Girona

RENÉ ROMÁN

EX PORTER DEL GIRONA I ACTUAL PORTER DE L’ALMERIA

“L’actuació de Bounou a València va ser antològica”

“La figura d’Omar Harrak és clau. Només cal veure el rendiment dels porters dels últims anys”

“Bounou encara pot créixer més”

La temporada de René Román al Girona va estar marcada per l’ascens a primera divisió i per l’alternança a la porteria amb Bounou

a.

Com va viure aquell curs i aquella competència sana?
La competència entre tots dos era sana, però també era una situació complicada, ja que cap dels dos va trobar la regularitat que tot porter vol per mostrar el seu màxim potencial. A nivell individual no era un escenari còmode, però el resultat per a l’equip va ser excel·lent, que era el més important. Mantinc bona relació amb Bounou i després del partit contra el València el vaig felicitar, perquè l’actuació va ser antològica. Se’n parla poc, però en la porteria del Girona, Omar Harrak, l’entrenador de porters, hi té un paper clau. Només cal mirar les últimes temporades amb ell al cos tècnic: Becerra va mostrar la seva millor versió, a mi i a Bounou ens va treure un gran rendiment i ara continua fent millorar en Yassine. Darrere cada aturada hi ha molta feina i moltes hores, i Omar ho viu tant o més que els porters.
Com definiria Bounou?
El defineix el seu caràcter. Davant la pressió funciona molt bé perquè és molt fred i això fa que poques situacions l’afectin. Sap utilitzar molt bé aquesta fortalesa i a més ha madurat molt. L’experiència et dona confiança i està aprofitant la situació que té al Girona: té la confiança de l’entrenador i va acumulant partits al màxim nivell.
Té 27 anys. Creu que Bounou ha arribat a la maduresa com a porter?
Crec que encara li queda una mica. Té molt marge de millora, i l’edat de maduresa d’un porter crec que se sol situar entre els 28 i els 30. Pot continuar progressant i madurant per convertir-se en un gran porter de primera divisió.
Està pendent de renovar o no amb el Girona. Què li aconsellaria?
És difícil posar-se a la seva pell i caldria saber què té a sobre de la taula i quines ofertes li han arribat. Jo, des de fora i amb la meva experiència i també la d’altres companys porters que he conegut, li diria que és preferible estar allà on et volen. És cert que la part econòmica és important, perquè la carrera d’un futbolista és curta, però com en el cas de Bounou, que té 27 anys, crec que és clau estar en un lloc on et valorin i on, per sobre de tot, puguis tenir protagonisme al terreny de joc. Si vas a un lloc per diners i després no jugues, te’n penedeixes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)