3a divisió FEF

La festa és competir

Copa. El Sant Andreu rep la visita de l’Atlético –que ha viatjat sense els cracs– conscient que hi ha una diferència de nivell brutal, però amb l’objectiu d’oferir una bona imatge i plantar cara

Una festa. La recompensa al treball incansable dels pencaires del futbol. Un somni. Un dia per a la il·lusió. Un premi... La llista de tòpics cada cop que s’acosten les eliminatòries de setzens de final de copa és molt llarga. I els tòpics hi són per alguna cosa. Solen reflectir, amb més o menys precisió, una realitat. Quan un equip de tercera divisió rep un gegant del futbol mundial, a casa del club humil tot es viu com una celebració. Això és el que passarà aquesta nit al Narcís Sala.

El Sant Andreu rep l’Atlético de Madrid i al barri ningú no s’ho vol perdre. Per a l’afició, la festa és veure figures de primer nivell a uns metres de casa. Per als jugadors, en canvi, la festa és competir. Al final, el que separa els futbolistes dels dos equips és la seva qualitat, que les categories hi són per alguna cosa, però tots dos comparteixen un tret: són esportistes i no volen perdre. El gran objectiu amb què el Sant Andreu afronta el partit d’avui, amb tot, és gaudir de l’experiència a través de la competició. Parlar d’una victòria, tenint en compte on és cadascú, són paraules majors, però Mikel Azparren vol que hi hagi vida de cara a la tornada. “No entenem que es pugui afrontar el partit d’una altra manera que no sigui competint”, afirma l’entrenador del Sant Andreu, que creu que el repte d’avui és més complicat que el de fa cinc anys: “L’Atlético actual està per sobre del del 2013, però volem arribar a la tornada vius en l’eliminatòria, aconseguint un resultat il·lusionant i que ens faci sentir orgullosos.”

Un Atlético descafeïnat

El rival que es trobarà el Sant Andreu al davant serà un Atlético en què els menys habituals tindran el protagonisme. I és que tot i afrontar el partit amb un onze de garanties, Simeone, que no s’asseurà a la banqueta perquè està sancionat, ha deixat a Madrid Oblak, Godín, Koke, Saúl, Griezmann i Diego Costa. “Hem de competir amb concentració i que els jugadors menys habituals tinguin minuts per trobar bones sensacions”, explicava en la prèvia Simeone. Mikel Azparren, per la seva banda, ha hagut de fer força treball per evitar que la càrrega de treball de les últimes setmanes passi factura a l’equip, però presentarà un onze de gala. El navarrès, això sí, no podrà disposar dels lesionats Víctor i Llamas, ni del sancionat Ferran.

LES FRASES

Ens hem guanyat el dret a generar tota aquesta il·lusió, però no entenem que es pugui afrontar el partit de cap més manera que competint
L’Atlético actual està per sobre del de fa cinc anys, però volem arribar a la tornada vius en l’eliminatòria
Mikel Azparren
entrenador del sant andreu
Hem de competir amb concentració i que la gent amb menys minuts trobi sensacions bones
Diego Pablo Simeone
ENTRENADOR DE L’ATLÉTICO

L’Atlético, un rival recent i encara en la memòria

L’eliminatòria d’enguany serà una reedició de la que es va veure fa cinc temporades. Llavors, el Sant Andreu va perdre a casa (0-4) i al Calderón (2-1). D’aquella experiència, a la plantilla quadribarrada hi queden sis membres: els dos tècnics –Mikel Azparren i Xavi Jiménez–, que llavors eren jugadors, i els futbolistes Josu, Ton Alcover, Carroza i Víctor Alonso. L’entrenador rememora com es viu una eliminatòria així. “En un partit com aquest la il·lusió és màxima, sobretot si ets jugador, perquè quan entrenes has de tenir molts més factors en compte”, detalla Azparren, que valora com ha canviat el context: “Fa cinc anys era diferent, estàvem al mig de la taula a segona B i ens podíem despistar un dia; ara ja no, l’objectiu és estar a dalt a tercera i no ens podem descentrar.” El president, Manuel Camino, també està preocupat pel fet que la copa passi factura, tot i que en valora dos factors més: “Hi ha el tema econòmic, ja que el partit ens permetrà salvar la temporada tranquil·lament, però, sobretot, el que significa rebre l’Atlético per a l’afició del Sant Andreu. Aquí, tothom recordarà aquesta eliminatòria tota la vida.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)