Girona

Un avantatge massa fràgil

En quatre de les vuit jornades disputades fins ara, el Girona ha aconseguit avançar-se en el marcador però no ha pogut guanyar

A Osca i contra l’Eibar, l’equip gironí ha donat ales al rival quan semblava que la situació al camp i al marcador estava controlada

Amb el resultat a favor el Girona no ha acabat tancant els partits

La dita diu que no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat, i al Girona en aquesta arrencada de la competició li està costant una mica massa acabar de tancar-lo. Els homes d’Eusebio Sacristán han aconseguit avançar-se en sis jornades però només en dues –contra el Vila-real i el Celta–, els tres punts no s’han escapat. En les quatre restants, el fet d’assolir un objectiu tan preuat en el futbol professional com és agafar avantatge en el marcador no ha servit per poder celebrar una victòria. El Girona d’aquests primers partits ha demostrat tenir força per plantar cara a qualsevol rival i no tenir por de cap escenari però també és cert que en massa ocasions li ha faltat capacitat per agafar ben fort el timó del partit i, amb el marcador a favor, aconseguir que el matx anés cap on interessava més als blanc-i-vermells.

En els duels en què l’avantatge s’ha acabat desfent, els motius han estat diversos. El més positiu és que el Girona no ha perdut la cara al partit en cap dels enfrontaments que ha jugat però la negativa és que en duels en què tenia el peu al coll al rival, amb ben poc el contrincant ha revifat i ha aconseguit esgarrapar punts abans del xiulet final.

Colpejar gegants

En un inici de lliga en què els dos grans clubs de la competició –el Barça i el Madrid– han tingut molts moments de dubtes, el Girona també ha aconseguit convertir-se en una pedra a la sabata en els duels que ha jugat contra ells. El Madrid es va veure sorprès de nou a Montilivi amb un gol matiner de Borja García però aquest cop la gesta de la temporada passada no es va poder repetir. Els gironins van fer un partit seriós però van concedir dos penals innocents que van permetre al conjunt blanc capgirar el desavantatge. Amb el marcador a favor i amb un Girona encara en construcció –era tot just la segona jornada de lliga–, els de Julen Lopetegui van sentenciar amb dos gols més.

Després de la mala experiència al Camp Nou de la temporada passada, els gironins van sortir a la gespa del feu barcelonista amb la lliçó apresa. Al davant, però, es van trobar un rival que es va trobar còmode i que durant la primera mitja hora va fer ballar els gironins al seu ritme. L’expulsió de Lenglet va obrir un escenari nou per als blanc-i-vermells, que amb dues dianes de Stuani van assolir un objectiu que pocs clubs tenen al seu currículum: aixecar un 1-0 al Barça al Camp Nou. Tot i la inferioritat numèrica, però, els de Valverde van fer valer el seu ampli potencial ofensiu i l’empat final (2-2) es va valorar positivament al vestidor tot i haver tingut a prop l’oportunitat històrica de guanyar a l’estadi del Barça.

Els deixen vius

En els altres dos partits en què el Girona s’ha avançat i no ha acabat guanyant, la sensació ha estat d’oportunitat desaprofitada. I és que la victòria contra l’Osca i contra l’Eibar va estar a l’abast de la mà dels d’Eusebio però petits detalls ho van enviar tot a les escombraries. A El Alcoraz, va faltar un punt d’ambició en la segona part –quan el resultat ja era de 0-1–, i l’entrada d’Alcalá al camp va provocar que els gironins fessin un pas enrere que l’Osca va aprofitar per agafar aire, créixer i acabar empatant un duel que se’ls havia complicat molt amb el gol de Stuani.

A Montilivi, contra l’Eibar, el Girona va demostrar capacitat de reacció remuntant la diana inicial dels bascos però dues desconnexions en defensa –una a escassos segons de marxar al descans– van ser un combustible d’allò més benvingut per als de Mendilibar, que van acabar guanyant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)