Bounou també dona punts

El Girona suma un bon punt gràcies a la sòlida actuació defensiva i especialment del seu porter en un escenari on el curs passat va sortir escaldat

Eusebio va tornar al 5-3-2 i l’equip es va sentir còmode, però en la segona part va haver de patir per espolsar-se el setge local

L’uruguaià, que va ser suplent i va sortir al final, va ser la sorpresa d’un partit sense ni una rematada visitant entre els pals

Real Sociedad 0 Girona 0

ÀRBITRE:González Fuertes (col·legi asturià).Targetes grogues:A Kevin Rodrigues (41’), Illarramendi (53’) i Aritz (71’), de la Real Sociedad, i a Pedro Porro (80’), del Girona.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:20.997 espectadors a l’estadi d’Anoeta. GIRONA: Bounou Ramalho Bernardo Juanpe Pedro Porro
RESTA DE CONVOCATS: Rulli (p.), Llorente, Héctor Moreno i Zurutuza

El punt sumat pel Girona ahir a Anoeta se li pot comptabilitzar ben bé a Bounou, que el curs passat va recollir fins a cinc pilotes de les xarxes en aquest mateix escenari. El marroquí va estar infranquejable, i això que el van posar a prova Bautista, Sandro, Oyarzábal, alguns d’ells per partida doble. Entre el porter i el bon treball defensiu –amb tres centrals, l’equip es troba molt més a gust sobre la gespa–, el Girona se’n va sortir prou bé i ahir no li va caldre marcar ni un gol per sumar un bon punt. En el darrer partit, contra l’Eibar a Montilivi, dos gols no van servir ni per sumar un trist empat.

El zero va ser, sense cap dubte, la millor notícia d’un partit en què, ofensivament, el Girona va estar força espès. Era difícil aspirar a més quan no es xuta ni una sola vegada entre els tres pals en 90 minuts, malgrat que l’equip va generar un parell d’arribades que van inquietar la graderia d’Anoeta en els últims minuts.

Un onze sorprenent

La sorpresa en l’onze va ser sideral. Però més que la titularitat de Doumbia (el Girona no es pot permetre que el jugador més car de la plantilla jugui els minuts de les escombraries o directament no jugui), ho va ser encara més la suplència de Cristhian Stuani. Per molt cansat que l’uruguaià arribés de la gira pel Japó amb l’Uruguai, s’han de tenir molt ben posats per deixar a la banqueta el futbolista que, gairebé tot solet, està sostenint l’equip amb els seus gols. Eusebio hauria pogut jugar amb dos davanters de referència, però va preferir dos jugadors de perfil diferent i a l’ivorià el va acompanyar Portu, un dels futbolistes que més li està costant arrencar després del seu fitxatge frustrat pel Sevilla l’últim dia de mercat. El murcià, una jornada més, va acabar sense trobar solució a la seva depressió. Les altres novetats en 3-5-2 van ser les de Ramalho en l’eix i la de Pere Pons en el lloc d’Àlex Granell. Les dues es podien intuir, perquè el de Barakaldo té una velocitat i una intensitat que fa millor la defensa de tres i el de Sant Martí Vell encomana una pressió que també fa millor el brasiler Douglas Luiz.

La Real, més directa

Tot i que el Girona va fer bona pinta en l’arrencada, de seguida es va veure que els dos equips se sentien més a gust sense pilota que no pas tenint la possessió i portant el pes del partit. De fet, la Real ho va demostrar en les dues primeres ocasions, on només li van caldre tres passades per arribar d’àrea a àrea i posar a prova Bounou. El Girona va fer pujar les torres –Bernardo i Bounou– fins i tot en els llançaments de banda d’Aday, però cada vegada que hi va haver una acció d’aquest tipus, la Real el va intentar sorprendre en l’acció següent amb una transició directa. Tot i que la possessió va ser ben repartida, les ocasions, no. Els locals van posar a prova Bounou en cinc rematades entre pals –la de més verí, una de Sandro que va acabar al pal– i el Girona no va inquietar ni un sol cop Moyá, que només va haver d’arreplegar alguna pilota tova per alt i gestionar alguna passada enrere dels seus defenses.

Dominats, però sòlids

Si els primers 45 minuts no van tenir amo, després del descans la Real Sociedad va anar guanyant terreny metre a metre fins a inclinar totalment el terreny de joc cap a la porteria de Bounou. No va ser un domini aclaparador, però sí constant. I cada moviment d’Asier Garitano –el tècnic sense guanyar el Girona– va ser per posar més llenya al foc. Primer Juanmi, després Willian José –aclamat per Anoeta– i finalment Sangalli. El Girona ho va passar malament perquè els locals atacaven i quan perdien la pilota, es replegaven bé. En atac, al Girona li van faltar moltes coses. La participació de Doumbia es va acabar en el minut 56 després de gairebé una hora de partit absolutament irrellevant. Eusebio es va decidir a fer sortir Stuani en el minut 72. Malgrat que la Real tenia ben decantat el camp, la presència de l’uruguaià ja implicava que els defenses locals estiguessin bastant més preocupats i alerta que no pas amb Doumbia.

El partit anava més pel camí de l’1-0 que no pas del 0-1. Va ser descomunal la doble aturada de Bounou després de dos xuts de Sandro i Oyarzábal. El porter va continuar de notable i els tres centrals es van afegir a la festa i van acabar mantenint a ratlla un rival amb molta pólvora a la gespa i que estava decidit a cremar les naus.

I en el tram final, una acció de Stuani i un parell de córners –sobretot el que Choco va rematar arran de pal– haurien pogut significar el 0-1 que hauria estat un premi massa gran per a un equip que no va rematar entre pals però que, com a visitant, encara no ha perdut.

SORPRESA

7’ Bautista rep a la frontal i ho prova amb un potent xut que Bounou pot desviar a córner.
14’ Passada de Raúl Navas a l’esquena de la defensa i xut d’Oyarzabal que atrapa Bounou. 15’ Borja rep d’Aday i el seu xut surt molt a prop del pal esquerre de la porteria de Moyà.
31’ Bon control de Sandro dins l’àrea, que xuta massa tou a la mitja volta. 39’ Sandro es regira a la frontal i etziba un xut sec que topa a la base del pal dret de Bounou.
49’ Sandro retalla Pedro Porro cap a fora i engalta un xut massa centrat.
66’ Doble aturada brutal de Bounou, primer a xut de Sandro amb l’ajuda del pal i després en un xut d’Oyarzabal que desvia a córner. 73’ Xut potent de falta d’Aday que surt per poc per sobre del travesser. 88’ Assistència d’esperó de Borja per a Stuani que dins de l’àrea xuta però el defensa el tapa bé.
90’ Ramalho remata un córner desviat per poc.
Doumbia, que va ser titular en detriment de Stuani, va ensenyar ben poc

LA PRIMERA PART

La Real Sociedad va rematar cinc vegades entre els tres pals i el Girona, ni una

AMB ESPAIS

Els dos equips van estar més còmodes sense pilota que no pas amb la possessió

ELS PESOS PESANTS

Els locals van fer sortir Willian José (67’) i Eusebio, per fi, Stuani (72’)

LA SEGONA PART

La Real va acabar inclinant el camp, però el Girona va amenaçar dues vegades al final