Girona

De batejat a centenari a Anoeta

Eusebio Sacristán tornarà dilluns al camp de la Real Sociedad, club amb el qual va debutar a primera divisió i que va dirigir durant 112 partits entre la lliga, la copa i l’Europa League, amb un balanç de victòries (41,07%) lleugerament superior al de derrotes (38,39%)

El de La Seca va ser acomiadat com a tècnic de la Real dues jornades abans del 5-0 que va rebre el Girona la temporada passada al feu ‘txuri-urdin’

El Girona visitarà dilluns la Real Sociedad amb l’objectiu de tornar al camí de la victòria després de quatre jornades sense fer-ho. Serà un partit molt especial sobretot per a Eusebio Sacristán, que tornarà a la que va ser casa seva durant gairebé dos anys i mig, una experiència que l’entrenador de La Seca de segur que encara té ben present. Eusebio va agafar les regnes de la Real en la jornada 12 del curs 2015/16 amb l’objectiu de revifar un equip que no havia obtingut els resultats esperats amb David Moyes. El tècnic no va defraudar, millorant els registres del seu antecessor a la banqueta i guanyant-se la confiança per encetar una nova temporada, la 2016/17, que encara acabaria millor per al conjunt txuri-urdin, que es va classificar per disputar la següent Europa League com a sisè classificat. Però el curs passat (2017/18) no va ser l’esperat per Eusebio, amb la Real que va caure eliminada de la copa pel Lleida i també d’Europa contra el Salzburg (en totes dues competicions als setzens de final), dos sotracs que també van afectar l’equip en la lliga, fins al punt que Eusebio va ser destituït en la jornada 29, quan l’equip era quinzè. Imanol Alguacil es va fer càrrec d’un conjunt que només dues jornades després va golejar el Girona a Anoeta amb un contundent 5-0.

En positiu

D’aquesta manera va acabar la història entre Eusebio i la Real, la que va ser la del bateig del tècnic a primera divisió –anteriorment havia dirigit el Celta i el Barça B a segona A–. En total van ser 112 partits a la banqueta del conjunt basc, amb un balanç de victòries (41,07%) lleugerament superior al de derrotes (38,39) i deixant moments de gran futbol que en el seu dia van ser molt agraïts per l’afició txuri-urdin, que ara té Asier Garitano com a nou inquilí a la banqueta. Ara Eusebio tornarà a Anoeta per primera vegada des de la seva marxa, amb l’esperança de millorar la trajectòria del Girona després de l’aturada de seleccions.

Com a jugador el val·lisoletà va jugar 28 partits contra la Real Sociedad, amb una estadística de 10 victòries, 7 empats i 11 derrotes entre les seves diferents etapes al Valladolid, l’Atlético de Madrid, el Barça i el Celta de Vigo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)