– tampoc hi va haver cap fitxatge concret com a compensació d’alguna baixa, tot i que va coincidir amb el mercat d’hivern més esbojarrat, amb set altes i una plantilla final de 28 futbolistes. Sí que va aprofitar el club el permís especial per lesió de llarga durada en la primera temporada a la LFP. Òscar Álvarez es va lesionar de gravetat el 31 de gener del 2009. I el Girona, amb el mercat d’hivern tancat, va aprofitar la baixa llarga del central i va incorporar l’exblaugrana Gerard López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)