Reus

Un dolor molt relatiu

Copa. El Reus ofereix una bona imatge en la visita a Almeria, però cau eliminat contra un rival més encertat

almeria 3 reus 1

ALMERIA:Fernando; Montoro, Trujillo, Callejón, Iván Martos; Arzura, Aguza (Luis Rioja, 89’); Corpas (Abenza, 72’), Chema, Sergio Pérez; i Sekou Gassama (Caballero, 62’).REUS:Pol Freixanet; Shaq Moore, Catena (Juan Domínguez, 62’), Ayala, Borja Herrera; Martí Vilà, Carbonell, Gus Ledes (Juan Domínguez, 62’), Arjona (Linares, 72’); Rubén Enri i Fran Carbia.GOLS:1-0 (31’) Sergio Pérez. 2-0 (73’) Aguza. 2-1 (91’) Linares. 3-1 (93’) Luis Rioja.ÀRBITRE:Pizarro Gómez (col·legi madrileny).T.G.:als locals Montoro, Aguza i Sergio Pérez; i als visitants Catena, Arjona i Linares.

A ningú no li agrada perdre. Sigui quin sigui el context, en l’ADN de l’esportista hi ha el gen de la competitivitat. Això sí, hi ha derrotes que fan més mal que altres. I la d’ahir del Reus al camp de l’Almeria va causar un dolor molt relatiu. La copa és una competició interessant si tens fons d’armari. Si no és així, és un maldecap, sobretot en conjunts humils que han de bregar per salvar-se. El cas del Reus, precisament, és el paradigma d’equip al qual la copa fa més nosa que no pas servei. Amb l’equip en quadre per culpa del problemes amb les inscripcions, continuar endavant era un problema. Tot i això, aquest bloc té un orgull brutal i va mostrar una bona imatge contra l’Almeria. Als de Xavi Bartolo només els va faltar encert, ja que van tenir bones oportunitats per imposar la seva llei, sobretot en una segona part en què van aclaparar un rival que, tot i fer més gols, va veure perillar el triomf.

La primera part va ser força ensopida i va haver-hi poques ocasions clares. En una d’elles, però, l’Almeria va obrir la llauna. Ho va fer Sergio Pérez, que va caçar amb el cap una pilota rebutjada per Pol Freixanet i la va enviar al fons de la xarxa (31’). Just després, Sekou va tenir el 2-0 a tocar, però el porter del Reus va blocar la seva rematada de cap. Al descans, doncs, s’hi va arribar amb un resultat molt ajustat que els visitants mirarien de capgirar després de la represa.

Intenció, però no encert

En els primers compassos del segon temps, el Reus va sortir disposat a menjar-se el món. I l’Almeria, massa relaxat. El resultat de tot plegat va ser un partit molt animat en què els de Xavi Bartolo van tenir grans oportunitats per establir l’empat. Rubén Enri i Carbia, de fet, van ser un maldecap per a la defensa andalusa. El mateix Fran Carbia, per exemple, va tenir a tocar l’1-1, però el pal i Callejón van frustrar la seva doble ocasió. Tot l’encert que va faltar a l’equip del Baix Camp, en canvi, va tenir-lo l’Almeria, que va encarrilar l’eliminatòria en el minut 73, amb un bon xut d’Aguza després d’una senyora combinació amb Chema. Aquest Reus, però, està fet d’un material especial. Tot feia pensar que, amb el 2-0, l’equip es deixaria anar. Però no va ser així. Ans al contrari. Els roig-i-negres van iniciar una operació de setge sobre la porteria de Fernando que, després de grans arribades, va desembocar en el 2-1. Va fer-lo Linares amb una bona vaselina en el temps afegit. Aquest gol va fer aflorar l’esperança d’igualar el partit i, en un córner posterior, Pol Freixanet va pujar a rematar. Per desgràcia, això ho va aprofitar Luis Rioja per controlar la pilota, arribar sol a la porteria i establir el 3-1 definitiu.

Tot i el resultat, hi ha hagut fases del partit en què hem tingut possibilitats de classificar-nos